Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Εγκλήματα χωρίς δράστες



Γελάν  κοροϊδευτικά  πίσω από την πλάτη του κοσμάκη



Φαίνεται ότι στο Βασίλειον της μπανανίας δεν τελειώνει τίποτα. Την στιγμή που έχουν ξεζουμίσει τον απλό κοσμάκη , υπάρχουν κάποιοι που περνάν καλά και δεν τους πιάνει τίποτα. Πρόσφατα εφετείο της Θεσσαλονίκης  αθώωσε  τον τελευταίο πρώην Καποδιστριακό Δήμαρχο Εξαπλατάνου για τα ανύπαρκτα έργα χαλικόστρωσης . Τα χρήματα εισπράχτηκαν , με την προϋπόθεση να πληρωθούν εργάτες , που δούλεψαν με μαύρα και οι οποίο τελικά δεν πληρώθηκαν .  Μάλιστα υπάρχουν ένορκες καταθέσεις  εργολάβων τόσο στον ανακριτική όσο και στο δικαστήριο , ότι δεν έκαναν το συγκεκριμένο έργο, πληρώθηκαν και τα χρήματα τα πήγανε στο γραφείο του τότε δημάρχου..
Η εφορία για το συγκεκριμένο θέμα επέβαλε πρόστιμα στους εργολάβους για εικονικά τιμολόγια. Πρόστιμα τα οποία σήμερα  πληρώνουν .
Πρόστιμο επιβλήθηκε και στον Δήμο Αλμωπίας (καθολικός διάδοχος του Δήμου Εξαπλατάνου) , ως αποδέκτης των εικονικών τιμολογίων . Επί Δημήτρη Πασόη και προκειμένου να γίνει ρύθμιση ο Δήμος αναγκάστηκε να πληρώσει ,37 χιλ . ευρώ . Υπολείπονται ακόμα μεγάλα ποσά για να αποπληρωθεί το πρόστιμο.
Ο τότε Δήμαρχος αθωώνεται ,χωρίς να έχει εξηγήσει μέχρι σήμερα που πήγαν τα λεφτά , ενώ την νύφη πληρώνουν  ο σημερινός Δήμος Αλμωπίας και οι εργολάβοι.
Έχουμε δηλαδή ένα «έγκλημα» που βγάζει μάτι, αλλά δεν υπάρχει δράστης ,παρά μόνο παράπλευρες απώλειες .
Σε άλλες υποθέσεις στα δικαστήρια αποδεικνύεται ότι δεν έγιναν, συγκεκριμένα έργα ,που πληρώθηκαν, αλλά υπάρχει και πάλι αθώωση λόγω νομικών τερτιπίων.
Κόρη πρώην Δημάρχου , αποδεικνύεται  με απόφαση δικαστηρίου , ότι δεν λειτούργησε ποτέ το γραφείο της στην Αριδαία και ήταν προϋπόθεση για να πάρει τις υπόλοιπες δόσεις της επιδότησης, τις παίρνει κανονικά  και με τον…νόμο. Είναι μάλιστα άξιον απορίας  για ποιο λόγο το δικαστήριο δεν εντόπισε ένα πολύ απλό σημείο ,της συμπαιγνίας και της οφθαλμοφανούς κοροϊδίας από την επιδοτούμενη και μάρτυρα υπάλληλο του ΟΑΕΔ.
Ο υπάλληλος  του ΟΑΕΔ κατέθεσε στο δικαστήριο ότι έβλεπε την επιδοτούμενη από το γραφείο του (απόσταση 500 μέτρα ) να μπαίνει καθημερινά  στο γραφείο της. Δεν έγινε  έλεγχο , παρά μετά τη λήξη του προγράμματος
Η ίδια κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ποτέ την ημέρα δεν πήγαινε στο γραφείο της , γιατί την ημέρα το αντικείμενό της ήταν στην ύπαιθρο Στο γραφείο πήγαινε κάποια βράδια . Παραδόξως όμως όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχε μηδενική κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
Και όμως η συγκεκριμένη πήρε όλο το ποσό της επιδότησης.






6 σχόλια:

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΟΥ Κ.Λ.Π. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ.ΔΙΑΦΕΡΕΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΚΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πληρώσαμε την επιδότηση, πληρώνουμε τα πρόστιμα, θα ξαναπληρώσουμε για να γίνουν τα έργα που δεν έγιναν, πληρώνουμε τους υπαλλήλους του ΟΑΕΔ, πληρώσαμε και πρώην δημάρχους, πληρώνουμε και την Τρόϊκα.....
    Τι κάνουμε ρε παιδιά; Στραβός είν' ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε; Γιατί σωπαίνουμε;
    Αχ, βρε Ελύτη, ένα χελιδόνι δεν φέρνει την άνοιξη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πες στον τουφ τη μπε και τους συν αυτους οτι ολα εδω πληρωνονται........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κριμα για τα κυκλωματα των κοματων και των αποκοματων.....Και κατα επεκταση οι εδω ακολουθοι τους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πασόη αυτοί καθάρισαν. Εσύ να δούμε πως θα ξεμπερδέψεις από αυτά που έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ.ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ.ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΦΤΥΝΟΥΝ.ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ Η ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)