Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Κερδισμένος ο Δήμαρχος από την Δημοπρασία του Αναψυκτηρίου των Λουτρών Πόζαρ






Ο μόνος κερδισμένος της δημοπράτησης του Αναψυκτηρίου των Λουτρών Πόζαρ ,είναι  ο Δήμαρχος Αλμωπίας Δ. Μπίνος. Τώρα πλέον θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος , όπως είπε τη περασμένη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Βρέθηκαν άνθρωποι οι οποίο έδωσαν 95 χιλ ευρώ μίσθωμα το χρόνο για να νοικιάσουν  το Αναψυκτήριο. Αν φυσικά υπογραφεί όπως προβλέπεται η σχετική σύμβαση.
Δεν συνηθίζουμε να απαντάμε στα σχόλια των απλών πολιτών , διότι πολύ καλά κάνουν και λένε την γνώμη τους. Όμως δεν τηρούμε το ίδιο για τα διάφορα παπαγαλάκια και παρατρεχάμενους, που δεν έχουν το θάρρος της γνώμης επώνυμα, αλλά ως ανώνυμοι και κατευθυνόμενοι σχολιαστές ,νομίζουν ότι μπορούν να πλήξουν την ανεξάρτητη και ελεύθερη δημοσιογραφία που έχει δημόσιες  απόψεις και θέσεις.
Δεν κρίνω το ύφος των σχολίων , διότι αυτό δείχνει και το ποιόν τους , το οποίο είναι στο κάτω-κάτω και δικαίωμά τους . Αν τους αρέσει να κυλιούνται στη λάσπη ως χοίροι και σκουλίκια, δεν μπορώ να τους αφαιρέσω, αυτή την ευχαρίστηση, ούτε και να εναντιώνομαι. Στην ουσία τώρα.
Χαίρομαι , που ασκώντας την αυτονόητη υποχρέωσή μου,υπάρχουν τόσοι πολλοί, μεταξύ των οποίων και άσπονδοι επικριτές, συμφεροντολόγοι και γλυφτρόνια της εκάστοτε εξουσίες ,οι οποίοι , περιμένουν να ακούσουν από το ραδιόφωνο, την εφημερίδα και το blog μας την άποψη μου.
Στη προκειμένη περίπτωση , έχουν φαγωθεί  με την δημοπρασία του Αναψυκτηρίου, να μάθουν την άποψή μου, επειδή το αναψυκτήριο κατάληξε στα χέρια συγχωριανών μου. Ήταν όμως πολύ ανυπόμονοι , διότι χθες υπήρχαν και άλλα θέματα στην επικαιρότητα.
Νομίζω , επειδή ανήκω στη γενιά που αγωνίστηκε για να δοθεί η λουτρόπολη στην τοπική αυτοδιοίκηση ,έχοντας ίσως τότε και λόγω νεότητας λίγο παραπάνω ζήλο, αλλά και επειδή ασχολούμαι από τότε μέχρι σήμερα με το αντικείμενο, μπορώ να λέω την γνώμη μου ,έστω και με λίγο παραπάνω θράσσος. Αν δεν υπήρχαν οι αγώνες των κατοίκων  του Λουτρακίου και η τότε πολιτική βούληση ,να περιέλθουν οι λουτροπόλεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, σήμερα ούτε καν θα συζητούσαμε το θέμα. Όλοι αυτοί που μετά τις συνενώσεις των κοινοτήτων  έγιναν πρόεδροι ή κατέλαβαν άλλα αξιώματα στη διοίκησή της,,το οφείλουν σε κάποιους που αγωνίστηκαν πριν από αυτούς.
Θεωρώ ότι καλώς οι λουτροπόλεις , τουλάχιστο αυτή του Πόζαρ, δόθηκε στη τοπική αυτοδιοίκηση, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν προσωπικά και κληρονομικά συμφέροντα , του υπογράφοντος . Είμαι κάτι παραπάνω από βέβαιος ότι , όλη αυτή η εξέλιξη της περιοχής , από την οποία κάτι κερδίζει και η υπόλοιπη Αλμωπία, δεν θα υπήρχε , αν επικρατούσε το παλιό καθεστώς . Αυτό είναι γεγονός. Είναι ιστορία και δεν αλλάζει.
Επίσης θεωρώ , ότι δεν έχουμε δει ακόμα ούτε το 5% των δυνατοτήτων ανάπτυξης , σε συνδυασμό με το βουνό, αλλά και την ανατολική Αλμωπία.
Και για αυτό δεν φταίει  το ιδιοκτησιακό καθεστώς ( Τοπική Αυτοδιοίκηση), αλλά οι αντιλήψεις , οι ολιγωρίες της διοίκησηςπου ανακαλύπτουν κάθε τετραετία την Αμερική  και μετά εξαφανίζονται.
Φταίνε οι διοικήσεις που δεν δημιούργησαν στελέχη. Ευθύνεται και η πολιτεία που μέχρι σήμερα ελάχιστα έχει αντιληφτεί την αξία και την σημασία τους. Αυτή η στάση της , παρά τις καλές προθέσεις πολλές φορές, φέρνει αντίθετα και κακά  αποτελέσματα.
