Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Οι υπέρμαχοι της διαφάνειας



 


Πως κοροϊδεύουν τον κόσμο στον  Δήμο Αλμωπίας


Στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας, ο  πρόεδρος του ΚΕ.Κ.Π.-Α. Δήμου Αλμωπίας κ. Χρήστος Δόντσος με στόμφο και με ύφος προέδρου ειδικού δικαστηρίου , δήθεν προκαλούμενος από σχετική ερώτηση και για να φθείρει την «νοικοκυροσύνη» που επικαλείται ως ψωμοτύρι ο τέως δήμαρχος ,αποκάλυψε μέγα  σκάνδαλο πρώην προέδρου νομικού προσώπου του Δήμου Αλμωπίας , της τάξης των 4 χιλ. ευρώ.
Αν βρήκε κάτι επιλήψιμο είχε καθήκον να κινήσει τις διαδικασίες που οφείλει και έχει υποχρέωση εκ του νόμου. Όχι μόνο να αφήνει να αιωρούνται διάφορα.
Δεν ξέρουμε τι θα πράξει ή δεν θα πράξει για αυτό το… μεγάλο σκάνδαλο!!!, οφείλει όμως να εξηγήσει στους δημότες της Αριδαίας , το δημοτικό συμβούλιο για τα δικά του πεπραγμένα.  Πότε πρόλαβε  να εκπληρώσει την εργασία ηλεκτρονικό μέσο στο οποίο ανέθεσε την προβολή του Νομικού Προσώπου που προΐσταται;
Η σύμβαση υπογράφηκε στις 9 Απριλίου 2015 και το ένταλμα πληρωμής υπογράφηκε στις 21 Απριλίου (μπρρ ημερομηνία και αυτή, σύμπτωση ή πραγματικότητα;).
Μεγάλε διώκτη των σκανδάλων της εποχής Πασόη ,κ. Δόντσο πείτε στον απλό κοσμάκη:
Πότε πρόλαβαν να γίνουν  μέσα σε 12 μέρες όσα προβλέπει η συμφωνία για ένα χρόνο;
Δεν γνωρίζω αν είναι ενήμερος ο κ. Δήμαρχος για αυτό και εάν όχι τι πρόκειται να πράξει.
Πολύ θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιος είναι αυτός που υπογράφει την βεβαίωση καλής εκτέλεσης .
Επειδή η υποτίμηση της νοημοσύνης δεν είναι δικαίωμα κανενός, πολύ δε περισσότερο κάποιων αιρετών που νομίζουν ότι η ψήφος του λαού τους δίνει το δικαίωμα να θεωρούν ότι όλα είναι «Τσιφλίκι» τους, καλείται τουλάχιστον ο Δήμαρχος να δώσει κάποιες εξηγήσεις.
Και για του λόγου το αληθές δημοσιεύουμε αποσπάσματα από την «ΔΙΑΎΓΕΙΑ»




