Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Συνάντηση της Θ. Τζάκρη και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών για την παράκαμψη Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας και το Φράγμα του Αλμωπαίου



 




Την επόμενη εβδομάδα η σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων για την παρουσίαση των τεχνικών λεπτομερειών και την καταρχήν αξιολόγηση των προτάσεων

   
Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών κ. Γ. Δέδες. Η συνάντηση προγραμματίστηκε μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Γ. Σταθάκη με θέμα την ένταξη σε ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του έργου της κατασκευής της νέας χάραξης της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Έδεσσας και πιο συγκεκριμένα των υποέργων της Παράκαμψης των Γιαννιτσών και της Παράκαμψης της Χαλκηδόνας, συνολικού προϋπολογισμού 217.000.000 ευρώ, που είναι προτεινόμενα στο πακέτο Juncker και του επίσης προτεινόμενου στο ίδιο πακέτο έργο του φράγματος του Αλμωπαίου με προϋπολογισμό 70.000.000 ευρώ.
    Η κ. Τζάκρη παρουσίασε στον Γενικό Γραμματέα Υποδομών το αίτημα της χρηματοδότησης, καθώς και τεχνική περιγραφή των έργων που έχουν μελετητική ωριμότητα και ο κ. Δέδες χαρακτήρισε «τα έργα αυτά ιδιαίτερης σημασίας για την αναβάθμιση των υποδομών της περιοχής και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».
    Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει σύσκεψη για το θέμα αυτό με τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζη, παρουσία και του κ. Δέδε, στο Υπουργείο Μεταφορών στην οποία θα παρουσιαστούν οι τεχνικές λεπτομέρειες και θα γίνει μια καταρχήν αξιολόγηση των προτάσεων.
    Η κ. Τζάκρη εξέφρασε την ικανοποίησή της και την αισιοδοξία της για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)