Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα αναβολή για τον Σταύρο Τουφεγγόπουλο και οικονομική επιθεωρήτρια




Νέα αναβολή δόθηκε χθες Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου , λόγω ωραρίου αυτή την φορά, στην δίκη του πρώην Δημάρχου Εξαπλατάνου Σταύρου Τουφεγγόπουλου και οικονομικής επιθεωρήτριας .Η πρώτη δικάσιμος είχε ορισθεί για τις 26 Μαρτίου 2014 ,αλλά είχε αναβληθεί τότε λόγω "ασθενείας " του κ. Τουφεγγόπουλου
. Πρόκειται για υπόθεση που ξεκίνησε μετά από μηνυτήρια αναφορά των Παράσχου Τσάνταλη και Παναγιώτη Παρούτογλου, κατά των κατηγορουμένων και κατά παντός υπαιτίου. Στην συνέχεια  ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά της οικονομικής επιθεωρήτριας για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της παράβασης καθήκοντος και κατά του πρώην δημάρχου Εξαπλατάνου για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.
Η υπόθεση αφορά τον διαχειριστικό – οικονομικό έλεγχο που πραγματοποίησε η οικονομική επιθεωρήτρια στον Δήμο Εξαπλατάνου, σχετικά με την εκτέλεση έργων και προμήθειες που έγιναν κατά την περίοδο 2002 – 2006, χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.
    Τότε η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΕΠΙΘΕΩΡΉΤΡΙΑ δεν είχε διαπιστώσει τίποτα για τα πεπραγμένα του Δήμου Εξαπλατάνου, αναφέροντας στο πόρισμά της ότι «δεν προκύπτουν σοβαρές υπόνοιες και δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι εκτελέσθηκαν έργα ή έλαβαν χώρα προμήθειες χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».
Η αλήθεια όμως, ήταν τελείως διαφορετική, αφού ήδη είχαν κοινοποιηθεί στον Δήμο Εξαπλατάνου αγωγές εργολάβων και προμηθευτών που ζητούσαν να πληρωθούν για έργα και προμήθειες που τους ανατέθηκαν προφορικά.  Μάλιστα όλες σχεδόν οι αγωγές έγιναν δεκτές από τα Δικαστήρια, με αποτέλεσμα ο Δήμος Αλμωπίας, ως καθολικός διάδοχος του Δήμου Εξαπλατάνου, να αναγκασθεί να πληρώσει τεράστια ποσά.  Επίσης, το αμαρτωλό θέμα των χαλικοστρώσεων που ανατέθηκαν εικονικά τον Δεκέμβριο του 2006 (λίγες ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας του Χρήστου Παλίκογλου) και πληρώθηκαν το 2007 επί δημαρχίας Τουφεγγόπουλου, δεν διερευνήθηκε από την επιθεωρήτρια αν και  είχε συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Εξαπλατάνου και υπήρχε πλήθος καταγγελιών.
    Το όλο θέμα το είχε αναδείξει η εφημερίδα ΓΕΓΟΝΟΤΑ  με πλήθος δημοσιευμάτων. 

Τελικά, μετά από μηνυτήρια αναφορά των Π. Τσάνταλη και Π. Παρούτογλου, κατά των κατηγορουμένων και κατά παντός υπαιτίου, η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)