Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Σε ετοιμότητα ο τοπικός και περιφερειακός μηχανισμός πολιτικής προστασίας,




Με κεντρικό θέμα συζήτησης την προετοιμασία ενόψει της θερινής περιόδου για την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές και Ημερίδα για την διαχείριση της στάθμης και την προστασία της Λίμνης Βεγορίτιδας, συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου.



Τις εργασίες συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ενώ πρακτικά της συνάντησης κράτησε ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πέλλας κ. Χρήστος Μπιμπίτσος.
 
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βασίλειος Βασιλειάδης (με την ιδιότητα του εντεταλμένου Συμβούλου), Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη και Πέτρος Ζέρζης, ο Αντιδήμαρχος Αλμπωπίας Χρ. Μπάτσης και ο Αντιδήμαρχος Σκύδρας Χρήστος Μακρίδης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικής Βασιλειάδης Ιωάννης, ο Προϊστάμενος της ΑΔΠΠ ΠΚΜ Γιώργος Μπαρμπαρούσης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μαμαρίκας, ο Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πέλλας Κ. Τσάγκαλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έδεσσας  Ζ. Γιώτης, ο εκπρόσωπος της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Τχης Μπογοΐτσης Νικόλαος, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πέλλας Παπαδόπουλος Ζαχαρίας, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Χρήστος Οικονόμου και το στέλεχος Μάρκος Μάρκου, το στέλεχος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Στέφανος Αργυράκης, η κα Ερυθροπούλου Άννα, εκπρόσωπος της Δνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, ο Διευθυντής Δασών Α. Σαμαράς και το στέλεχος Ζαχαρίας Παπαδόπουλος, η εκπρόσωπος του Δασαρχείου Αριδαίας Νάτσιου Αγγελική, οι Προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Αλμωπίας, Έδεσσας, Πέλλας και Σκύδρας αντίστοιχα Γ. Ιατρίδης, Σ. Νεσλεχανίδης, Θ. Αλμαλιώτης και Θ. Λιάμπας, ο Διευθυντής Συγκροτήματος Αλιάκμονα (ΔΕΗ) Α. Καραγιαννίδης, ο Διευθυντής ΑΥΣ Άγρας Ι. Κρουσταλακίδης, ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ Έδεσσας Κ. Κυρτσόγλου, υπηρεσιακά στελέχη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κυνηγών Αλμωπίας Ι. Στεφανίδης, η εκπρόσωπος της ΔΕΥ Έδεσσας Αικ. Απάζογλου, ο εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΠ Μαντζάνας Φ., η κα. Α. Σταμπουλή εκπρόσωπος του ΟΣΕ, ο Πρόεδρος της Ραδιολέσχης Έδεσσας Α. Κουκουράβας, ο Σωτήρης Δραγούμης, εκπρόσωποι άλλων εθελοντικών οργανώσεων και πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των εμπλεκομένων φορέων στην πολιτική προστασία, με έμφαση στην προετοιμασία για πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Ακόμη, έ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)