Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Στην Αμφίπολη έγινε η συνεδρίαση της ΠΕΔ




Μία κίνηση με έντονο συμβολισμό ήταν η πραγματοποίηση της πρώτης συνεδρίασης του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας στην Αμφίπολη, που κυριαρχεί στην επικαιρότητα με τις θαυμαστές ανακαλύψεις των αρχαιολόγων.

Ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου που είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, μετά τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση και την ξενάγηση στο χώρο των ανασκαφών, δήλωσε:
«Τα ευρήματα στο λόφο Καστά δικαιώνουν το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας και των πολιτών. Οι Αρχαίοι Μακεδόνες εντυπωσιάζουν για άλλη μια φορά με τα επιτεύγματά τους και αποδεικνύεται ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μεταλαμπάδευσαν το φως του Ελληνικού Πολιτισμού στα πέρατα του κόσμου.
Από την άλλη μεριά η μεγάλη δημοσιότητα που έχει λάβει το ανασκαφικό έργο στην Αμφίπολη αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλες τις περιοχές στις οποίες υπάρχουν αρχαιότητες να απαιτήσουν να γίνουν σοβαρές ανασκαφικές προσπάθειες.
Πιστεύω ότι η Μακεδονική Γη κρύβει στα σπλάχνα της πολλούς σημαντικούς θησαυρούς και είμαι σίγουρος ότι Έδεσσα στην περιοχή του Λόγγου κρύβει πολλά ακόμη. Στόχος μας είναι να τεθεί ένα πλαίσιο, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων της πόλης μας, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν εκτεταμένες ανασκαφικές έρευνες για να φέρουν στο φως το μεγαλείο των προγόνων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)