 Η ΣΥΜΒΑΣΗ

Στην Αριδαία και στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα την 9 η του μήνα Απριλίου του έτους 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 08.00 οι κατωτέρω συμβαλλόμενοι: α) Δόντσος Χρήστος, Πρόεδρος του ΚΕ.Κ.Π.-Α. Δήμου Αλμωπίας ενεργών ως νόμιμος εκπρόσωπος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 86 του Ν. 3463/2006 ( Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων ). β) …………………. ως νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης «………………….. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΣΤΟΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ-……………………..», με έδρα την Αριδαία, συμφώνησαν και συναποδέχθηκαν τα κατωτέρω: 1) Για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του, το ΚΕ.Κ.Π.-Α . αποφάσισε την παροχή της εργασίας :«Ανάθεση σε επιχείρηση υπηρεσιών ιστοφιλοξενίας την προβολή, την διαφήμιση και την δημοσίευση των κοινωνικών εκδηλώσεων του ΝΠΔΔ ΚΕ.Κ.Π.-Α. του Δήμου Αλμωπίας συνολικής δαπάνης 980,00 € με το ΦΠΑ για το έτος 2015», με απευθείας ανάθεση, διότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις των παρ. 9 και 10 του άρθρου 209 του Ν. 3463/2006, όπως προστέθηκαν με την παρ. 13 του άρθρου 20 του Ν. 3731/2008.Τις διατάξεις του άρθρου 83 του Ν. 2362/1995, όσον αφορά τα επιτρεπτά χρηματικά όρια. Την αριθ. 2/45564/0026/31-7-2001 (ΦΕΚ 1066/Β΄/10-8- 2001) Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. 2) Την προβλεπόμενη και γραμμένη πίστωση 1.000,00 ευρώ στον Κ. Α. 02.00.6117.002 του σκέλους των εξόδων του ισχύοντος προϋπολογισμού του έτους 2015. 3. Την αριθ. 22/2015 απόφαση Δ.Σ. δεύτερης αναμόρφωσης και ψήφισης πιστώσης του προϋπολογισμού του ΚΕ.Κ.Π.-Α. οικ. έτους 2015. 4. Την αριθ. 11/2015 απόφαση ανάθεσης του Προέδρου του ΚΕ.Κ.Π.-Α. Α ν α θ έ τ ε ι Στον δεύτερο των συμβαλλομένων την εκτέλεση της εργασίας «Ανάθεση σε επιχείρηση υπηρεσιών ιστοφιλοξενίας την προβολή, την διαφήμιση και την δημοσίευση των κοινωνικών εκδηλώσεων του ΝΠΔΔ ΚΕ.Κ.Π.-Α. του Δήμου Αλμωπίας συνολικής δαπάνης 980,00 € με το ΦΠΑ για το έτος 2015», σύμφωνα με την αριθ. 11/2015 απόφαση του Προέδρου του ΚΕ.Κ.Π.-Α. του Δήμου Αλμωπίας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του παρόντος, έναντι ποσού 980,00 € με το Φ.Π.Α. Η εργασία «Ανάθεση σε επιχείρηση υπηρεσιών ιστοφιλοξενίας την προβολή, την διαφήμιση και την δημοσίευση των κοινωνικών εκδηλώσεων του ΝΠΔΔ ΚΕ.Κ.Π.-Α. του Δήμου Αλμωπίας συνολικής δαπάνης 980,00 € με το ΦΠΑ για το έτος 2015» θα γίνει για όλη τη διάρκεια του οικ. έτους 2015. Η εργασία θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις διατάξεις του 28/80. Όλες οι κρατήσεις που απορρέουν από την εργασία αυτή βαρύνουν αποκλειστικά τον ανάδοχο της εργασίας. Ο δεύτερος των συμβαλλομένων………………………… είπε ότι αποδέχεται τους παραπάνω όρους. Αφού συντάχθηκε και διαβάστηκε το συμφωνητικό αυτό υπέγραψαν. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕ.Κ.Π.-Α. ΔΟΝΤΣΟΣ
Π.Δ.





:
:
ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Προς την Ειδική Ταµιακή Υπηρεσία του ____________________ .∆υνάµει του παρόντος, πληρώσατε στον δικαιούχο το ποσό
των: 916,26 €
∆ΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΑΙΤΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΠΟΣΟ ∆ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
1 Κατάσταση Πληρωµής
2 ΦΥΛ.ΕΚ.∆ΑΠΑΝΗΣ
3 Αρ.Παρ.: ΤΠΥ285 (∆ΣΕ: 151)
4 ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
5 ΕΑ∆ 56
6 ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΕ∆ΡΟΥ 11/2015
7 ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ
8 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ 22/2015
9 ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ
980,00
ΑΡΙ∆ΑΙΑ, 21/04/2015
Η ΠΡ/ΝΗ ΤΜ.∆ΙΟΙΚΗΤ.- ΟΙΚΟΝΟΜ.ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

12 σχόλια:

