Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

«Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται»



ΕΔΕΣΣΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 και ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ


  Το Εδεσσαϊκό Θέατρο θα παρουσιάσει το έργο «Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται» στο «Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο της Αριδαίας στις 4 και 5 Απριλίου. Το έργο παίχθηκε στην Έδεσσα το Φεβρουάριο του 2015 και έτυχε θερμής υποδοχής από το θεατρόφιλο κοινό της Έδεσσας.
  Πρόκειται για ένα μουσικό κωμικό ρεμπετόδραμα γραμμένο από τη Σοφία Πετρίδου. Η ιστορία εκτυλίσσεται   σε μια φτωχογειτονιά του Πειραιά το 1935. Βασικοί πρωταγωνιστές η Βασούλα και ο Στελλάκης. Αυτή μια μικρή προσφυγοπούλα, κεντήστρα σε καπελάδικο. Εκείνος ένας φτωχός, αυτοδίδακτος ρεμπετομπουζουκτσής. Ο έρωτας τους ενώνει, αλλά οι πολιτικές καταστάσεις και ο πόλεμος του ‘40 τους χωρίζουν. Αναγκαστικά οι ζωές τους παίρνουν διαφορετικό δρόμο. Ο Στελλάκης στην εξορία και στον πόλεμο και η Βασούλα χάρη  στη γλυκιά φωνή της γίνεται τραγουδίστρια στο ταβερνίον του κυρ Θωμά το «Μερακλίδικον». Βαθιά μέσα τους όμως σιγοκαίει πάντα ο έρωτας. Η επιθυμία να σμίξουν οι ψυχές τους. Θα τα καταφέρουν άραγε; Θα μπορέσουν να ζήσουν κάποτε τη ζωή τους όπως την ονειρεύονται; ; Μέχρι πότε θα περιμένουν να έρθουν καλύτερες μέρες; Τελειώνει σάμπως  ποτέ  η προσφυγιά, ο ξεριζωμός, η φτώχεια, η δικτατορία, η εξορία, ο πόλεμος, η πείνα;  ΄H απλά επαναλαμβάνονται αλλάζοντας  μορφές;
  Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται. Η αγάπη ποτέ δεν τελειώνει. Η ελπίδα ποτέ δεν πεθαίνει. Η πατρίδα ποτέ δε χάνεται. Ότι κι αν συμβεί. Ότι κι αν γίνει. Κανόνας απαράβατος;  Ή επιδέχεται εξαιρέσεις;  Πειράζει να το πιστέψουμε;   Ας κλείσουμε τα μάτια κι ας  ακούσουμε τους ήρωές μας.
Πάντα θα υπάρχει ένας Στελλάκης που θα λέει: «Πάμε να ζήσουμε τη ζωή μας». Και μια Βασούλα που θα του απαντάει: «Ας τη ζήσουμε. Ας τη ζήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε». Δεν είναι τα θέλω των ανθρώπων τόσο ίδια πάντα;
Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί του «Εδεσσαϊκού θεάτρου» ενσαρκώνουν με κωμικό τρόπο τους  ήρωες της ιστορίας και η ορχήστρα με τους καταξιωμένους Εδεσσαίους μουσικούς   ερμηνεύει παλιά ρεμπέτικα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε.
Στην παράσταση παίζουν οι: Βασιλική Γιώγα,  Αργυρώ Δημάκα, Έφη Πεσκελίδου, Σοφία Πετρίδου, Κική Μπακάλη, Μαρία Κρεμμύδα,  Κιοσές παντελής, Τάκης Γιώγας, Μάκης Ίνδος, Βασίλης Γκόγλης
Ζωντανά επί σκηνής ερμηνεύουν οι : Θοδωρής Παπαϊωάννου (κιθάρα), Πέτρος Ζλατάνης (ακορντεόν), Σταύρος Γκέρτσας (μπουζούκι), Σωτήρης Δραγούμης (ακορντεόν), Βασίλης Μπακάλης (μπαγλαμαδάκι)
Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21.00. Τιμή εισόδου 8 ευρώ. Προπώληση 5 ευρώ στο βιβλιοπωλείο «Συμβολή» στην Αριδαία.. Ισχύουν εκπτωτικά εισιτήρια 5 ευρώ για ανέργους, μαθητικά, ΚΑΠΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)