Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΑΞΟΝΙΚΩΝ ΤΟΜΟΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ της 3 ης ΥΠΕ



                                                                                                                        
   Επειδή τις τελευταίες ημέρες αναπαράγονται ανακρίβειες σχετικά με τη διάθεση αξονικών τομογράφων  σε Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας, για την αποκατάσταση της αλήθειας και για την ενημέρωση των πολιτών θέτουμε στην κρίση όλων τα εξής δεδομένα:


1. Σε Νοσοκομεία ευθύνης της 3ης ΥΠΕ εγκαταστάθηκαν  μέχρι σήμερα  έξη (6)
νέο
ι αξονικοί τομογράφοι, συνολικού κόστους 2.237.000 ευρώ, ως εξής
Το 2012 στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» εγκαταστάθηκαν δύο (2) αξονικοί, ένας 16 τομών για τις ακτινοθεραπευτικό τμήμα και ένας για το ακτινοδιαγνωστικό τμήμα.
Το 2013 αξονικός 16 τομών στο Νοσοκομείο Γρεβενών
Το 2014 είναι σε εξέλιξη η εγκατάσταση 2 αξονικών τομογράφων 16 τομών, ο ένας στο Νοσοκομείο Φλώρινας και ο άλλος στο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας
Το 2010 το Νοσοκομείο Καστοριάς σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση απέκτησε αξονικό τομογράφο 16 τομών.

2. Σχετικά με την διάθεση αξονικών τομογράφων που αντικαταστάθηκαν, η 3η ΥΠΕ διερεύνησε τη δυνατότητα αξιοποίησής τους σε δύο Νοσοκομεία που δεν διαθέτουν αξονικό, ή έχει ανεπανόρθωτη βλάβη, με σκοπό να καλύψει αυτή την ανάγκη, μέχρι ολοκληρώσεων των διαδικασιών προμήθειας νέων αξονικών. Αυτοί μπορεί να είναι παλαιοί, αλλά λειτουργούν με αξιοπιστία, δεδομένου ότι γίνεται έλεγχος από ακτινοφυσικούς, και η διάθεσή τους έγινε με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ασθενών οι οποίοι ήταν αναγκασμένοι να μετακινηθούν σε άλλο Νοσοκομείο, ή στον ιδιώτες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και το κόστος.

3. Είναι σε εξέλιξη διαδικασία επαναπροκήρυξης για την  προμήθεια τριών αξονικών τομογράφων για το Γ.Ν Έδεσσας),  Γ.Ν. Νάουσας) και  ΓΝ Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης με ενιαίες τεχνικές προδιαγραφές και προϋπολογισμό 280.000, για κάθε αξονικό η χρηματοδότηση είναι από το ΕΣΠΑ. Ταυτόχρονα, είναι σε διαδικασία προμήθειας αξονικού τομογράφου για το ΓΝ Γιαννιτσών.

4. Επιπλέον αυτών για την αύξηση της διαγνωστικής ικανότητας, τα Νοσοκομεία Παπαγεωργίου (το 2011) και Κοζάνης (το 2014) προμηθεύτηκαν μαγνητικό τομογράφο συνολικής αξίας 3,45 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)