Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ


Προκηρύχτηκαν εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου και εκτελεστικής επιτροπής στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας οι οποίες ορίστηκαν για την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014.

Με την παρούσα, λοιπόν, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του προέδρου του ΦΟ.Δ.Σ.Α.
Στην παράταξή μας ΕΝΤΑΞΕΙ της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης πιστεύουμε ότι, στο οξυμένο στις μέρες μας πρόβλημα των απορριμμάτων στη Μακεδονία χρειάζεται άμεση δράση, αποτελεσματικότητα, εφαρμογή της στρατηγικής και των μεθόδων της ορθολογικής τους διαχείρισης, έλεγχος του κόστους για τους δήμους, καθώς και ενίσχυση της πολιτικής της ανακύκλωσης. Ακόμη παραπέρα, απαιτείται ταχύτατη ολοκλήρωση των εγκεκριμένων από καιρό έργων του περιφερειακού σχεδίου, συγχρόνως με την εξεύρεση πρόσθετων λύσεων βασισμένων στη τεχνολογία του αύριο. 
Ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι ο μεγαλύτερος εταίρος στον φορέα και θα ήταν αποτελεσματικότερο να έχει και την ευθύνη του συντονισμού της δράσης του ΦΟ.Δ.Σ.Α., σε συνεργασία με όλους τους δήμους της Κεν. Μακεδονίας και το σύνολο των φορέων της αυτοδιοίκησης.
Με συναίσθηση της δύσκολης αποστολής, δηλώνω παρών.
Είμαι βέβαιος ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΦΟ.Δ.Σ.Α.  που θα κληθεί να αποφασίσει θα σταθμίσει την προοπτική του φορέα με στόχο να γίνουμε πρωτοπόροι στη διαχείριση και εκμετάλλευση των απορριμμάτων, ξεπερνώντας τα προηγμένα ευρωπαϊκά κράτη, μακριά από μικροκομματικές ή άλλες σκοπιμότητες.
Δεν υπάρχει ούτε μέρα για χάσιμο!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Δημήτρης Κούβελας
Δικηγόρος – Αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑΣ
Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο 
Γεννήθηκε, μεγάλωσε, σπούδασε και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Βιώνει από τα μαθητικά του χρόνια την έντονη πολιτική και κοινωνική ζωή της πόλης. Ανήκει στους πρωτεργάτες που ανέβασαν τη φιλελεύθερη νεολαία στα πανεπιστήμια από την τελευταία θέση (1982) στην πρώτη θέση (1987) την οποία κρατάει μέχρι σήμερα.
Πτυχιούχος Νομικής του ΑΠΘ. Έκανε πρακτική άσκηση (stage) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Έλαβε μεταπτυχιακά διπλώματα: στο Διεθνές Εμπόριο (πανεπιστήμιο Βρυξελλών ULB) και στις Ανώτερες Ευρωπαϊκές Σπουδές (LLM, College of Europe, Μπρυζ).
Εργάζεται ως μάχιμος δικηγόρος τα τελευταία 22 χρόνια. Υπήρξε συνεταίρος στη δικηγορική εταιρία «ΝΟΜΟΣ» και συνεργάτης στην εταιρία συμβούλων «EUROPEAN CONSULTANTS». Εργάστηκε ως κοινοβουλευτικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο. Διετέλεσε παραγωγός και παρουσιαστής στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση εκπομπών για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Έχει κατ’ επανάληψη εκλεγεί Γ.Γ. στο Ταμείο Πρόνοιας και στο Κεφάλαιο Αλληλεγγύης των Δικηγόρων Θεσσαλονίκης.
Δημοσίευσε πολλές μελέτες και επιστημονικές εργασίες, δίδαξε ευρωπαϊκό δίκαιο σε ΙΕΚ, σεμινάρια κλπ.. Είναι μέλος σε διάφορους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς και αρθρογραφεί τακτικά για θέματα της πόλης μας.
Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Ν’ αλλάξουμε (την) πόλη», όπου καταγράφει τα προβλήματα και τις δυνατότητες της Θεσσαλονίκης και προτείνει μελετημένες και ρεαλιστικές λύσεις.
Διετέλεσε εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας του Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (2008-2011).
Διετέλεσε εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας (2002 έως την κατάργησή του το 2008) και Ταμίας (1999-2002) του Ταμείου Προνοίας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης.
Εκλέχτηκε στην Γνωμοδοτική Επιτροπή του Τ.Π.Δ.Θ. (1996-1999).
Ως φοιτητής, διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., με έντονη δράση και συμβολή στα συνέδρια της Φ.Ε.Α.Π.Θ και της Ε.Φ.Ε.Ε. Μέλος της Διαφάνειας Ελλάς (παράρτημα της Διεθνούς Διαφάνειας)
Μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Ευρωπαϊκού Δικαίου (FIDE)
Μέλος των Νέων Ευρωπαϊκών Φεντεραλιστών (J.E.F).
Μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων (Anciens) του Κολλεγίου της Ευρώπης.
Μέλος του Α.Σ. ΠΑΟΚ και της ΧΑΝΘ.
Μέλος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών
εθελοντής σε διάφορες δραστηριότητες
Στις τοπικές εκλογές τον Μάιο του 2014 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης και είναι αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)