Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

«Κ΄ΑΓΑΘΟΒΟΥΛΕΙΑ 2015»



 


Εκδηλώσεις Αθλητισμού και Πολιτισμού


Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση υποδεχτήκαμε πριν από λίγες μέρες  τ’ αδέρφια μας από την Κύπρο (παιδιά, εκπ/κούς και γονείς) και συγκεκριμένα από τη Δροσιά Λάρνακας, που φιλοξενήθηκαν στα πλαίσια των εκδηλώσεων: «Κ΄ΑΓΑΘΟΒΟΥΛΕΙΑ 2015».
Εδώ και δεκαπέντε χρόνια οι κοινοί μας δεσμοί ισχυροποιήθηκαν και ενισχύθηκαν μέσα από την αδελφοποίηση των Σχολείων μας.
Την πρώτη μέρα που επισκέφτηκαν το Σχολείο μας, τους καλωσορίσαμε με τραγούδια που είπαν τα παιδιά της Ε΄ τάξης  με την καθοδήγηση του μουσικού μας.
Στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Σχολείου και κατάθεση στεφανιών στην προτομή του Ευεργέτη Αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Αγαθόβουλου και στη  συνέχεια στο μνημείο των Κύπριων Αγωνιστών Καραολή- Δημητρίου.
Μετά ξεναγήθηκαν στο Σχολείο μας και συγκεκριμένα στις αίθουσες της Στ΄τάξης, οι οποίες έχουν τα ονόματα των ηρώων « Ευαγόρας Παλληκαρίδης» και    « Γεώργιος Ρούσσης». Σε μία από αυτές έχει τοποθετηθεί ο διαδραστικός πίνακας, ευγενική προσφορά του Συνδέσμου Γονέων Σχολείου Δροσιάς Λάρνακας.
            Οι φετινές εκδηλώσεις περιελάμβαναν αγώνες Ποδοσφαίρου για τα αγόρια και Μπάσκετ για τα κορίτσια των Δημοτικών Σχολείων Γιαννιτσών και Δροσιάς Λάρνακας, στο Δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από το Δήμο Πέλλας και  τη Δ/νση Π.Ε. Ν. Πέλλας-Ο.Ε.Σ.Α. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και ένα μεγάλο Μπράβο σ’αυτά που διακρίθηκαν παίρνοντας Κύπελλα και Μετάλλια. Σε όλα τα παιδιά δόθηκαν βραβεία συμμετοχής. 
  Το απόγευμα της ίδιας μέρας στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εκδήλωση με θέμα:
                         « Αφιέρωμα στη Στράντζα». 
    Συγκινητική η ομιλία για τη Στράντζα από τη συγγραφέα κ. Ευδοκία Σταυρακούκα.  
    Το αφιέρωμα περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς της Στράντζας από το χορευτικό τμήμα του σχολείου μας και το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Στρντζαλιωτών Ν.Πέλλας «Η Στράντζα», παραδοσικά τραγούδια και παιχνίδια της Στράντζας που αναπαράστησαν με πολύ χαρά και κέφι οι μαθητές/τριες της Στ΄τάξης του Σχολείου μας.
    Μας συγκίνησαν οι δάσκαλοι και οι μαθητές /τριες του Σχολείου Δροσιάς Λάρνακας με την παρουσίαση της τελετής ονοματοδοσίας του Σχολείου τους, σε «Μιχαλάκης Παρίδης» αγωνιστή της ΕΟΚΑ. 
Η συνέχεια της βραδιάς ήταν αφιερωμένη στην τοπική παραδοσιακή κουζίνα, που με    την επιμέλεια όλων των δασκαλισσών μας, αλλά και το μεράκι των μητέρων των μαθητών -και τις ευχαριστούμε πολύ γι’αυτό- ετοιμάστηκαν και εκτελέστηκαν οι πολύ νόστιμες συνταγές  τις οποίες και δοκίμασαν όλοι οι  παριστάμενοι.
Στο χώρο του σχολείου λειτουργούσε έκθεση Ζωγραφικής με έργα των μαθητών/τριών του τμήματος Ζωγραφικής του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  του σχολείου μας . Πολλά από αυτά αναφέρονταν στη Στράντζα.

 Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους:
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χρήστος Πασαλής,  ο Δ/ντής  Εκπ/σης  Ν. Πέλλας,  κ. Τσαλικίδης Νικόλαος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Παναγιωτίδης Μιχάλης, η πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Πέλλας, Μέλη του Συλλόγου Φίλων Λάρνακας « Ευαγόρας Παλληκαρίδης»  εκπρόσωποι Συλλόγων, Δ/ντές – Δ/τριες Σχολείων, Γονείς και Κηδεμόνες.
Ευχαριστούμε θερμά όλους/ες που μας συμπαραστάθηκαν στις εκδηλώσεις μας και συγκεκριμένα:
Το Δήμο και τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, την Αντιδημαρχία  Καθαριότητας, τον ΑΟΔΗΓ Πέλλας, το Σύλλογο Γονέων 3ου Δημ. Σχολείου, τη δασκάλα Ζωγραφικής κ. Παναγιωτάκου Λίτσα,   καθώς επίσης και τους χορηγούς μας: 

«DOMEIN ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ» ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ

«ΤIGER PLAST SA» ΚΑΡΑΒΑΤΣΗΣ Γ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

«ΥΠΟΔΟΜΗ» ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ Μ.Ε. ΚΟΡΥΦΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ-
                                        ΧΡΙΣΟΣΤΟΜΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 «Κτήμα Λίγας»

ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

και πιο πολύ τα παιδιά του Σχολείου που ήταν η ψυχή των εκδηλώσεων.

 Για το Σύλλογο Διδασκόντων
                                                                                         Ο
                                                                                          Δ/ντής                                                   
   
                                                                                                  Πατσαβούδης  Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)