  1. ο κ.Δόντσος ωφείλει να προχωρήσει την καταγγελία του ,διαφορετικά λέει επικίνδυνα πράγματα.Περιμένουμε...τέτοιες βόμβες δεν ρίχνεις όπως ναναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τ ξερεις εσυ ρε τελευταιε,,μιλα πρωτα μ τον γιατρο για οποιο δημοτικο θεμα νομιζεις οτι ξερεις και σ απασχολει κ μετα μιλα!!Γινατε ξαφνικα ολοι πρετεντερηδες,,αι στα διαλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημοσιευσε τ ρε κοταα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι παράλογος ο χρόνος των εννέα ημερών για μια ηλεκτρονική διαφήμιση. Το ποσό όμως είναι μεγάλο αν σκεφτεί κανείς ότι σήμερα υπάρχουν πλατφόρμες που το κάνουν με ανώτερη αμοιβή περί τα 100 με 150 ευρώ για την ίδια χρονική διάρκεια, ενός έτους δηλαδή.
    Πότε θα το πάρετε χαμπάρι ότι οι χωριαταρέοι ξύπνησαν; Εκτός αν πλέον χωριαταρέοι δεν είμαστε εμείς αλλά εσείς.... Αναφορικά δε, με το "έλλειμα" των 4000 ευρώ, εάν πρόκειται για αμοιβή εργασίας του ίδιου αντικειμένου, γνωρίζουμε πολύ καλά πως και οι "νοικοκυρέοι" είναι κατά βάθος χωριαταρέοι.... τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωχ !!!!! Σαμάντη, θα ακούσεις πάλυ τα σχολιανά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το παράξενο στην υπόθεση είναι ότι τα χρήματα δίδονται προκαταβολικά, χωρίς να έχει εκπληρωθεί το έργο, που όπως γράφει η σύμβαση θα ολοκληρωθεί στις 31-12-2015, οπότε εάν μέχρι τότε και αφού έχουν πάρει τα χρήματα, αν δεν κάνουν το συμβληθέν έργο, ποιός θα απαιτήσει πίσω τα καταβληθέντα? κάθε απάντηση δεκτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. epeidi spudase sto exoteriko ki egime me to etsi thelo giatros simenei oti exei kai krisi? xalaroste palikaria !! Me ta lefta toy baba mou ki ego ginomoun Planitarxis.Sto ellada ti teleioses pes mas xristaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εντάξει για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, εξωτερικό με εξωτερικό έχει διαφορά. Αν είχε τελειώσει στο Χαρβαρντ ας πούμε, θα ήταν τιμή του και καμάρι του! τώρα ο γιατρός από Ρουμανία ή Τσεχία, τι καμάρι μπορεί να έχει, ο θεός και η ψυχή του. μην πέσουμε ποτέ στα χέρια του..

      Διαγραφή
    2. Η επίθεση επί προσωπικού δεν ξέρω σε τι εξυπηρετεί!;! Ίσως δεν υπάρχει κάτι άλλο να σχολιαστεί...μόνο έτσι μπορώ να το εξηγήσω... Μπερδεύετε τα πράγματα όμως κύριοι... Για την επαγγελματική του επάρκεια μπορεί να τον κρίνει μόνο κάποιος συνάδελφος ή κάποιος ασθενής του και όχι κάποιος τυχαίος που στοχεύει στην αμαύρωση του πολιτικού του προφίλ!

      Διαγραφή
  8. Τα σχόλια για την επαγγελματική ιδιότητα του κ. Δόντσου, μάλλον είναι άνευ ουσίας, διότι δεν κρίνεται για την δουλειά του και ενδεχομένως να είναι και πολύ άδικα. Κρίνεται για συγκεκριμένη πολιτική συμπεριοφορά και μόνο. Παράκληση στα πλαίσια της δεοντολογίας , να μην γίνονται σχόλια για το επάγγελμά του.

    Π. ΣΑΜΆΝΔΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ υπήρξα ασθενής του και έχω να πω ότι αν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος τώρα θα ήμουν πιθανότατα σε αναπηρικο καροτσακι!(ή και κάπου χειροτερα ). Ευτυχώς που έπεσα στα χέρια του. Να είναι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το να δημοσιεύονται πληροφορίες που αποτελούν αληθινά γεγονότα δε θα έπρεπε να ενοχλεί κανέναν, ειδικά όταν αφορούν πρόσωπα που κατέχουν δημόσιες θέσεις όπως o κ.Δόντσος. Θα πρέπει λοιπόν όλοι όσοι τον ψήφισαν να γνωρίζουν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που ως μαθητής περνούσε με δυσκολία τις τάξεις και φυσικά δεν εισήχθη σε κανένα Πανεπιστήμιο της χώρας αλλά λίγα χρόνια αργότερα εμφανίστηκε με ένα πτυχίο Ιατρού εκ Σλοβακίας και μάλιστα χωρίς να εξεταστεί κατά πόσο επαρκής είναι (διότι το ΔΙΚΑΤΣΑ όπως όλοι ξέρουμε έχει καταργηθεί) αρχίζοντας έτσι απλά να εργάζεται ως ειδικευόμενος Ιατρός. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι σίγουρα θα είναι κακός στο επαγγελμά του αλλά δείχνει πως επί της ουσίας είναι αμόρφωτος αν και πτυχιούχος. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι φαίνεται για άνθρωπος που έχει μάθει να αναρριχάται με τον εύκολο τρόπο χωρίς να ιδρώνει και αυτό είναι καλό να το έχουμε υπόψη μας μιας και κατέχει δημόσιο αξίωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)