Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων LED στην Έδεσσα





Στο τελικό στάδιο της υλοποίησής του βρίσκεται το έργο αντικατάστασης των λαμπτήρων πυρακτώσεως με λαμπτήρες τύπου LED σε δρόμους, πλατείες και δημοτικά κτήρια της Έδεσσας.
Το έργο έχει ενταχθεί
στο πρόγραμμα «Πράσινο Ταμείο» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με προϋπολογισμό 159.900 €.
Οι λάμπες τύπου LED έχουν πολύ μεγαλύτερη ισχύ στον φωτισμό και μεγάλη διάρκεια ζωής, ενώ η χρήση τους σημαίνει πολύ μεγάλη οικονομία.
Η βελτίωση του φωτισμού των δρόμων στους οποίους έχουν ήδη τοποθετηθεί οι λάμπες LED είναι πολύ μεγάλη, γεγονός που συμβάλει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων και την αισθητική βελτίωση της πόλης της Έδεσσας.
Ταυτόχρονα, οι λάμπες LED καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως και με τη χρήση τους επιτυγχάνεται ασύγκριτη οικονομία στα έξοδα για ηλεκτροφωτισμό, αλλά και μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος του Δήμου Έδεσσας. Η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος είναι ένας σημαντικός στόχος, καθώς ο Δήμος Έδεσσας συμμετέχει ενεργά στο Σύμφωνο των Δημάρχων για μείωση των εκπομπών αερίων και τη συλλογική προσπάθεια των Δήμων της Ευρώπης να συμβάλουν στην προστασία του πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)