Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Πρωτομαγιά...και πρώτη φορά αριστερά!



                                      
Στα λαϊκά τραγούδια διαχρονικά...είναι πικρό το ψωμί της ξενιτειάς ...είναι  αλμυρά τα όνειρα, ποτισμένα με δάκρυα και πόνο...είναι αβάσταχτη η ανέχεια...στα υγρά και ανήλια στενά...στα κρύα σπίτια...και η λάμπα τρεμοπαίζει...σαν τη λαχτάρα για ζωή των νιών.

Λίγο και ακόμα λίγο ...να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα... να ζήσουμε λίγο καλύτερα!
Πονεμένη ψυχή...βαθειά ψυχή...που αντέχει και βάζει για ύπνο το νηστικό παιδί...υπομένει στην ουρά για λίγη συμπόνια...έχει τα χέρια ψηλά ...γροθιά ή παράκληση, ψάχνει δύναμη για να αντέξει το δικαίωμα στη ζωή...
Εμείς και εσείς...τα ίδια σαρκία...όμως τόσο διαφορετικοί ...ακόμα και ο αέρας που πρωτανασάναμε μύριζε αλλιώτικα , πώς να συγκλίνει η αγωνία μας...πώς να ταιριάσουμε μαζί ...και όμως πρέπει!
Γι αυτό το πρέπει ,οι αγώνες, οι συμβιβασμοί, οι συγκρούσεις, οι αιματοβαμμένες... ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ!
Αέναος κύκλος η διαπάλη των εργαζομένων με την εργοδοσία.Με κόπο πάντα το βήμα μπροστά, με τις πλάτες της εξουσίας τα βήματα πίσω, στο  γαϊτανάκι της ζωής που θέλει τους εργαζόμενους, μοχλό της ¨ανάπτυξης¨ των εργοδοτικών συμφερόντων.
Σήμερα για πρώτη φορά Αριστερά... για πρώτη φορά ο άνθρωπος και οι ανάγκες του στο προσκήνιο...μας  τρομάζει μη και το όνειρο, που γενιές και γενιές μεγάλωσαν με αυτό, δεν βγει αληθινό...τότε αλίμονο θα καταρρεύσουμε!
Αυτή είναι και η μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης...
ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ...ΜΗ ΧΑΘΕΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΝΤΡΑΣ

5 σχόλια:

  1. για ρε Σοντρα που εγινες και ΣΥΡΙΖΑ! ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΟ ΧΑΛΙ ΣΟΥ ΚΑΥΜΕΝΕ. ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Σόντρα Φιλοσοφείς με ευτελεία και φιλοκαλείς μετά μαλακία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΝΟ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΣΕ ΕΧΗΣ ΞΕΦΥΓΗ ΤΟ ΕΧΗΣ ΠΑΡΗ ΧΑΜΠΑΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σόντρα ένας εσύ και ένας ο μπαρούφας.
    Λαμόγιο δεν χόρτασες τόσα χρόνια που κατασπάραξες την Έδεσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γειά σου Ιωάννη- καλώς τονε τον ποιητή. Φίλε μου νομίζω ότι θα πρόσφερες περισσότερα (στην παράταξη σου και στον λαό) αν θα ασχολιόσουν με τα προσωπικά σου και άφηνες σε άλλον τα θέματα του δήμου, όπως έκανε ο Σούγκαρης και ο Βοσνιάκης, όμως δυστυχώς δεν διδάχτηκες τίποτα από την στάση και τις πρακτικές αυτών που κατάλαβαν ότι κάποτε όλα τελειώνουν και εσένα σε τελειώσανε πρίν από όλα οι σύμβουλοι σου όταν αρνήθηκαν να σε στηρίξουν, επειδή απλά εσύ τους έδιωξες από κοντά σου και αντιλήφθηκαν αυτό που εσύ ακόμα και σήμερα δεν θέλεις να καταλάβεις ότι ο ΚΥΚΛΟΣ ΣΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ. Γιαυτό άραξε στα κιλά σου και θα είναι καλύτερα για όλους, μα πάνω από όλα θα είναι καλύτερα για σένα τον ίδιο. φιλικά ακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)