Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Αποτελέσματα από τις συναντήσεις στα αρμόδια υπουργεία



ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ



             Στη συνάντηση που είχαμε με τον Αναπληρωτή Υπουργό  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης  Αποστόλου Ευάγγελο ,παρουσία του Βουλευτή  του Νομού Πέλλας Σηφάκη  Ιωάννη,   τον Πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ν. Πέλλας Πετρίδη Ιορδάνη και  τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αλμωπίας Ν. Πέλλας , συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
1)ΕΛΓΑ: Ο Υπουργός  μας ενημέρωσε ότι θα δημιουργηθεί νέο πλαίσιο που θα καλύπτονται
όλες οι ζημίες  σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας ενώ  εξετάζετε παράλληλα η επιδότηση
του ασφαλίστρου 50%  ώστε να παραμείνει ο κοινωνικός χαρακτήρας του οργανισμού.
2)ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΠΑ ,ΕΦΚ: ενημερώσαμε τον κ. Αποστόλου ότι δεν έχουν εξοφληθεί ακόμα
τα ανάλογα ποσά για τα έτη 2013,2014.
3)ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΗΣ: Μας  διαβεβαίωσε ο  κ. Αποστόλου ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες  ενέργειες  σε συνεργασία με τον ΟΓΑ ώστε να δοθεί  λύση.
4)ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ: Από το 2016, το αφορολόγητο θα είναι και για εμάς 12000 Ευρώ, όπως και στις υπόλοιπες κοινωνικές όμαδες, επίσης  δεν θα αποτελούν φορολογητέα ύλη οι επιδοτή-σεις .
5)ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ: Όσον αφορά τις πληρωμές των υπολοίπων από προηγούμενα έτη και αφορούν το ΟΣΔΕ και την Εξισωτική Αποζημίωση, ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για την καταβολή τους εντός τριμήνου.

6) ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ:  Στο θέμα των βοσκοτόπων, που είναι ίσως και το πιο σημαντικό του κλάδου της κτηνοτροφίας. Αναφέρθηκαν  τα χρόνια προβλήματα  που υπάρχουν με τη διανομή των βοσκήσιμων γαιών και τονίστηκε ότι είναι σημαντική η χρήση των παραπάνω γαιών από κτηνοτρόφους ενεργούς , οι οποίοι πραγματικά κάνουν χρήση των παραπάνω εκτάσεων. Ο Υπουργός από τη μεριά του τόνισε ότι η υπάρχουσα διαχειριστική μελέτη είναι όντως προβληματική,  ότι σκοπεύει να προχωρήσει  και στην καταγραφή των βοσκήσιμων γαιών σε επίπεδο Περιφερειών , αλλά και στην πραγματική καταγραφή  του ζωικού κεφαλαίου,   καθώς και ότι προσανατολισμός του Υπουργείου είναι η νομή των βοσκήσιμων γαιών και όχι το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς , έτσι ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή  για την επίλυση του προβλήματος. Άλλο σημαντικό θέμα που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα των κτηνοτρόφων είναι οι άδειες λειτουργίας των σταβλικών εγκαταστάσεων. Ο κύριος Αποστόλου δεσμεύτηκε για την απλοποίηση των διαδικασιών μέχρι τέλος του Σεπτεμβρίου.
Για τα κρούσματα καταρροϊκού πυρετού και λύσσας που έπληξαν το ζωικό κεφάλαιο το προηγούμενο έτος, οι δεσμεύσεις του Υπουργείου είναι για πληρωμές εντός τριμήνου , καθώς και εξεύρεση εναλλακτικού τρόπου πρόληψης  από τον εμβολιασμό.
Το κομμάτι των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ είναι ήδη προς εξέταση, αφού ο υπάρχων τρόπος αποζημίωσης δεν θεωρείται δίκαιος.
 Όσον αφορά τις πληρωμές των υπολοίπων από προηγούμενα έτη και αφορούν το ΟΣΔΕ και την Εξισωτική Αποζημίωση, ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για την καταβολή τους εντός τριμήνου.  Ξεκινάνε και οι διαδικασίες για την πληρωμή της  « Βιολογικής Κτηνοτροφίας» μέχρι και το 2013 , οι  οποίες θα ολοκληρωθούν   εντός τριμήνου.  Καμία αναφορά δεν έγινε για χρονοδιάγραμμα των πληρωμών για τις «Σπάνιες Φυλές» , καθώς οι επιτροπές που το διαχειρίζονται αντιμετωπίζουν προβλήματα.


4 σχόλια:

  1. Τώρα το καταλάβαμε καλύτερα κ Πρόεδρε του Αγροτικού Συλλόγου Αλμωπίας.
    Η προ δύο ημερών ίδια ανακοίνωση του Κ Σηφάκη είχε κάποιες Ασάφειες μάλλον .Δημιουργικές βέβαια.
    Η επανάληψη μητηρ πάσης μαθήσεως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΗ ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΗΦΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΞΙΖΗ ΣΥΝΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)