Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Λύθηκε το ζήτημα της ανάθεσης της υλοτόμησης των συστάδων με το Π.Δ. 126/86





Σε σύσκεψη της Θ. Τζάκρη με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη παρουσία εκπροσώπων υλοτομικών συνεταιρισμών από την Αλμωπία


    Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27-4-2015 με πρωτοβουλία της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνη, παρουσία του Γενικού Διευθυντή Δασών Κ. Δημόπουλου, του Παρέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Κ. Βαρδακαστάνη και  εκπροσώπων των υλοτομικών οργανώσεων της Αλμωπίας Χρήστου Μήνου, Γιάννη Στεφανίδη και Κωνσταντίνου Πέγιου, με θέμα την ανάθεση της υλοτόμησης των συστάδων στους δασικούς συνεταιρισμούς που υπάγονται στο Δασαρχείο Αριδαίας σύμφωνα με το Π.Δ. 126/86 και όχι σύμφωνα με το άρθρο 134 του Ν.Δ/τος 86/69, για τον λόγο ότι όχι από ευθύνη των δασικών συνεταιρισμών δεν είχε ολοκληρωθεί ο πίνακας υλοτομίας που αφορούσε τις προς διάθεση συστάδες μέχρι την 20η-12-2014 σύμφωνα με το Π.Δ. 126/86.
Τόσο η βουλευτής, όσο και οι παριστάμενοι υλοτόμοι, υποστήριξαν την άποψη ότι η ανάθεση των συστάδων σύμφωνα με το Π.Δ. 126/86 συνεπάγεται λιγότερη γραφειοκρατία και λιγότερα οικονομικά βάρη για τους δασικούς συνεταιρισμούς και τους υλοτόμους και περισσότερες ημέρες εργασίας άρα και ασφάλισης για τους τελευταίους. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή σε περίπτωση ανάθεσης των συστάδων σύμφωνα με το  άρθρο 134 του Ν.Δ/τος 86/69, θα υπάρχει μεγάλος γραφειοκρατικός όγκος, ο οποίος  λόγω της υποστελέχωσης των δασικών υπηρεσιών δεν θα μπορεί να διεκπεραιωθεί και θα σωρευτούν πρόσθετα οικονομικά βάρη για τους δασικούς συνεταιρισμούς και τους υλοτόμους, με αποτέλεσμα η υφιστάμενη οικονομική κρίση να καταστεί ακόμη πιο δυσβάσταχτη για τους ίδιους.
Με την άποψη αυτή  συμφώνησε και ο Γενικός Διευθυντής Δασών, ο οποίος υποστήριξε επίσης ότι η διαχείριση των συστάδων με το Π.Δ. 126/86 είναι ο επωφελέστερος τρόπος διαχείρισης όχι μόνο για τους υλοτομικούς συνεταιρισμούς και τους υλοτόμους, αλλά και για την ίδια την δασική υπηρεσία.
Κατόπιν αυτών ο κ. Λαφαζάνης έδωσε εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου να καταρτίσουν νομοθετική ρύθμιση με την μορφή της τροπολογίας που θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα ψηφιστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με την οποία θα διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα που προέκυψε με την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας της 20ης-12-2014 που προβλέπεται από το ΠΔ 126/86, ώστε η ανάθεση της διαχείρισης της υλοτόμησης των συστάδων από τους υλοτομικούς συνεταιρισμούς που υπάγονται στο Δασαρχείο Αριδαίας να γίνει σύμφωνα με αυτό.
Η κ. Τζάκρη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άμεση ανταπόκριση του κ. Λαφαζάνη στο δίκαιο αίτημα της ολοκλήρωσης των διαδικασιών σύμφωνα με το Π.Δ. 126/86, στο οποίο κατέληξαν οι δασικοί συνεταιρισμοί της περιοχής ευθύνης του Δασαρχείου Αριδαίας και η Δασική Υπηρεσία του ιδίου Δασαρχείου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο στον Δήμο Αλμωπίας, παρουσία και της ιδίας.-

5 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ πολύ τον κ. Λαφαζάνη και την κ.Τσάκρη για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετοπίζουμε οι υλοτόμοι της Αλμωπίας αλλά και για τα προβλήματα των κυνηγετικών οργανώσεων. Μετά απο τόσα χρόνια επιτέλους είδα βουλευτή τόσο έξυπνο και τόσο αποτελεσματικό ο Πρόεδρος του Δασοκτηνοτροφικού συνεταιρισμού Νεοχωριου Στεφανίδης Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΖΑΒΙΩΝ αυτή η αποτελεσματική ήταν βουλευτής και υπουργός για 15 χρόνια. Πές μου ένα λιθαράκι που έβαλε στο νομό.
      Το αίτημά σας σαν σύλλογος αν το διεκδικούσατε θα το πετυχαίνατε.
      Δεν χρειαζόταν η μεσολάβηση της έξυπνης βουλευτού!!!

      Διαγραφή
  2. Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ!!! ΠΡΟΕΔΡΕ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΓΙΑΝΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΛΟΤΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΤΙ ΝΑ ΠΩ ... ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΒΛΑΚΕΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ.

      Διαγραφή
  3. Σηφάκη πάρτην ως παράδειγμα για το πως δουλεύει αποτελεσματικά ένας βουλευτής αντί να γράφεις κακιούλες για τους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)