Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Δυναμική πορεία προς το μέλλον - Αλλαγή τώρα





§  Άρθρο της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη


Φίλες και φίλοι,

Όλοι μας πλέον αναγνωρίζουμε πως οι εκλογές της 25ης του Γενάρη είναι οι σημαντικότερες της μεταπολίτευσης. Σ’ αυτές τις εκλογές θα κριθούν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν όλο το φάσμα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής του τόπου.
Πρώτα απ’ όλα θα κριθεί το ζήτημα της εθνικής μας κυριαρχίας και των δημοκρατικών μας θεσμών, που έχουν τόσο πολύ πληγεί από την διακυβέρνηση Σαμαρά-Σόιμπλε. Κανείς πλέον δεν αμφισβητεί ότι η ταπείνωση και η παράκαμψη των δημοκρατικών μας θεσμών και του κοινοβουλευτισμού την περίοδο της κρίσης έβλαψαν στο μέγιστο την ελληνική κοινωνία και οικονομία.
Πέραν λοιπόν των όποιων αυτονόητων αλλαγών στο επίπεδο της οικονομίας, η αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας των θεσμών και η απαλλαγή από το σύστημα της διαπλοκής και διαφθοράς που κατατρώγει δεκαετίες την δημοκρατία και την οικονομία μας είναι άμεσης προτεραιότητας.
Άμεσης προτεραιότητας είναι και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η επανεκκίνηση της οικονομίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται στην μείωση των φόρων για τους πολλούς, στην σταθεροποίηση των μισθών, των συντάξεων και των εν γένει εισοδημάτων των πολιτών και στην σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών με στοχευμένες παρεμβάσεις. Δεσμεύεται επίσης στην υλοποίηση ενός σχεδίου ανάταξης και στήριξης της παραγωγικής δραστηριότητας σε όλα τα επίπεδα. Από την αγροτική παραγωγή έως και μια νέα βιομηχανική πολιτική, η χώρα χρειάζεται να στηριχθεί ξανά στις δικές της δυνάμεις.

Φίλες και φίλοι,

Στις εκλογές της 25ης του Γενάρη πρέπει όλοι μας να στείλουμε σαφές μήνυμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό ότι η χώρα αλλάζει σελίδα. Ότι οι πολιτικές λιτότητας και επιτροπείας είναι παρελθόν και μπαίνουμε ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και εθνικής αξιοπρέπειας.
Η αποκατάσταση της απωλεσθείσας εθνικής μας κυριαρχίας προϋποθέτει την ανάταξη των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου. Προϋποθέτει ισχυρό και ακμάζων αγροτικό τομέα, προϋποθέτει την χάραξη μιας νέας βιομηχανικής πολιτικής, προϋποθέτει δημόσιες επιχειρήσεις που επενδύουν προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. Πάνω απ’ όλα χρειάζεται οι Έλληνες να αισθανθούν ξανά σίγουροι για τη ζωή και το μέλλον τους. Χρειάζεται οι νέοι μας να ονειρεύονται ξανά και να προσβλέπουν στο μέλλον τους με ελπίδα και αισιοδοξία.
Όλα αυτά για να επιτευχθούν χρειάζονται ρήξεις με το παρελθόν. Με την διαπλοκή και τα πρόσωπα που εμπόδισαν μέσα από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τις προηγούμενες δεκαετίες την ανάπτυξη της χώρας. Χρειάζονται ισχυρούς θεσμούς, χειραφέτηση των υγιών δυνάμεων της οικονομίας και της κοινωνίας. Χρειάζονται δηλαδή μια ισχυρή εντολή διακυβέρνησης, μια ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Η ψήφος σας στις 25η του Γενάρη μπορεί να τα αλλάξει όλα αυτά, μπορεί να δώσει ώθηση σε μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση που είναι προ των πυλών. Ειδάλλως, μια ενδεχόμενη συγκυβέρνηση με άλλες δυνάμεις που εργάζονται ακριβώς για τον μετριασμό μιας μεγάλης κοινωνικής, οικονομικής και δημοκρατικής αλλαγής, θα οδηγούσε σε μια μίζερη διαχείριση των απαιτούμενων αλλαγών και εν τέλει στην επιστροφή της πιο ανάλγητης και ισοπεδωτικής νεοφιλελεύθερης δεξιάς. Ας μην ξεχνούμε λοιπόν, ότι η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδυναμία του λαού να οδηγήσει τα πράγματα εκεί που ο ίδιος θέλει. Σε μια συθέμελη αλλαγή. Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εφαρμογή του προγράμματός μας στην πλήρη του εξέλιξη, χωρίς ερωτηματικά και περιορισμούς. 

Φίλες και φίλοι,

Η Ευρώπη είναι το σπίτι όλων μας, αλλά είναι επίσης ένας πολιτικός και κοινωνικός χώρος που οφείλουμε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε προς όφελος των λαών. Σήμερα, οι λαοί στενάζουν υπό το βάρος των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των πολιτικών λιτότητας και αυτό είναι κάτι που και μπορεί και πρέπει να αλλάξει. Ας συναντηθούμε λοιπόν πολιτικά σ’ αυτές τις εκλογές σ’ αυτήν την κοινή πορεία ανατροπής και ελπίδας που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σ’ αυτόν τον αγώνα προσωπικά τάσσομαι με όλες μου τις δυνάμεις, γνήσια φωνή των πολιτών της Πέλλας. Γνήσια φωνή των αναγκών, των συμφερόντων και της προοπτικής του τόπου μας.-  
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)