Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση Κυνηγών με τον Δήμαρχο Αλμωπίας Δ. Μπίνο







Ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν το κυνήγι, αλλά και την χλωρίδα, την πανίδα καις αξεπέραστες ομορφιές των δασών της περιοχής, στη συνάντηση αντιπροσωπίας του κυνηγετικού συλλόγου Αλμωπίας και του Δημάρχου Δημήτρη Μπίνου.

Από την πλευρά των κυνηγών τέθηκε το θέμα των καταφυγίων , το οποίο θεωρούν υπερβολικό και εκτός πραγματικότητας , με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος περιορισμός, ενώ παράλληλα αποτρέπει χιλιάδες κυνηγούς να  μην προτιμούν τη περιοχή και να πηγαίνουν αλλού.
Αναφέρθηκαν σε διάφορα προγράμματα τα οποία μπορούν να γίνουν αρωγοί στους αγρότες , αλλά και κτηνοτρόφους. Ζήτησαν την συναίνεση του Δήμου και την  βοήθεια στον καλύτερο σχεδιασμό ,ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Αναφέρθηκε και η έλλειψη καταφυγίων στα δάση , όπου υπάρχει μεγάλη κίνηση από φυσιολάτρες και γενικά πολλούς ανθρώπους που αγαπούν την ορειβασία. Σε αντίθεση με άλλες περιοχές , όπου υπάρχουν οργανωμένα τέτοια καταφύγια, όπου μάλιστα μπορούν και διανυκτερεύουν .
Στην Αλμωπία , όπως  αφέθηκε να εννοηθεί , επικρατεί άλλη αντίληψη και ότι υπήρχε ρημάχτηκε ή κατεδαφίστηκε.
Δήλωσαν πρόθυμοι να συνδράμουν σε ό,τι άπτεται των δραστηριοτήτων τους .
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος, αναγνώρισε  ότι αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και δήλωσε ότι ο Δήμος θα είναι αρωγός σε όλες τις δράσεις που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος και της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίμος Σωτηριάδης, ζήτησε  να υποβάλλουν γραπτώς και να συγκεκριμενοποιήσουν  τις προτάσεις τους ώστε να υπάρχει μια ειλικρινής, αμφίδρομη  και αγαστή συνεργασία η οποία θα κινείται στα πλαίσια του σεβασμού του περιβάλλοντος και όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν δεοντολογικά  από την πλευρά των κυνηγών .
Την βοήθεια τους στον εντοπισμό των ακρίδων , ζήτησε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιμτσιρίσης , προκειμένου ο Δήμος να παρεμβαίνει έγκαιρα στα επίμαχα σημεία.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος έργων και πρόεδρος της ΔΕΥΑ  Γιάννης Κετικίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)