Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Περίεργες παραλαβές έργων στον Αρχάγγελο



Για την Δευτέρα που μας έρχεται είναι προγραμματισμένη η παραλαβή δύο έργων στον Αρχάγγελο , τα οποία είτε δεν έγιναν σύμφωνα με τις προδιαγραφές είτε έγινε ένα ελάχιστο μέρος.
. Μάλιστα μετά από διαμαρτυρίες της τοπικής κοινότητας , συστήθηκε επιτροπή από τον Δήμο Αλμωπίας (επί θητείας Δ. Πασόη)  η οποία απαρτιζότανε από υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας και αιρετούς. Στους επιτόπιους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι από το έργο της επέκτασης αρδευτικού δικτύου  είχαν τοποθετηθεί σωλήνες διαμετρήματος Φ90 αντί για φ140. Το έργο ήταν έτοιμο να πληρωθεί , αλλά μετά από καταγγελίες σταμάτησαν οι διαδικασίες.
Στο έργο κατασκευή Τσιμενταύλακα , που επίσης ήταν έτοιμο να πληρωθεί , αλλά σταμάτησαν  επίσης οι διαδικασίες, από τα 260 μέτρα είχαν κατασκευαστεί μόλις 30 μέτρα περίπου.
Υπήρχαν ακόμα δύο έργα τα οποία δεν έγιναν , ενώ υπήρχε βεβαίωση για το αντίθετο.
Μετά από σύντομο σχετικό ρεπορτάζ , προκύπτει ότι για τα δύο πρώτα έργα , τα οποία έχει κληθεί να παραλάβει την Δευτέρα η επιτροπή, δεν έχει αλλάξει τίποτα μέχρι σήμερα. Στις 19 Μαρτίου , στο μεταξύ , εκκρεμεί , η εκδίκαση έφεσης υπαλλήλου που εξέδωσε βεβαίωση περαίωσης και καλής εκτέλεσης έργου , χωρίς αυτό να συμβαίνει στη πραγματικότητα.
Δεν αποκλείεται , σε περίπτωση που την Δευτέρα, γίνει η παραλαβή των συγκεκριμένων έργων , που δεν άλλαξε τίποτα μέχρι σήμερα, να χρησιμοποιηθούν , ως ελαφρυντικά στο δικαστήριο.
Εκείνο φυσικά που ενδιαφέρει τους δημότες είναι να έχουν γίνει τα έργα και να μην γίνουν ξανά « εικονικές» παραλαβές.

2 σχόλια:

  1. Και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι του Δήμου που επι Πασόη είπανε και υπογράψανε ότι ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ, οι ίδιοι προσπαθούν να τα παραλάβουν για να αθωώσουν τα κοράκια και παμφάγα της Έδεσσας..Να ελεχθούν τα περουσιακά στοιχεία των υπάλληλων στην συγκεκριμένη υπηρεσία του Δήμου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σαν δεν ντρεπονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)