Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Τα αλλάζει τώρα η ΕΠΣ Πέλλας για τις ομάδες που υποβιβάζονται από την Α κατηγορία



 


Η ΕΠΣ Πέλλας με ανακοίνωσή της διευκρινίζει πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν




ΙΕΥΚΡΙΝΗΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΤΗΣ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ


Σας γνωρίζουμε τις διευκρινήσεις που αφορούν τον υποβιβασμό της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας ποδοσφαιρικής περιόδου 2014/2015 προς ενημέρωσή σας :
PLAY OUT ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
A. Σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας από τις Εθνικές κατηγορίες και μη ανόδου της πρωταθλήτριας ομάδας της Α1 κατηγορίας στην Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία , υποβιβάζονται απευθείας οι τρείς ( 3 ) τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα του κάθε ομίλου , και οι ομάδες που θα καταλάβουν την τέταρτη θέση από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα θα αγωνισθούν σε αγώνα κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η Διοργανώτρια (σε περίπτωση ισοπαλίας, παράταση και πέναλτυ) από το οποίο θα υποβιβασθεί η ηττημένη ομάδα.
B. Σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας από τις Εθνικές κατηγορίες και ανόδου της πρωταθλήτριας ομάδας της Α1 κατηγορίας στην Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία , υποβιβάζονται απευθείας οι τρείς ( 3 ) τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα του κάθε ομίλου .
Γ. Σε περίπτωση μη υποβιβασμού ομάδας από τις Εθνικές κατηγορίες και μη ανόδου της πρωταθλήτριας ομάδας της Α1 κατηγορίας στην Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία , υποβιβάζονται απευθείας οι τρείς ( 3 ) τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα του κάθε ομίλου .
Δ. Σε περίπτωση μη υποβιβασμού ομάδας από τις Εθνικές κατηγορίες και ανόδου της πρωταθλήτριας ομάδας της Α1 κατηγορίας στην Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία , υποβιβάζονται απευθείας οι δύο ( 2 ) τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα του κάθε ομίλου , και οι ομάδες που θα καταλάβουν την τρίτη θέση από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα θα αγωνισθούν σε αγώνα κατάταξης σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η Διοργανώτρια (σε περίπτωση ισοπαλίας, παράταση και πέναλτυ) από το οποίο θα υποβιβασθεί η ηττημένη ομάδα.
Με βάση τα παραπάνω, η Α Κατηγορία για την περίοδο 2015/2016 θα απαρτίζεται από τριάντα δύο (32) ομάδες .

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

    PLAY OUT – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Α. Οι ομάδες κάθε ομίλου που θα καταλάβουν τις θέσεις 15η και 16η του βαθμολογικού της κανονικής περιόδου 2014/2015, υποβιβάζονται στην Β’ ερασιτεχνική κατηγορίας για την περίοδο 2015/2016.
Β. Οι ομάδα κάθε ομίλου που θα καταλάβει την 14η θέση στην κανονική περίοδο 2014/2015 συμμετέχει σε αγώνα κατάταξης και σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η Διοργανώτρια (σε περίπτωση ισοπαλίας, παράταση και πέναλτυ) με την αντίστοιχη ομάδα του άλλου ομίλου. Η ηττημένη ομάδα υποβιβάζεται στην Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία  για την περίοδο 2015/2016. Η νικήτρια ομάδα του παραπάνω αγώνα κατάταξης θα υποβιβαστεί και αυτή διαδοχικά στην Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία  για την περίοδο 2015/2016, σε περίπτωση υποβιβασμού σωματείου της δύναμής μας από τις Εθνικές κατηγορίες ή δεν ανέλθει η πρωταθλήτρια ομάδα της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας περιόδου 2014/15 στην Γ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία.
Γ. Οι ομάδες που κατέλαβαν την 13η θέση στον τελικό βαθμολογικό πίνακα και από τους δύο (2) ομίλους θα αγωνιστούν σε μονό αγώνα κατάταξης (σε περίπτωση ισοπαλίας, παράταση και πέναλτυ) και σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορίσει η Διοργανώτρια και η ηττημένη του παραπάνω αγώνα θα υποβιβαστεί και αυτή διαδοχικά στην Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία  για την περίοδο 2015/2016, σε περίπτωση υποβιβασμού σωματείου της δύναμής μας από τις Εθνικές κατηγορίες  και δεν ανέλθει η πρωταθλήτρια ομάδα της Α1 ερασιτεχνικής κατηγορίας περιόδου 2014/15 στην Γ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία.
Με βάση τα παραπάνω, η Α Κατηγορία για την περίοδο 2015/2016 θα απαρτίζεται από τριάντα δύο (32) ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)