Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Αθώοι Οικονομική επιθεωρήτρια και πρώην Δήμαρχος Εξαπλατάνου




Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΕ  ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΗΣ. ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΟΜΩΣ ΑΘΩΩΣΗ  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΟΛΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΟ




Αθώους έκρινε τη Τρίτη 19 Μαΐου το τριμελές πλημμελειοδικείο Έδεσσας Οικονομική επιθεωρήτρια  και τον πρώην Δήμαρχο Εξαπλατάνου Σταύρο Τουφεγγόπουλο. Η πρώτη κατηγορούνταν  για παράβαση καθήκοντος και έκδοση ψευδούς βεβαίωσης και ο δεύτερος για ηθική αυτουργία. Η κατηγορούμενη είχε διενεργήσει έλεγχο στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου   μετά από σχετικές καταγγελίες και στο πόρισμά της κατέληγε ότι δεν υπήρχε καμιά υπόνοια για τέλεση παράτυπων ή έκνομων πράξεων .Αργό-τερα όμως μετά από καταγγελίες της τότε αντιπολίτευσης , άλλοι οικονομικοί επιθεωρητές που έκαναν ελέγχους , συνέταξαν πορίσματα καταπέλτες τα οποία απέστειλαν στην Δικαιοσύνη η οποία για αρκετά από αυτά έχει δώσει εντολή για περαιτέρω διερεύνηση.
Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο μετά από μήνυση που υπέβαλλαν εναντίον της ο Παράσχος Τσάνταλης κα ο Παναγιώτης Παρούτογλου , θεωρώντας ότι δεν διερεύνησε όπως έπρεπε την υπόθεση με αποτέλεσμα το πόρισμά της να μην είναι επαρκές, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό συνετέλεσε στην συγκάλυψη έκνομων πράξεων .
Η κατηγορούμενη κατά την ακροαματική διαδικασία υποστήριξε ότι μέχρι σήμερα κάνει άψογα την δουλειά της  και ότι κατά τον έλεγχο από  τα διάφορα έγγραφα δεν διαπίστωσε κάτι το μεμπτό. Δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει για ποιο λόγο δεν εξέτασε του καταγγέλλοντες  και τους εργολήπτες που αναφέρονταν στις καταγγελίες.
Η Εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της τόνισε με βεβαιότητα η κατηγορούμενη δεν έκανε σωστά την δουλειά της όπως όφειλε και όπως προκύπτει από τα καθήκοντά της. Μπορούσε να διεξάγει έρευνες, να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει και τις οικονομικές ζημιές που υπέστη ο Δήμος κάτι που δεν έκανε .  Αποστολή της είναι να  διερευνά τις υποθέσεις και με τα πορίσματά της να βοηθά την δικαιοσύνη  στον εντοπισμό τυχόν ευθυνών .Επειδή όμως όλα αυτά έγιναν χωρίς δόλο και χωρίς κανένα κίνητρο , πρότεινε την αθώωσή της.
Ο συνήγορος της οικονομικής επιθεωρήτριας , παραδέχτηκε ότι πολλοί Δήμοι είναι  κακά υποδείγματα και εκτροφεία ατασθαλιών , συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς και τον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου. Υποστήριξε ότι η πελάτισσά του έκανε σωστά την δουλειά της και στο πλαίσιο των οδηγιών που είχε. Δήλωσε βέβαιος ότι ο Δήμος ζημιώθηκε ,όμως προβλέπονται συγκεκριμένες διαδικασίες για  να διεκδικήσει ο Δήμος τις ζημιές που υπέστη. Όμως με την παρουσία μόνο πολιτικής αγωγής  και καμιάς άλλης προσωπικής παρουσίας του Δήμου , δίνει την εντύπωση ότι  δεν πολυενδιαφέρεται.
Η υπεράσπιση του πρώην Δημάρχου Εξαπλατάνου , υποστήριξε μεταξύ άλλων  ότι υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση και προσωπικό μένος  και θέλουν να τον  εξοντώσουν .
Ο συνήγορος του Σ. Τουφεγγόπουλου μεταξύ άλλων αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς των συμβούλων παραλαβής Χ. Παπαδόπουλου και Κυριάκου Γιαλαμά ότι υπέγραψαν τρεις μήνες μετά την λήξη της θητείας τους  την παραλαβή των έργων  χαλικόστρωσης.
Αμφισβήτησε ακόμα ισχυρισμού εργοληπτών που κατέθεσαν ενόρκως ότι τα χρήματα από εικονικά έργα το πήγαιναν στο γραφείο του τότε Δημάρχου Σταύρου Τουφεγγόπουλου.
Η πολιτική αγωγή υποστήριξε ότι στο δικαστήριο φάνηκε ολοφάνερα ο τρόπος που λειτουργούσε ο Δήμος. Με την μη τήρηση της νομοθεσίας , ο Δήμος ζημιώθηκε Συμφώνησε με την εισαγγελέα της έδρας ως προς το σκέλος των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων που είχε η οικονομική επιθεωρήτρια, η οποία  δεν διερεύνησε όπως όφειλε την υπόθεση  με αποτέλεσμα το πόρισμά της να συγκαλύψει  τους υπόλογους και υπεύθυνους των ζημιών . Τόνισε ακόμα ότι:
«ακατά την απολογία της η  κατηγορούμενη  ομολόγησε ότι ήξερε πλήρως τι έπρεπε να πράξει και ποια ήταν τα καθήκοντά της, αφού επρόκειτο για άριστη υπάλληλο. Συνεπώς συνέταξε το πόρισμα με τέτοιο τρόπο  , ώστε να σταματήσουν οι όποιες περαιτέρω έρευνες  κάτι που κρύβει δόλο «
Να σημειωθεί πάντως ότι πρόσφατα η ίδια εισαγγελέας σε άλλη υπόθεση , σχετική με τον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου, είχε πλέξει το εγκώμιο του Παράσχου Τσάνταλη  για τους αγώνες του για διαφάνεια και ανάδειξη κακοδιοίκησης κακοδιαχείρισης  και ατασθαλιών στον πρώην Δήμο Εξαπλατάνου , πλην όμως  είχε προτείνει την ενοχή του, πρόταση η οποία και έγινε δεκτή  από το δικαστήριο.




5 σχόλια:

  1. ΑΙΣΧΟΣ ΔΙΑΡΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΣΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούγονται πολύ ευχάριστα οι καταγγελίες για δημόσιους λειτουργούς και κυρίως όταν αφορούν χρήματα. Όλοι μας στο καφενείο βγάζουμε δικαστικές αποφάσεις και καταδικάζουμε τον κατηγορούμενο. Μάλιστα την τρίχα την κάνουμε τριχιά και ανακαλύπτουμε νέες ατασθαλίες κλπ. Όλοι μας θέλουμε να γίνουμε για μία μέρα πρωθυπουργοί, υπουργοί, δήμαρχοι, δικαστές κλπ γιατί εμείς τα ξέρουμε όλα και είμαστε πανάξιοι. Δεν διαφωνώ αλλά αυτά ας τα κρατήσουμε στο σπίτι μας και στο καφενείο. Δεν είναι ανάγκη να τα γράφουμε επειδή είναι ανώνυμα.

      Διαγραφή
  2. Τι δικαιοσύνη είναι αυτή? Για να κάνει σωστά την δουλειά της δεν πληρωνετε? Ο δόλος πως αποδεικνύεται? Ελλάδισταν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΕΦΤΙΛΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΞΕΦΤΙΛΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ.ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΘΑΡΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασε τον 8:19, είναι ακριβώς και η δική σου περίπτωση.

      Διαγραφή

(3)