Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ανασκευασμένη ανακοίνωση της Ά ΕΛΜΕ Πέλλας



ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 
ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Με νεώτερη ανακοίνωση της , η οποία είναι αρκετά ανασκευασμένη από την αρχική που είχε δοθεί πριν λίγες μέρες , αναφέρεται σε καταγγελίες  εναντίον εκπαιδευτικών

   Έντονη ανησυχία, που αγγίζει τα όρια του φόβου, επικρατεί στον εκπαιδευτικό χώρο εξαιτίας διαφόρων περιστατικών που αφορούν σε καταγγελίες τρίτων εναντίον καθηγητών, για λόγους που είτε δεν έχουν σχέση με την υπηρεσιακή υπόσταση του εκπαιδευτικού, είτε είναι ανώνυμες ή και ατεκμηρίωτες. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και βάζουν ανθρώπους και θεσμούς σε περιπέτειες. Ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν και στη δική μας τοπική εκπαιδευτική κοινότητα, γεγονός που μας φέρνει άμεσα αντιμέτωπους με την επιβολή διατάξεων  του νέου πειθαρχικού δικαίου, εφόσον διενεργείται ΕΔΕ σε βάρος συναδέλφων. Σε τέτοιες καταστάσεις μπορεί να βρεθεί ανά πάσα στιγμή ο οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός και από τη στιγμή εκείνη να ξεκινήσει ο Γολγοθάς του.
   Ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια πολλαπλά χτυπήματα. Παρόλα αυτά, ο έλληνας εκπαιδευτικός καταβάλλει υπέρτατες προσπάθειες για να επιτελέσει επάξια το καθήκον του και να μεταφέρει γνώσεις και πολιτισμό στους μαθητές, τα παιδιά όλων μας.
   Οι διατάξεις με τις οποίες ρυθμίζονται θέματα "ανάρμοστης" συμπεριφοράς καθηγητών καθώς και η ευκολία με την οποία μπορεί να κινηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος καθηγητών, απλώς και μόνο με μια ανώνυμη ή και ατεκμηρίωτη καταγγελία, είναι σίγουρο ότι προκαλούν σοβαρή δυσλειτουργία στο εκπαιδευτικό έργο, καθώς θέτουν σε καθεστώς ανασφάλειας και φόβου χιλιάδες εκπαιδευτικούς.
   Ως καθηγητές δηλώνουμε ότι αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες παρέχεται το δημόσιο αγαθό της παιδείας. Για το λόγο αυτό απαιτούμε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε όλες τις περιπτώσεις καταγγελιών εναντίον συναδέλφων, προκειμένου να λάμπει η αλήθεια και να μη στιγματίζονται άδικα και προσβλητικά συνάδελφοι εργαζόμενοι καθηγητές. Δεν είναι δυνατό να καταδικάζουμε ανθρώπους και μαζί τους έναν ολόκληρο κλάδο εργαζομένων, βασιζόμενοι σε ανώνυμες ή και ατεκμηρίωτες καταγγελίες του οποιουδήποτε και για τον οποιονδήποτε λόγο.
   Συμπορευόμαστε με την κοινωνία στην προσπάθεια πάταξης φαινομένων παθογένειας και αναποτελεσματικότητας.
Καταγγέλλουμε όμως  πρακτικές συκοφάντησης και τρομοκράτησης εκπαιδευτικών για λόγους που δεν έχουν σχέση με την εκπαιδευτική πραγματικότητα αλλά που έχουν στόχο την υποταγή του και τη μεταστροφή του σε πειθήνιο υπάλληλο και όχι δάσκαλο.  Ως εργαζόμενοι αλλά και ως άνθρωποι ζητάμε το αυτονόητο, το δικαίωμα στη δίκαιη κρίση και στη διατήρηση του τεκμηρίου της αθωότητας.


Η Πρόεδρος
Μαριάννα   Δουλγερίδου 
Η Γραμματέας
Μαριάννα Τόμα
Ο Αντιπρόεδρος
Παπαδόπουλος Γιώργος                                                                                                                                
  Tα μέλη
Δουλαδίρη Μαλαματή,
Μαίρη Πέρκα,
Γιώργος Γιόρτσος
,Πριβαρτιτσάνης Πέτρος 
Α’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ                                                                                                                        
Έδρα: Εγνατία 91 (2ο Γυμνάσιο Έδεσσας)                         
Email: elmepellas@yahoo.gr

5 σχόλια:

  1. Ηπιοτερος ο χαρακτήρας του νέου κειμένου αλλά στις επιδιωξεις σας δεν φαίνεται να άλλαξε κάτι. δώστε το καλό παράδειγμα εσείς οι εκπαιδευτικοι στην κοινωνία κάνοντας αυτοκαθαρση πρωτίστως και ακολούθως υπερασπίζεστε και τα υπόλοιπα δίκαια αιτήματά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑΥΡΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10:07. Εσύ αν μπορούσες δε θα έκανες? Γκρινιάρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΟΙΠΟΝ 10:07 ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΗΤΟΡΙΚΟ ΤΡΟΠΟ. ΚΡΙΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ!

      Διαγραφή
  4. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ
    ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ 9.30

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)