Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

«Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις»



          ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΟΜΑΔΕΣ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Με σύνθημα «Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις» μπροστά στην 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα Γυναίκας μαζικές εξορμήσεις σε συνοικίες και χώρους δουλειάς πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες τα μέλη των Συλλόγων και των ομάδων της ΟΓΕ στην Θεσσαλονίκη και συνολικά στην Κεντρική Μακεδονία από κοινού με τα ταξικά σωματεία που συσπειρώνονται στο  ΠΑΜΕ .  Κάλεσαν τις γυναίκες της εργατικής λαικής οικογένειας να μη δεχτούν μια ζωή χωρίς προοπτική, αβέβαιη, με ανεργία, με απλήρωτη δουλειά, χωρίς δικαιώματα, με μειωμένες απαιτήσει.
Με την προκήρυξη της ΟΓΕ στο χέρι τα μέλη των Συλλόγων και των ομάδων της ΟΓΕ στην Θεσσαλονίκης από κοινού με τα ταξικά σωματεία του ΠΑΜΕ περιόδευαν: στην Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου καθώς και  σε άλλους μεγάλους χώρους που δουλεύουν κυρίως γυναίκες, σε μεγάλα εργοστάσια όπως «ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ», στη βιομηχανία «ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ» και «ΜΙΝΕΡΒΑ» και  στην «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ». Επισκέφτηκαν τα νοσοκομεία της πόλης, το κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ άλλα και τα κατά τόπους παραρτήματα των Δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος κλιμακώνοντας την δράση που άνοιξε το προηγούμενο διάστημα το γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα με την δίμηνη καμπάνια της ΟΓΕ για την πρωτοβάθμια υγεία.
 Επίσης εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν στην ΕΥΑΘ, τον ΟΤΕ, σε κέντρα κινητής τηλεφωνίας, σε μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης, σε μεγάλα supermarket και σε εμπορικά καταστήματα  καθώς επίσης και  στο Α.Π.Θ. και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, όπου μίλησαν στις αίθουσες διδασκαλίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν και συσκέψεις με εργαζόμενους και φοιτητές.
Αντίστοιχες δράσεις ανέπτυξαν σε μαζικούς χώρους δουλειάς , σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας και σε εμπορικά καταστήματα και οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ σε όλη την Κεντρική Μακεδονία .
Κατά την διάρκεια των εξορμήσεων  τα μέλη των συλλόγων και οι ομάδες της ΟΓΕ αντάλλαξαν απόψεις για την ισοτιμία και την χειραφέτηση των γυναικών αλλά και για τους αγώνες των λαϊκών στρωμάτων που μπορούν να γεννηθούν στο δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης, του ταξικού αγώνα με βάση τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες τους. Μετέφεραν το ανυποχώρητο μήνυμα του αγώνα και αναφέρθηκαν τόσο στους αγώνες των εργατριών ανά των κόσμο όσο και στις αγωνιστικές παρακαταθήκες του λαού και των γυναικών της πατρίδας μας, για την ισοτιμία και χειραφέτηση των γυναικών, για καλύτερες μέρες. Αυτοί οι αγώνες σήμερα είναι επίκαιροι  και αναγκαίοι.
Όπως τόνισαν «Με ελπίδα, αισιοδοξία και αγώνα οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων μπορούνε να ξανακερδίσουνε κατακτήσεις που χάσανε, και να αποσπάσουνε νέες. Αν δε δράσουμε τώρα, θα μας πάρουν κι άλλα. Γι’ αυτό οι αγώνες σήμερα αποκτούν μεγάλη σημασία για να γίνει το αύριο δικό μας».

