Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Έκοψαν υδρονομείς από χωριά που στήριξαν Πασόη





Μάλλον πρέπει να διορθώσει την μικρή αστοχία της η πλειοψηφία του Δήμου Αλμωπίας στο θέμα του αριθμού των Υδρονομέων  για την φετινή περίοδο.
Από 71 οι θέσεις μειώνονται σε 68. Επειδή ο αριθμός είναι μικρός  και τα χωριά από τα οποία γίνεται η περικοπή έχουν ιδιαιτερότητες και είναι απαραίτητοι οι υδρονομείς στα χωριά αυτά , η δημοτική αρχή μάλλον πρέπει να ξαναδεί το θέμα .
Με αφορμή την μείωση αυτή η οποία συνέπεσε να είναι σε χωριά που ψήφισαν τον προηγούμενο Δήμαρχο Δημήτρη Πασόη ,(Λουτράκι, Μεγαπλάτανος και Δωροθέα.) έδωσε λαβή για σχόλια . Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δ. Πασόης το επισήμανε και το σχολίασε , ενώ αρνητικά είναι και τα σχόλια και στη κοινή γνώμη. Σε χωριά με λιγότερες ανάγκες ο αριθμός είναι μεγαλύτερος. Έτσι δίνεται η εντύπωση ότι υπάρχουν δύο μέτρα και σταθμά. Είναι βέβαιο ότι η δημοτική αρχή θα διορθώσει το λάθος, καθώς μέχρι σήμερα  δείχνει να αφουγκράζεται την κοινή γνώμη.
Η αρδευτική περίοδος σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Γ. Τσιμτσιρίδη είναι  από 1 Μαϊου μέχρι 15 Οκτωβρίου. Η απασχόληση θε είναι 7 ημέρες την εβδομάδα και 25 ένσημα .
Φέτος θα υπάρχει τριπλότυπο μπλοκ με την κατανάλωση του ρεύματος και τις ώρες. Ένα αντίγραφο θα κρατά ο ενδιαφερόμενος, ένα ο υδρονομέας , ενώ το στέλεχος θα πηγαίνει στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.
Ο Γ. Τσιμτσιρίδης πάντως στις αιτιάσεις του Δ. Πασόη απάντησε  "Στο σπτι του κρεμασμένου , δεν μιλάνε για σκοινί"


1 σχόλιο:

  1. Περικλεια λαγκαδια φηφισαν Μπινο αλλά οι υδρονομεις από τρεις έγιναν δυο....1200στρεμ και συνθήκες του παλαιού"καλού"καιρού...τσαπες χωμάτινα αυλάκια ρημαγμένοι τσιμενταυλακες και χωρίς Πομόνες....για να μη διαμαρτύρονται τα χωριά που στήριξαν Πασοη ότι αδικήθηκαν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)