Ως άνθρωπος που ασχολείται με ιδιωτικές επιχειρήσεις και ίδιος στον χώρο των ΜΜΕ,  το λογικό  θα ήταν να τάσσομαι σκληρά και εκ προοιμίου υπέρ  των ιδιωτικοποιήσεων .
Στη συγκεκριμένη περίπτωση , όμως τα ΜΜΕ που εκπροσωπώ δικαιώνονται απόλυτα. Όπως και όσοι υποστήριζαν ότι το αναψυκτήριο πρέπει να το λειτουργήσει η Επιχείρηση.
Πρώτον αποδείχτηκε ότι αν δεν υπήρχε ο «φωτογραφικός» όρος που απέκλειε πολλούς επαγγελματίες να πάρουν μέρος στη δημοπρασία (προκαταβολή μισθωμάτων δύο χρόνων) θα συμμετείχαν και άλλοι και το μίσθωμα θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο.
Δεύτερο, η κοινοπραξία που το πήρε και είναι από Λουτράκι, δεν ενήργησε τυχαία. Ένας από αυτούς διατέλεσε  για 4 χρόνια  περίπου διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης και ασφαλώς γνωρίζει καλύτερα από όλους τις οικομικές  δυνατότητες που υπάρχουν.
Επειδή τα γραπτά μένουν παραπέμπουμε όλους αυτούς τους αυλοκόλακες του δημάρχου μας να τα ξαναδιαβάσουν.
Δικαιωνόμαστε απόλυτα ,όταν υποστηρίζαμε ότι το Αναψυκτήριο πρέπει να το λειτουργήσει η Επιχείρηση ,αλλά πιο σωστά και με υπεύθυνη επίβλεψη , προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα.
Το αναψυκτήριο ήταν κερδοφόρο , όπως το διαβεβαίωνα οι πιο υπεύθυνοι από μας. Και μάλιστα δημόσια , στο δημοτικό συμβούλιο.
Δεν είναι τυχαίο που η δημοπρασία  ξεκίνησε από 60 χιλ. ευρώ . Δεν νομίζω ότι  χρειάζεται και πολύ μυαλό  για να το αντιληφτεί ο καθένας.
Συνεπώς η σημερινή διοίκηση ή πραγματικά αδυνατούσε να επιβλέψει την πιο σωστή λειτουργία του Αναψυκτηρίου ή συμβαίνει κάτι άλλο. Αν υπήρχε αδυναμία , να το ομολογούσε δημόσια και να ζητούσε την αντικατάστασή της. Θα ήταν πιο έντιμο.
Απαντώντας λοιπόν στα παπαγαλάκια, τους αυλοκόλακες του δημάρχου και λοιπούς συνοδοιπόρους τους ότι  ο Δήμος (ουσιαστικά αυτός είναι πίσω από τα Λουτρά), απεμπόλησε το δικαίωμα (αλλά και το καθήκον του), μέσα από την καλή λειτουργία του Αναψυκτηρίου, να αυξήσει τα έσοδα της Επιχείρησης , αλλά και να  προσφέρει δουλειά σε τουλάχιστον 30 άτομα παραπάνω τον χρόνο.
Αν όλοι αυτοί οι υπέρμαχοι της δημαρχιακής άποψης είναι ευχαριστημένοι , είμαστε και μεις. Αν οι τριάντα τουλάχιστον υποψήφιοι εργαζόμενοι ,που θα έβγαζαν ένα μεροκάματο, δουλεύοντας ευσυνείδητα και σωστά είναι ευχαριστημένοι, είμαστε και μεις. Αν η τοπική κοινωνία είναι ευχαριστημένοι με το να υπάρχουν άνεργοι είμαστε και μεις.
Μπορεί οι ενοικιαστές να είναι συγχωριανοί μου. Δεν  παύει να είναι ιδιώτες και να αποσκοπούν στο κέρδος και καλά κάνουν για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε όλα. Και τους εύχομαι τα καλύτερα,όπως θα ευχόμουν στον καθένα .
Όμως η άποψή μας ήταν συγκεκριμένη και την καταθέσαμε δημόσια.  Όπως την κατέθεσαν και άλλοι , ίσως καλύτεροι γνώστες και από μας. Ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει το καλύτερο.
Και μακάρι η επιλογή αυτή να πάει αίσια  για το καλό ολόκληρης της περιοχής.
Αν μάλιστα πετύχει, γιατί να μην την επεκτείνει ο Δήμαρχος και στις άλλες επιχειρήσεις του Δήμου; Να τις δώσει σε ιδιώτες , που θα κάνουν την δουλειά με πολύ λιγότερο προσωπικό, χωρίς διοικήσεις που τις επιβαρύνουν οικονομικά .
(αφού πλέον ξεπεράσμαε το πρόβλημα της ανεργίας) για να μην επιβαρύνονται και οι δημότες με τέλη. Έτσι θα μπορεί να κοιμάται ακόμα πιο ήσυχα ο Δήμαρχος, αφού