Μπροστά στην επέτειο της 8ης του ΜΑΡΤΗ οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ στην κεντρική Μακεδονίας προχωρούν σε κατά τόπους συγκεντρώσεις εκδηλώσεις και εξορμήσεις
Σάββατο 7 Μάρτη 
·         στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθούν μαζικές εξορμήσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και του Κιλκίς αντίστοιχα  .
·         Στην Καλαμαρια Θεσσαλονίκης ο Σύλλογος Γυναικών πραγματοποιεί  εκδήλωσή για την «8η Μάρτη, Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας», στις 7 το απόγευμα  στα γραφεία του Συλλόγου, Κίου 25 Καλαμαριά.
·         Στις Συκιές Θεσσαλονίκης ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών πραγματοποιεί εκδήλωση στις 7 το απόγευμα στο δημαρχείο Συκεών με θέμα ''διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις''.
·         Στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης ο Σύλλογος Γυναικών Πολίχνης και η ομάδα γυναικών Ευκαρπίας στις 11 το πρωί  πραγματοποιούν  ανοιχτή εκδήλωση στα σκαλάκια '' (Αγ.Παντελεημονα)  ενώ θα ακολουθήσει  μαζική εξόρμηση στην περιοχή
·         Στις Σέρρες ο Σύλλογος Γυναικών τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργανώνει εκδήλωση στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα της ΚΕΔΗΣ (Εθν.Αντίστασης32).
·         Στην Βέροια, η ομάδα Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ), διοργανώνει γλέντι στις 20.30 στο Κέντρο «Ρέμβη».
·         Στην Κατερίνη, η ομάδα Γυναικών διοργανώνει εκδήλωση στις 6 μ.μ. στο Εμπορικό Επιμελητήριο Πιερίας. Θα προβληθεί η ταινία «Ψωμί και Τριαντάφυλλα»


Κυριακή 8 Μάρτη
·         Στον Χορτιάτης Θεσσαλονίκης   ο Σύλλογος Γυναικών  στις 6 το απόγευμα στην δημοτική αίθουσα «Μανωλεδάκη» και θα προβληθεί η ταινία «ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ» 
·         Στην Τούμπα Θεσσαλονίκης ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών διοργανώνει εκδήλωση στις 6.30 το απόγευμα στα γραφεία του συλλόγου (Τυρολόης – Φίλωνος  9), όπου θα παρουσιαστεί αφιέρωμα στο γυναικείο εργατικό και ριζοσπαστικό κίνημα καθώς και αποσπάσματα από την συνάντηση των συλλόγων και των ομάδων της Βόρειας Ελλάδας  της ΟΓΕ με τους αντίστοιχους γυναικείους συλλόγους της Τουρκίας στην Αδριανούπολη το 2012 με αφορμή την 8η του Μάρτη . Στην διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει ζήτηση με αιχμή τα ζητήματα της υγείας
·         Στο Λιτόχωρο Πιερίας ο σύλλογος γυναικών διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα του αγ. Νικολάου , στις 6.30 το απόγευμα όπου θα προβληθεί η ταινία «ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ»

Σάββατο 14 Μάρτη 

·         Στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης ο σύλλογος γυναικών πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα ''8η Μάρτη: μέρα τιμής στην αγωνιζόμενη γυναίκα για τη ζωή ,τη σταθερή δουλειά, το δικαίωμα στη μητρότητα'', στο 6ο Δημοτικό σχολείο (Σουλιου με Μπουμπουλινας) στις 7 το απόγευμα .    

Κυριακή 15 Μάρτη
·         Στην Επανομή Θεσσαλονίκης Σύλλογος Γυναικών Δήμου Θερμαϊκού, στις 7 το απόγευμα στο δημοτικό Θέατρο Επανομής, πραγματοποιεί  εκδήλωση με θέμα « ΦΩΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ» σκιαγραφώντας την αγωνίστρια γυναίκα που εναντιώνεται στη μοίρα που της επέβαλαν και  διεκδικεί τη ζωή που της αξίζει. Θα παρουσιαστεί μουσικό αφιέρωμα σε Έλληνες και Ξένους  συνθέτες και ποιητές , θα παρουσιαστούν  επίσης ποιήματα από την Λέσχη Ανάγνωσης του συλλόγου και θα κλείσει με χορούς από την Ελληνική Παράδοση από το Χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Επανομής


Οι Σύλλογοι και οι ομάδες Γυναικών Κεντρικής Μακεδονίας- μέλη της ΟΓΕ


1 σχόλιο:

  1. ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΗ ΚΑΤΙ ΛΙΓΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΘΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ.
    ΕΑΝ.ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)