Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

«Αιμοδότης» της Αθήνας και το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης



ΕΞΑΙΡΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΑΠΑΘΕΙΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ

Τελειωμό δεν έχει η υποτέλεια  προς την Αθήνα και η παράνομη εξαίρεση εφημερίδων της Περιφέρειας από διαφημιστικές καμπάνιςες. Το εύλογο ερώτημα  που τίθεται και πάλι  είναι : ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ και άλλων αδικούμενων νομών;
Το τελευταίο διάστημα από το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης δόθηκαν καταχωρήσεις σε έντυπα των Αθηνών και της Περιφέρειας, ωστόσο από αυτά εξαιρέθηκαν οι εβδομαδιαίες περιφερειακές εφημερίδες και ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας όπου εδρεύει το εν λόγω Υπουργείο. 
Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ. απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον αρμόδιο υπουργό, αναφέροντας τα εξής:
«Στο πλαίσιο της εφαρμογής των νόμων (Ν.2328/95 και Π.Δ 261/1997) και στα κριτήρια επιλογής των ΜΜΕ αναφέρεται σαφέστατα ότι οι δημοσιεύσεις των διαφόρων Υπουργείων και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, να μη δίνονται κατά προτεραιότητα σε μία μόνο μερίδα του έντυπου τύπου, αλλά να αποδίδεται το νομοθετημένο 30% με την ίση κατανομή και μάλιστα σε όλα τα περιφερειακά έντυπα όπως άλλωστε προβλέπεται από την παραπάνω νομοθεσία.
Παρά τις προσπάθειές μας αρχικά να σας ενημερώσουμε και μετέπειτα να σας επισημάνουμε ότι η εξαίρεση μιας ολόκληρης κατηγορίας όπως αυτής των Εβδομαδιαίων Επαρχιακών Εφημερίδων κάθε άλλο παρά ως σύμπτωση μπορεί να εκληφθεί από μέρους μας, ενόψει μάλιστα της συνέχισης των εγκρίσεων προγραμμάτων διαφημιστικής σας προβολής, παρατηρούμε ότι συνεχίζετε την κατανομή των καταχωρήσεων ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και στο πρόσφατο παρελθόν παραβιάζοντας κατάφωρα τους νόμους (Ν. 2328/95 και Π.Δ 261/1997) και προκαλώντας έτσι στοιχεία αθέμιτου ανταγωνισμού, απώλεια κερδών, αλλά και ζημία στην εικόνα των Εβδομαδιαίων Επαρχιακών Εφημερίδων».
Παράλληλα, τρία μέλη του Δ.Σ., ο γενικός γραμματέας Γαβριήλ Γαλανομάτης, ο β’ αντιπρόεδρος Σπύρος Λάτσας και το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Σουρλόπουλος, επισκέφθηκαν το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης όπου συναντήθηκαν και συνομίλησαν με τον διευθυντή κ. Πετεινάκη.
Ωστόσο, καθώς παρά τις παρεμβάσεις δεν αποκαταστάθηκε η νομιμότητα και οι εβδομαδιαίες περιφερειακές εφημερίδες έμειναν έξω από την συγκεκριμένη καμπάνια, είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας και να αποστείλουμε την σχετική καταγγελία προς κάθε αρμόδιο φορέα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εβδομαδιαίες εφημερίδες δεν λαμβάνουν καταχωρήσεις τις οποίες δικαιούται από το Νόμο, γι αυτό από εδώ και στο εξής δεν θα αφήσουμε αναπάντητο κανέναν τέτοιο προκλητικό διαχωρισμό, προσφεύγοντας προς κάθε αρμόδια αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)