Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Προκλητική προστασία αυτοδιοικητικών




ΕΠΑΝΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΤΗΝ (Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΤΑΔΙΩΚΤΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ




Κωμικοτραγικές διαστάσεις λαμβάνει στη Βουλή η συνεχιζόμενη αγωνιώδης προσπάθεια, αυτήν τη φορά, δεκατριών βουλευτών της Ν.Δ., (μεταξύ τους τρεις από την Ηλεία!) να παράσχουν μέσω ειδικής τροπολογίας, τείχος προστασίας σε αιρετούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.

Η τροπολογία χαρακτηρίζεται από πολιτικά πρόσωπα της Δυτικής Ελλάδας ως «φωτογραφική» για τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο του Πύργου με τη στήριξη της Ν.Δ. Γαβρίλη Λιατσή, εις βάρος του οποίου έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, ενώ πρόσφατα του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι εξαιτίας κομπίνας που ανακάλυψε το ΣΔΟΕ στο Δήμο Πύργου την περίοδο 2002-2006.

Μια περίπου εβδομάδα μετά την «πόρτα» που έφαγαν στη Βουλή οι βουλευτές που επιχείρησαν να περάσουν παρόμοια τροπολογία, την οποία κατέθεσαν στο σχέδιο νόμου «Φάροι, Στρατολογία και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Εθνικής Αμυνας (!), οι βουλευτές επανήλθαν και κατέθεσαν νέα τροπολογία, αυτήν τη φορά στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση, βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών - Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας»!


Στην τροπολογία, την οποία υπογράφουν αυτήν τη φορά τρεις εκ των τεσσάρων Ηλείων βουλευτών της Ν.Δ., οι Κώστας Τζαβάρας, Ανδρέας Μαρίνος και Γιώργος Κοντογιάννης, και δέκα ακόμη βουλευτές της Ν.Δ., ζητείται να αλλάξει ο νόμος που προβλέπει την τιμωρία με αργία των αυτοδιοικητικών παραγόντων που διώκονται για κακουργήματα και παραπέμπονται σε δίκη έχοντας περιοριστικούς όρους.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. ζητούν να τιμωρείται ο αυτοδιοικητικός παράγοντας με αργία μόνο όταν παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα με αμετάκλητο βούλευμα και έχει διαταχθεί η προσωρινή του κράτηση, και για όσο χρόνο διαρκεί αυτή!

Στην αρχική τους τροπολογία που είχαν καταθέσει προ ημερών, η οποία και απορρίφθηκε, ζητούσαν την κατάργηση του σχετικού νόμου και την τιμωρία των αυτοδιοικητικών μόνο όταν υπήρχε εις βάρος τους αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση. Μάλιστα η πρώτη τους τροπολογία στη Βουλή, την οποία είχε αποκαλύψει η «Ε», είχε χαρακτηριστεί «επαίσχυντη» από το βουλευτή Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Κοντονή, ο οποίος και έκανε ειδική αναφορά γι' αυτή.

Και τις δύο τροπολογίες υπογράφουν πρώτοι οι βουλευτές της Ν.Δ. Κ. Τζαβάρας και Α. Μαρίνος

«Είναι ντροπή για δημοτικούς και νομαρχιακούς άρχοντες, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί για σοβαρά κακουργήματα και στους οποίους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, να ζητάνε βουλευτές στο ελληνικό Κοινοβούλιο σήμερα να μην εκπέσουν αυτοδικαίως του αξιώματός των» - είχε αναφέρει στη Βουλή ο κ. Κοντονής.

Ο κ.  Κοντονής επιβεβαίωσε τη νέα προσπάθεια των βουλευτών της Ν.Δ. να περάσουν παρόμοια τροπολογία και δήλωσε κατηγορηματικά ότι αυτή δεν πρέπει να περάσει από τη Βουλή καθώς αποτελεί -όπως τόνισε- μεγάλη προσβολή για το πολιτικό μας σύστημα. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα προσπάθεια των βουλετών της Ν.Δ. να παράσχουν προστασία στους αυτοδιοικητικούς παράγοντες που διώκονται για κακουργήματα έχει προκαλέσει σάλο ακόμη και μέσα στους κόλπους του κόμματός τους.

Υποκρισία

Εκπρόσωποι τοπικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας κατηγορούν για υποκρισία τους βουλευτές της Ν.Δ. που επιμένουν στην ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας, καθώς όπως λένε δεν κάνουν το ίδιο και για τους αυτοδιοικητικούς υπαλλήλους, για τους οποίους αρκεί η άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους για να τεθούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας και να πάνε στο σπίτι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)