Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

2ος Ημιμαραθώνιος Λουτρών Πόζαρ





Με αρκετά μεγάλη συμμετοχή ,παρά τον μουντό καιρό και το ψιλόβροχο, ολοκληρώθηκε τη Κυριακή 30 Νοεμβρίου ο 2ος Ημιμαραθώνιος Λουτρών Πόζαρ.
Τον διοργάνωσαν
ο Αθλητικός σύλλογος “Παύλος Μελάς” μαζί με την Α.Ε. Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λουτρακίου “Το Πόζαρ”, τον Σύλλογο Νέων Λουτρακίου, την Ομάδα Δρομέων Σκυδραϊκού, την Ομάδα Δρομέων Σ.Ε.Β.Α.Σ Έδεσσας και τον Ορειβατικό Σύλλογο Αριδαίας.  Ήταν αγώνες βουνού 10 και 3 χμ. και αγώνες δρόμου 21 χμ. και 5 χμ. στα λουτρά Λουτρακίου “Πόζαρ” .
Στη περιοχή βρίσκονται  τα διάσημα λουτρά «Πόζαρ», ένα τουριστικό παραδεισένιο μέρος θαυμάσιας ομορφιάς με καταρράκτες, σπήλαια, φαράγγια, μονοπάτια, με τα ζεστά ιαματικά λουτρά στους 37ο C, με οργανωμένα υπερσύγχρονα ξενοδοχεία και δωμάτια.

 Το Σάββατο έγιναν οι αγώνες βουνού (10 χμ. τρέξιμο και 3 χμ. βάδην) και
 Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. οι αγώνες δρόμου 21 χμ. και 5 χμ.
Αφετηρία – Τερματισμός: Η είσοδος των λουτρών Πόζαρ.

Για τους αθλητές των 10, των 21 και των 5 χλμ , υπήρχε  ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Κύπελλα απονεμήθηκαν  μετά το τέλος των αγώνων στους τρεις πρώτους αθλητές και αθλήτριες κάθε Δρόμου. (Στα 10 χμ. και στα 21 χμ. κατηγορίες ανδρών και γυναικών. Στον αγώνα 5 χμ. υπήρχαν  οι κατηγορίες ανδρών, γυναικών, εφήβων και νεανίδων). Μετάλλια δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες.

Περιγραφή Διαδρομών
Ο αγώνας 10 χμ. βουνού ξεκίνησε από την είσοδο των Λουτρών. Η διαδρομή ακολουθεί μια ανηφορική πορεία 2 χμ. με μέτρια κλίση μέσα από μονοπάτι, συνεχίζει στο χωματόδρομο που πάει για το Μαύρο Δάσος, φτάνοντας στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό στρίβει αριστερά και ακολουθώντας κυκλική πορεία επιστρέφει στο χωματόδρομο και στο μονοπάτι που οδηγεί και πάλι πίσω στα Λουτρά.
Τα 3 χμ. έγιναν  μέσα στο φαράγγι των Λουτρών, δίπλα στο ποτάμι και σε πανέμορφους καταρράκτες!
Ο Αγώνας των 21 χμ. διεξάγεται εξολοκλήρου σε άσφαλτο, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Ξεκίνησει από τα λουτρά «Πόζαρ» που είναι σε 350 μετρά υψόμετρο στον δρόμο για Αριδαία. Φτάνοντας στο Λουτράκι αριστερά στο Λυκόστομο, από εκεί στο χωριό Πιπεριά και γ’υρισε στα Λουτρά «Πόζαρ» ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο Αριδαίας – Λουτρών.
Ο αγώνας των 5 χμ. με  αφετηρία την είσοδο των Λουτρών, μέχρι το Λουτράκι και κάνοντας αναστροφή επιστροφή στα Λουτρά.

2 σχόλια:

  1. Έχει στα Λουτρά "οργανωμένα υπερσύγχρονα ξενοδοχεία και δωμάτια";;;;;
    Πού τα είδες;
    Είπαμε να λέμε ψέματα αλλά όχι και μεταξύ μας.... Ή μάλλον όσοι τα ζητήσουν θα τους στέλνουμε σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)