Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Μικρή συμμετοχή διαμαρτυρίας από τον Δήμο Αλμωπίας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου Κ. Μακεδονίας.






ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ήταν η συμμετοχή αιρετών του Δήμου Αλμωπίας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας , το μεσημέρι τηςΔευτέρας, για να διαμαρτυρηθούν για την μετακίνηση υπαλλήλων από την Αλμωπίας στην Έδεσσα.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας υποστήριξε τις θέσεις που διατύπωσε το δημοτικό συμβούλιο, ζητώντας την ακύρωση των μετακινήσεων .
Ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης, επικαλέστηκε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου (ουσιαστικά ήταν δημοσιεύματα δελτίων τύπου της περιφερειακής ενότητας Πέλλας) , σύμωφνα με τα οποία δεν κλείνει καμιά υπηρεσία. Υπεραμύνθηκε της απόφασής του , υποστηρίζοντας ότι θα ενισχύσει τις υπηρεσίες με δύο άτομα επιστημονικό προσωπικό.
Η συμμετοχή των αιρετών ήταν μικρή. Συμμετείχαν :Ο Δήμαρχος Δ. Μπίνος , ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Χουρσόγλου, ο οποίος είχε κάνει και την σχετική πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο για παράσταση διαμαρτυρίας στο περιφερειακό Συμβούλιο. Οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Μπάτσης, Γιάννης Κετικίδης, Στέφανος Αβραμίκας, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΑ Χρήστος Γεωργίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος  Χατζηγιαννίδης , Γιάννης Ρώσσης,Δημήτρης Ασβεστόπουλος ,μοναδικός από την μειοψηφία και ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Αριδαίας Γρηγόρης Ταρασίδης.




Υπεροπτικός ο Τζιτζικώστας

Υπεροπτική χαρακτηρίζεται η στάση του Περιφερειάρχη Α. Τζιτζικώστα, ο οποίος αν και γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της , δεν είπε ούτε λέξη για το θέμα. Με αυτό τον τρόπο απαξίωσε  όσους πήγαν  από την Αριδαία στη Θεσσαλονίκη για να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους. Παράλληλα απαξίωσε την πολύ μεγάλη μερίδα των Αλμωπιέων  που τον τίμησαν στις εκλογές.
Αρκέστηκε σε… διαδικαστικά θέματα, για το αν θα πρέπει η αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου να λάβει το λόγο για να εκφραστεί πάνω σε αυτό το ζήτημα.
Ανάλογη ήταν και η στάση των Περιφερειακών Συμβούλων Λάκη Βασιλειάδη, Μαρίας Τσαντάκη, Μαρίας Καράμπελα οι οποίοι δεν πήραν τον λόγο εκφράσουν  ξεκάθαρη άποψη. Είτε υπέρ είτε κατά.  Ο Πέτρος Ζέρζης ζήτησε τον λόγο, ωστόσο το προεδρείο αρνήθηκε .

Χουρσόγλου: «Η Δημοτική Αρχή έπραξε το καθήκον της»

Ο Χρήστος Χουρσόγλου, ο οποίος ήταν αυτός που είχε κάνει τη σχετική πρόταση για κινητοποίηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο δήλωσε πως «ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή έπραξε το καθήκον της και τώρα μένει να δούμε αν η Περιφέρεια σεβαστεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και της τοπικής μας κοινωνίας».












4 σχόλια:

  1. ΣΑΜΑΝΔΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ.
    ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣΟΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ !!!!!
    ΓΙΝΟΤΑΝ ΧΑΜΟΣ, ΡΕ ΠΕΤΡΟ.
    ΤΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ! ΠΩ ΠΩ ΠΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά τωρα ο χουρσογλου γλειφει ή μου φαινεται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εν οψει ανασχηματισμου αρχισε το γλυψιμο,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΟΝΤΩΣ Ο ΧΡΟΥΣΟΓΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ , ΜΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΠΕΡΜΑΕΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΑΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΑΝΤΟΘΕΤΟ - ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΕΚΤΕΘΗΜΕΝΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΑΞΙΩΝΙΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΙΠΕΙ ΣΕΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ, ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΟΓΟ, ΚΑΠΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ----- ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΚΡΙΝΩΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΛΙΓΕΣ) ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ---------- ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑΤΙΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΅:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)