Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Αυτοψία στα Λουτρά



ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΓΕΟΛΟΓΩΝ



ΔΗΛΩΣΕΙΣ Δ.ΜΠΙΝΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ


Για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στα Λουτρά Πόζαρ με την πτώση βράχων  και το κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί ευθεία στο παλιό μουσείο , αναφέρθηκε μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΊΑ, ο Δημήτρης Μπίνος , το πρωί της Πέμπτης 11 Δεκεμβρίου.  Με την ιδιότητα δε και του προέδρου της επιχείρησης , έδωσε σαφή και συγκεκριμένα στοιχεία. Η κατολίσθηση έγινε στις 6 Δεκεμβρίου , ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, με αποτέλεσμα να φράξουν την εσωτερική οδό σύνδεσης με τις  παλιές εγκαταστάσεις.

Τα σχεδόν κατακόρυφα πρανή της εσωτερικής οδού σε συνδυασμό με την τεκτονική καταπόνηση των πετρωμάτων και τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών συνετέλεσαν στην επιτάχυνση των κινητικών φαινομένων και την εκδήλωση της κατολίσθησης.
Όπως ήταν λογικό και φυσικό οι υπεύθυνοι της Επιχείρησης των Λουτρών , απέκλεισαν τον χώρο προκειμένου ώστε  ν’ αποφευχθεί  πιθανός κίνδυνος τραυματισμού εργαζομένων, διερχομένων ή επισκεπτών . Προχώρησαν δε σε τοπική, παρέμβαση  καθαρίζοντας τα κομμάτια που ήταν έτοιμα να πέσουν  . Εκείνο που προείχε και προέχει , όπως τόνισε ο κ. Μπίνος ήταν και είναι η ασφάλεια του κόσμου. Ο ίδιος επικοινώνησε με τον  τον Αντιπεριφερειάρχη Θ .Θεοδωρίδη, ο οποίος απέστειλε άμεσα τον συνεργάτη του κ. Στέφανο Αργυράκη, γεωλόγο - γεωτεχνικό, προκειμένου να γνωματεύσει για το φαινόμενο και να αποτυπώσει την υφιστάμενη κατάσταση .
Η επιχείρηση σύντομα θα αποκαταστήσει το πρόβλημα , σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες και τις προτάσεις τους.
Μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ ο Στέφανος Αργυράκης , τόνισε ότι μετά την αυτοψία εκτιμήθηκε ότι στην περιοχή της κατολίσθησης υπάρχουν διαρκή κινητικά φαινόμενα  (περισσότερων δεκαετιών), ενώ τα σχιστολιθικά πετρώματα εμφανίζονται κατακερματισμένα και με πλήρως διαταραγμένο δομικό ιστό. Εκτίμησε πάντως ότι με τις κατάλληλες παρεμβάσεις θα λυθεί το πρόβλημα . Παρατήρησε , όμως ότι θα χρειαστεί να μελετηθεί και ο υπόλοιπος χώρος.
 Τη Πέμπτη στη περιοχή πήγε κλιμάκιο  στο συγκεκριμένο χώρο .Στην αυτοψία παρών ήταν και ο Δήμαρχος  Δ. Μπίνος συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο των Λουτρών Δημήτρη Βέσκο.
κινητικών φαινομένων και την εκδήλωση της κατολίσθησης.
Η Δημοτική Αρχή λαμβάνοντας υπόψη τη γνωμάτευση του ειδικού συνεργάτη και σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες δράσεις αποκατάστασης – εξυγίανσης που θα της υποδειχθούν προκειμένου να διασφαλιστεί το ευχερές και ασφαλές της διάβασης.    

2 σχόλια:

  1. Σαν τι άλλο ήθελαν να κάνει ο άνθρωπος δηλαδή; Να πάει και να καθαρίσει τις πέτρες μόνος του; Γιατί όλοι αυτοί που κόπτονται τώρα για το κλείσιμο αυτού του δρόμου, τόσα χρόνια που είχαν την εξουσία δεν έκαναν ούτε μία σχετική μελέτη;
    Αυτό συμβαίνει όμως με τους "συνήθεις υπόπτους" που θεωρούν τα λουτρά δεδομένα και κτήμα τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι φίλε μου όσο και αν δε μπορείς να το χονέψεις είναι κτήμα μας.Να πας να κάνεις τον Νταή από εκεί που ήρθες.Αυτή η γη είναι δική μας και θα την υπερασπιστούμε ακόμα και με τα όπλα.

      Διαγραφή

(3)