Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ανασύνταξη πολιτιστικών και αθλητικών δυνάμεων στο Λουτροχώρι



    
               Μετά  από διεργασίες που κράτησαν 6 μήνες έγινε η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου στον Αθλητικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο   Λουτροχωρίου στις  29 Μαρτίου  2013 που συγκροτήθηκε ως εξής :






Πρόεδρος         Γεώργιος    Σαββίδης        του   Μιχαήλ
Αντ/δρος            Γεώργιος  Ανδρεάδης     του  Αντωνίου 
Γεν.Γραμματέας   Συμεών   Καισίδης       του  Μιχαήλ 
Ταμίας                 Παύλος    Φερεκίδης  του  Κωνσταντίνου
Μέλος                 Θωμάς      Κουρτίδης  του  Χαράλαμπου
Μέλος                 Κων/νος    Παπαδόπουλος  του  Ιωσήφ
Μέλος                  Δημήτριος   Κουρτίδης    του  Χαράλαμπου
    Προηγήθηκε  η λογοδοσία του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου που διαβάστηκε  από την Γεν.γραμματέα  Έλσα Γεραντίδου και έχει ως εξής :
Σας  ευχαριστούμε για την παρουσία σας και εύχομαι του χρόνου που θα γιορτάσουμε τα 40 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου μας να έχουμε μια σειρά εκδηλώσεων που να ανταποκρίνονται στην ιστορία του συλλόγου.
    Σ ένα χρόνο  ο σύλλογός μας κλείνει 40 χρόνια.  Αρκετά για να γίνει ένας απολογισμός της ιστορίας του γενικά και ένας ειδικότερος της δικής μας θητείας.
    Κάθε χωριό πρέπει να έχει σύλλογο και μέσα απ αυτόν οι κάτοικοι να δίνουν τον καλό τους εαυτό για το καλό του χωριού .
    Ο σύλλογός μας από την ίδρυσή του ασχολήθηκε όπως γράφει το καταστατικό του  με τον αθλητισμό αλλά και τον πολιτισμό .
    Ιδιαίτερα όμως ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο που  ήταν η μόνη διέξοδος  των συγχωριανών μας στο άγχος εκείνης της εποχής .
    Πρώτο μέλημα του συλλόγου μετά  την ίδρυσή του  από το πρωτοδικείο Έδεσσας το 1977 ,την αναγνώρισή του από την Γενική γραμματεία Αθλητισμού , την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων νομού Πέλλας που έγινε επί προεδρίας Παναγιωτίδή Γεωργίου ήταν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και  η απόκτηση γηπέδου.
Μια αλάνα 70χ 45 μέτρα με συνεχείς βελτιώσεις και μετακίνηση χιλιάδων κυβικών με χώμα επεκτάθηκε στα σημερινά  του όρια .
    Το 1980 επί προεδρίας Γεραντίδη Γεωργίου και με την συνδρομή του αδελφού του Γεραντίδη Αναστασίου  ξεκίνησε η περίφραξη του γηπέδου .
      Το 1985 επί προεδρίας Σαββίδη Αντωνίου  έγινε η διαμόρφωση του χώρου των  αποδυτηρίων και για πρώτη φορά στην ιστορία της  η ομάδα ανέβηκε στην Β ερασιτεχνική κατηγορία .
    Το 1987 επί προεδρίας Ανδρεάδη Γεωργίου του Σολομών  ο Αριστοτέλης γνώρισε νέα ακμή με την άνοδό του στην Α ερ/κή κατηγορία .
    Το 1989 τρείς ποδοσφαιριστές της ομάδας μας μπαίνουν χωρίς εξετάσεις  στην γυμναστική  Ακαδημία Θεσσαλονίκης
    Επί προεδρίας Ανδρεάδη Θεόδωρου το 1991  έγινε το πανελλήνιο θαύμα με την άνοδο της ομάδας στην Δ εθνική κατηγορία .
    Το 1991 επί προεδρίας Σιδηρόπουλου Θεόδωρου ξεκίνησε η ανέγερση των αποδυτηρίων .
    Επί προεδρίας Μαραντίδη Ιωάννη που ήταν και πρόεδρος της κοινότητας Πετριάς έγινε η σκεπή των αποδυτηρίων
    Επί προεδρίας του Ανδρεάδη Δημητρίου του Χαρίτωνα έγινε η υπόγεια άρδευση του γηπέδου .
    Επί προεδρίας Παναγιωτίδη Παναγιώτη τοποθετήθηκαν οι πυλώνες φωτισμού στο γήπεδο.
