Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΑΟΚ Βέροιας – Πανεδεσσαϊκός 60-55(Τελική φάση εφήβων)





Παρά την πολύ καλή εμφάνιση, οι έφηβοι του Πανεδεσσαϊκού γνώρισαν την ήττα στη Βέροια από τον Α.Ο.Κ. στην Τρίτη αγωνιστική της τελικής φάσης του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ.
Ο θεωρητικά αδιάφορος και με ελλείψεις(Σίπκας, Δίος, Λιβάνιος, Παζάρκας) Πανεδεσσαϊκός  δυσκόλεψε τους πρωτοπόρους σε ένα παιχνίδι με πολλές μάχες και τρεξίματα για τους δύο αντιπάλους.  Μολονότι η φιλοξενούμενη ομάδα ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι μένοντας νωρίς πίσω στο σκορ με 12-02 και 14-04, οι παίκτες της με την πάροδο του χρόνου άρχισαν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο  και βρίσκοντας λύση από την περιφέρεια στην κλειστή άμυνα ζώνης του Α.Ο.Κ. βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 27-28 στο ημίχρονο. Το καλό μπάσκετ συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με του παίκτες του Γιάννη Αναστασιάδη να χτίζουν μία διαφορά 4-5 πόντων που κρατούσαν «με νύχια και με δόντια» μέχρι το 27ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο, ο δεύτερος διαιτητής της συνάντησης(Γρηγοριάδης) αποφάσισε να πάρει το ρόλο του πρωταγωνιστή από τους παίκτες των δύο ομάδων και με τα σφυρίγματα του να καθορίσει την τύχη του αγώνα, δίνοντας τη δυνατότητα στη γηπεδούχο ομάδα να περάσει μπροστά στο σκορ. Δυστυχώς από την αρχή του αγώνα έχασε τον έλεγχο με συνεχή λάθη και για τις δύο ομάδες, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τις συνεχείς σε βάρος του προσβολές και και λεκτικές  «επιθέσεις» του αντίπαλου προπονητή, οι οποίες τα τελευταία λεπτά ξεπέρασαν τα όρια της ανοχής. Πειθαρχικός έλεγχος δεν ασκήθηκε και προφανώς ο σκοπός επετεύχθη καθώς φάουλ δεν υπήρχε για τους φιλοξενούμενους από το 27ο λεπτό  και μετά.
Πολύ καλή η διαιτησία του Μητώνα, ο οποίος όμως δεν «προστάτεψε» τον άπειρο συνάδελφο του.

Δεκάλεπτα: 1ο(14-04), 2ο(13-24)27-28 ημίχρονο, 3ο(19-22)46-50, 4ο(14-05)60-55 τελικό.

ΑΟΚ Βέροιας(Τούσας):Χρυσής 16(1), Γιαννόπουλος 12(1), Στεργιούλας, Ναμίδης 10, Θεοχαρόπουλος 1, Καργατζής, Τούσας, Μισοκέφαλος 4, Τσέος 17, Πιπερτζής, Χατζηλευτέρης, Γαβριηλίδης.
Πανεδεσσαϊκός(Αναστασιάδης):Γιούρτσης 5(1), Σιβένας, Μητσόπουλος, Στόμας 4, Στεφανίδης 2, Χρήστου 14(4), Τζώγας 8, Κληντσάρης 22(1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)