Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας και το φράγμα του Αλμωπαίου



 
Σύσκεψη Θ. Τζάκρη – Αναπληρωτή Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζη και Γεν. Γραμ. Υποδομών κ. Γ. Δέδε 


    Πραγματοποιήθηκε τη Μ.Τετάρτη 8-4-2015 στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΥΜΕΔΙ) η προγραμματισμένη από την  προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση εργασίας της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζη και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γ. Δέδε  με θέμα την χρηματοδότηση της κατασκευής των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας και του φράγματος του Αλμωπαίου, σε συνέχεια προπαρασκευαστικής σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ της βουλευτή και του Γενικού Γραμματέα για το ίδιο θέμα.
    Στη σύσκεψη μελετήθηκε καταρχήν το τεχνικό δελτίο του έργου της κατασκευής της νέας χάραξης της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, υποέργο Παράκαμψης Γιαννιτσών και υποέργο Παράκαμψης Χαλκηδόνας και επισημάνθηκε από την βουλευτή η σημασία τους για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Πέλλας.
Ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ένταξή του σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Όσον αφορά το φράγμα του Αλμωπαίου, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι το Υπουργείο αντιμετωπίζει πολύ θετικά έργα που θα συμβάλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, που στερείται ικανής αντιπλημμυρικής προστασίας και παράλληλα έχουν τεράστια αναπτυξιακή σημασία για την άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων γης και την οριστική επίλυση αρδευτικών προβλημάτων και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίησή του με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ευρύτερη συνάντηση εργασίας μετά το Πάσχα, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του ΥΠΥΜΕΔΙ και παραγόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η κ. Τζάκρη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άμεση ανταπόκριση του υπουργού και την θετική στάση του ως προς την αναγκαιότητα υλοποίησης των συγκεκριμένων  έργων.-

3 σχόλια:

  1. Τι δουλειά έχουν οι Σπίρτζης και Δέδες του υπουργείου Μεταφορών με το φράγμα του Αλμωπαίου; Το οποίο είναι καθαρά αρμοδιότητα του υπουργείου Γεωργίας;
    Άλλωστε ο προηγούμενος Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας της προηγούμενης κυβέρνησης στην ομιλία του στην Έδεσσα είχε πει ότι έχει δρομολογηθεί το φράγμα Αλμωπαίου και έχει προταθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πρώτα 10 έργα του υπουργείου Γεωργίας.
    Συνεπώς μην υποτιμάς τη νοημοσύνη μας.
    Ως προ το δρόμο, το πουλάκι πέταξε, τα 120 εκατομμύρια σας τα πήραν οι Θεσσαλονικείς και ας λέγατε εσείς ότι υπάρχουν λεφτά και σας περιμένουν από άλλο πρόγραμμα και θα κατασκευάζατε το δρόμο.
    Τώρα πουλάτε φρέσκα κουλούρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητή μου καλή η προβολή που κάνεις, όμως κάνε 1 - ΕΝΑ - ένα ΕΡΓΟ που να έχει την σφραγίδα σου και άσε τα μικροέργα. Π.χ. ο τάνος έκανε την οδό τάνου στο πόζαρ. ο πέτσος έκανε διαπλάτυνση του δρόμου στην διασταύρωση προς Κλησοχώρι. Ο Βοσνάκης ?, Ο Σούγγαρης ?, Ο Πασχαλίδης την Λαογραφική Ετ.Ε., Ο Τζαμτζής το παξιμάδι. Ο Σταμενίτης ?, Ο Καρασμάνης την επιδότηση του ροδάκινου, Η Φουντουκίδου έφερε θάλασσα, Ο Σμίας και ο Σηφάκης θα δούμε. Εσύ καλή μου είσαι η πρώτη, γιά δείξε μας, τι μπορείς να μας κάνεις/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ, ΚΑΙ ΟΤΙ "ΘΑ" ΟΙ ΝΥΝ "ΘΑ" ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΗ ... ΚΑΛΗ ΜΟΥ!!! ΤΙ ΡΩΤΑΣ ,ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ; ΘΑ ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟ 5; Η 6 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)