Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΠ/ΜΕΑ «Ορίζοντας» του Δήμου Έδεσσας στην Π.Ε. Πέλλας.



   
Απλήρωτοι παραμένουν, εδώ και πέντε μήνες, οι εργαζόμενοι του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Ορίζοντας» στην Έδεσσα.

Στη δομή ΚΔΑΠ/ΜΕΑ «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ», που ανήκει στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Έδεσσας (ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε), εργάζονται επτά εργαζόμενοι, ενώ η καθαρίστρια έχει συνταξιοδοτηθεί και απασχολούνται συνολικά 37 παιδιά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα των απλήρωτων δεδουλευμένων, ενώ είναι ανήσυχοι καθώς για ακόμη μια φορά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους οικονομικές υποχρεώσεις.
Να σημειώσουμε ότι για το θέμα αυτό το ΚΚΕ είχε καταθέσει στη Βουλή σχετική ερώτηση (αρ.πρωτ. 3084/24.10.2013) καθώς τότε ήταν απλήρωτοι για επτά μήνες.
Για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, ευθύνες έχει η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, με τη μείωση της χρηματοδότησης των δήμων και τη στέρηση εκατομμυρίων ευρώ που τους οφείλονται εδώ και χρόνια. Ευθύνες όμως έχει και η Δημοτική Αρχή που δεν τα διεκδικεί.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί

Ποια μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Ορίζοντας» και την τακτική πλέον μηνιαία πληρωμή των αποδοχών τους. 

Οι βουλευτές του ΚΚΕ
Θεοδόσης Κωνσταντινίδης

Ελένη Γερασιμίδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)