Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ Ε.Ν.Ι.ΠΕΛΛΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Πέλλας (Ε.Ν.Ι.Π.) συνυπογράφει το παρακάτω κοινό κείμενο των Σωματείων του χώρου της Υγείας-Πρόνοιας και συμμετέχει στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο των Υγειονομικών το Σάββατο 1 Νοέμβρη στο Σύνταγμα στην Αθήνα.


« Δε δεχόμαστε:
Nα ζούμε με μισθούς πείνας, σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με μεγάλες ελλείψεις σε υλικά και εξοπλισμό, χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας, κάτω από την απειλή της διαθεσιμότητας και της απόλυσης.                            
Να μένουν άνεργοι χιλιάδες συνάδελφοι μας, ενώ ταυτόχρονα κλείνουν ή υπολειτουργούν τμήματα από έλλειψη προσωπικού, όταν υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων. Ενώ μας οφείλονται χιλιάδες ρεπό και απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες.                                                                        
Εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι – ανασφάλιστοι να έχουν μείνει χωρίς υγειονομική περίθαλψη. Χιλιάδες χρόνιοι πάσχοντες να δυσκολεύονται να πληρώσουν για τα φάρμακα τους ενώ ταυτόχρονα οι φαρμακοβιομηχανίες (ντόπιες και ξένες) έχουν τεράστια κέρδη.                             
Οι δημόσιες μονάδες υγείας να λειτουργούν ως επιχειρήσεις που θα χαρατσώνουν τους ασθενείς και θα συμπιέζουν συνεχώς τα δικαιώματα μας για να είναι ανταγωνιστικές με τις ιδιωτικές κλινικές. Όσα νοσοκομεία αξιολογούνται « μη ανταγωνιστικά» να κλείνουν και οι εργαζόμενοι να απολύονται.
Να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στη συγκυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση-ΔΝΤ και τους επιχειρηματικούς ομίλους που σφαγιάζουν καθημερινά τις ζωές μας.                                                                                     
Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση! Πάμε και για να κερδίσουμε μέτρα ανακούφισης. Από εμάς εξαρτάται!
Να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:
ΟΧΙ στην αξιολόγηση και στα νοσοκομεία – επιχειρήσεις. Να καταργηθούν οι Νόμοι για την αξιολόγηση και για την Ε.Σ.Α.Ν.
Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με κάτω από 751 ευρώ. Να επανέλθουν οι μισθοί των υγειονομικών στα επίπεδα του 2009.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.
Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.
Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους άνεργους – ανασφάλιστους και τις οικογένειες τους.
Να μπει φρένο στη φοροληστεία του λαϊκού εισοδήματος. Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ.
Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και της εμπλοκής των ΜΚΟ.
Να μην επιτρέψουμε να γκρεμίσουν όσα ασφαλιστικά δικαιώματα μας απέμειναν. Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να ενταχθούν στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα οι αντίστοιχες ειδικότητες υγειονομικών και οι αντίστοιχοι χώροι. Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μας στους χώρους δουλειάς.
Τα σωματεία που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στις 12:00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα και καλούμε όλα τα σωματεία στην Υγεία και την Πρόνοια να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής.
Να ετοιμαστούμε για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα!
Η επιτυχία των συλλαλητηρίων να συμβάλλει στην ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Να δώσει θάρρος. Να ανοίξει τον δρόμο για νέους πιο αποφασιστικούς αγώνες. »

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ



                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
              Γεναρίδης Ισαάκ                                                                                                                                               Αποστολίδης Χαράλαμπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)