θα έχει να κάνει  με την ιδιωτική πρωτοβουλία και πολύ λιγότερο κόσμο. 


Πέτρος Σαμάνδης

10 σχόλια:

  1. ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ!!!!!!ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΣΕΘΡΕΨΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΤΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΑΣΗ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ ΣΑΝ ΑΡΑΧΝΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ε? ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ. ΕΝΑ ΘΛΙΒΕΡΟ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ. Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ...ΤΟΣΟ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΜΠΑΘΕΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ...ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Υ.Γ. ΚΡΙΜΑ Α.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ.
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΚΡΑΤΗΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ
    ΚΑΙ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕ.
    Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΝΚΤΙΚΟΣ ΜΕ ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΙΣΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΕ ΕΝΟΙΕΣ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ -- ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΟΡΕΑ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΚΑΤΑΡΕΕΙ .. ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΣΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ --- ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΥΡΙΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΖΕΣΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ( ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΕΩΣ ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΑΡΕΦΙ ΕΩΣ ΑΨΑΛΟ-ΘΕΟΔΩΡΑΚΙ) ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Δήμαρχος έπραξε τα αυτονόητα για την ανάπτυξη τις Περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΣ ΤΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΛΑ Ι.ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΗΣΥΧΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΛΙΓΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΟΛΟΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ.ΑΡΑ Η ΗΣΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι θα χαθουν θεσεις εργασιας?οι επενδυτες θα το εχουν σελφ σερβις ή θα το εχου κλειστο το μαγαζι?δεν θα προσλάβουν προσωπικο για να σερβιρει κτλ?ΑΠΛΑ ΒΟΛΕΜΕΝΕ 2ΜΗΝΑΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ.το ξερεις αυτο και φοβασαι ότι δεν θα σε προσλαβουν ε?τοτε ανεργος φίλε.ναι.

      Διαγραφή
  7. Θα βάλει αυτόματους πωλητές καφέ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να δώσουν 95000€ ενοικιο 3 επιχειρηματίες σημαίνει ότι το αναψυκτήριο μπορει να έχει πολυ περισσότερα εσοδα. Αυτα χάνει η δημοτικη επιχείρηση επειδη είναι ανίκανη να το δουλέψει με στοιχειώδη σοβαρότητα, ας σοβαρευτούμε επιτέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί δε δοκιμάζεις να τα σκάσης και εσύ ?Που ξέρεις μπορεί να τα οικονομίσης επειδή είσαι πολύ ικανός εσύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)