Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Παρουσίαση του νέου: «ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ, ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ» Το ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ



Η Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Χατζημωυσιάδη
ΖΩΝΗ ΠΥΡΟΣ

την Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014, στις 6 μ.μ.,
στο καφέ «Τέσσερις Εποχές» στο Βαρόσι, στην Έδεσσα.
Για το βιβλίο θα μιλήσει ο κριτικός λογοτεχνίας Κώστας Καλημέρης.
Ο συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο
και θα συνομιλήσει με το κοινό.
Λίγα λόγια για το Βιβλίο
Πού βρίσκεται το σημείο επαφής ανάμεσα στη μοναχική περιπέτεια της γραφής και την κρίση της μέσης ηλικίας; Στο ατέλειωτο ερωτικό παιχνίδι των φύλων και στο υπαρξιακό άγος της φθοράς; Στη μνημονιακή διάλυση του κοινωνικού ιστού και στην αποκαθήλωση του ευρωπαϊκού οράματος; Στην υπονόμευση των δημοκρατικών κατακτήσεων και στον φασισμό του νεοναζισμού;
Ο συγγραφέας αναζητεί την απάντηση στη διακεκαυμένη ζώνη πυρός του παρόντος, όπου τα ίδια αρχέγονα ερωτήματα επανέρχονται ακόμα πιο επιτακτικά.
Λίγα Λόγια για το Συγγραφέα
Ο Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης γεννήθηκε το 1970 στα Γιαννιτσά. Είναι φιλόλογος και εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει εκδώσει τρία ακόμα λογοτεχνικά βιβλία, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: Τρεις μνήμες και δύο ζωές (2005), Το παραμύθι του ύπνου (2008), Αστοχία υλικού (2010).









Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης
            Ως  εκπαιδευτικοί μας συγκλονίζει η εικόνα του κοριτσιού της Γάζας που μετά το βομβαρδισμό του σπιτιού του έψαχνε στα ερείπια να βρει τα βιβλία του.
Μέχρι στιγμής 565 μαθητές έχασαν τη ζωή τους, τουλάχιστον 3.000 μαθητές τραυματίστηκαν και
καταστράφηκαν ολοσχερώς  277 σχολεία.







Η Α’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ  παίρνει μέρος στην καμπάνια «Ένα τετράδιο για τα παιδιά της Παλαιστίνης» που γίνεται με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Π.Σ.Ο.), της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Οργάνωσης Εκπαιδευτικών (F.I.S.E.) και του ΠΑΜΕ, σε συνεργασία με τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Εργατών.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην καμπάνια αλληλεγγύης στα παιδιά της Παλαιστίνης με ένα τετράδιο ή οτιδήποτε άλλο από τα σχολικά είδη.

Παρακαλούμε να στείλετε το υλικό που συγκεντρώνετε σε κάθε σχολείο στην έδρα της Α’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ στο 20  Γυμνάσιο Έδεσσας μέχρι την Παρασκευή 17/10/2014. Στη συνέχεια αυτό το υλικό θα σταλεί στα γραφεία της «Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών» που εδρεύουν στο εργατικό κέντρο Πειραιά.   


   





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)