    Επί προεδρίας  Σαββίδη Βασιλείου  καθώς  και  επί  προεδρίας Τελιανίδη  Ιωάννη συνεχίστηκε η καλλιέργεια  του ποδοσφαίρου και ο Αριστοτέλης αποτελούσε υπολογίσιμη  ποδοσφαιρική δύναμη .Πολλοί συγχωριανοί μας ως μέλη των διοικητικών  συμβουλίων προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες  όπως ο Σαββίδης Ιωάννης  στην οριστική περίφραξη του γηπέδου, και ο Μαραντίδης  Κοσμάς  στην τοποθέτηση πρασίνου στο γήπεδο .
    Ενδεχομένως θα αδικούσαμε πολλούς που δεν αναφέρουμε αλλά θεωρούμε ότι η επιτυχία  του συλλόγου σ όλους τους τομείς αντανακλά πάνω σ όλους τους κατοίκους χωρίς την βοήθεια των οποίων δεν θα υπήρχε η ανάλογη επιτυχία .
    Τέλος επιβάλλεται να τονίσουμε πόσο προσπάθησε ο σύλλογός μας να αξιοποιηθούν οι υδροθειούχες  ιαματικές πηγές του χωριού  με εκπληκτικές ημερίδες το 2002,2003 και  2004  όταν στο χωριό μας ήλθαν οι μεγαλύτεροι επιστήμονες του Ιαματικού Τουρισμού .
    Τα τελευταία χρόνια παρά  την οικονομική και ηθική κρίση που περνά  η  πατρίδα μας και για να μην διαλυθεί ό σύλλογος ανέλαβε διοικητικό συμβούλιο σωτηρίας  υπό την προεδρία του Γεωργίου  Τελιανίδη που  κατάφερε να κρατήσει τον σύλλογο στο ύψος των περιστάσεων και προχώρησε σε  σειρά  ενεργειών που  ανέβασαν  κυρίως  πολιτιστικά  σε μεγάλο βαθμό το χωριό μας διοργανώνοντας  εξαιρετικές εκδηλώσεις στο γήπεδο  που έκαναν γνωστό το Λουτροχώρι σ όλη την κεντρική Μακεδονία μέσω της Πέλλα τηλεόρασης .
    Από τα έσοδα των εκδηλώσεων αυτών  και τις χορηγίες   πολιτών εντός και εκτός του χωριού αναγέρθηκε ένα πρωτότυπο εκπληκτικό μνημείο μοναδικό  σ όλη την Ελλάδα αυτό  της  γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, το οποίο θα είναι το σημείο αναφοράς, κάθε φορά που μπροστά σ αυτό θα γίνονται εκδηλώσεις , της μαύρης επετείου της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού .
    Παραδίδουμε στο καινούργιο διοικητικό συμβούλιο την ιερά παρακαταθήκη να οργανώσει την εκδήλωση γενοκτονίας  την Κυριακή 24 Μαίου με ομιλητή  τον σύγχρονο Πατριάρχη του Ποντιακού Ελληνισμού  κο Φωτιάδη  Κωνσταντίνο καθηγητή της  Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγγραφέα των τόμων της  γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού .
    Εκπροσωπήσαμε ως διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου το χωριό μας μπροστά σε κάθε δημοτική και νομαρχιακή αρχή και με συνεχείς παραστάσεις έγιναν έργα απαραίτητα για την πρόοδο του χωριού .
    Διανοίξεις δρόμων, καθαρισμός του εκπληκτικού πευκώνα έκτασης 50 στρεμμάτων , δενδροφυτεύσεις στον χώρο της πηγής  , καθαρισμός του κοιμητηρίου, είναι λίγα  απ  αυτά  που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια .
          Το νέο διοικητικό συμβούλιο δεν θα παραλάβει ούτε ένα ευρώ χρέος και αυτό πρέπει να συμβαίνει για όλα τα διοικητικά συμβούλια . Σε κανέναν ο σύλλογος δεν χρωστά εντός και εκτός νομού και η φερεγγυότητά του είναι υποδειγματική .
    Παραδίδουμε τον  σύλλογο σαν  μέλος της  Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος από τριετίας .
    Ευχόμαστε στο νέο διοικητικό συμβούλιο να συνεχίσει να προσφέρει . Εμείς θα είμαστε πάντα κοντά  του και θα το βοηθήσουμε στην επίτευξη των στόχων του πάντα για  το καλό του χωριού .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)