Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ψηφίστηκε η τροπολογία που κατέθεσε η Θ. Τζάκρη για την «Τουριστική Έδεσσας Α.Ε.»



 
 Επιτρέπει την μεταφορά των εργαζομένων  στον Δήμο Έδεσσας


Ψηφίστηκε σήμερα (Τετάρτη 6 Μαΐου 2015) στη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία η τροπολογία την οποία υπογράφει η βουλευτής Πέλλας κ. Θ. Τζάκρη και η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και διάταξη που επιτρέπει την μεταφορά των εργαζομένων από την «Τουριστική Έδεσσας Α.Ε.» στον Δήμο Έδεσσας και είχε κατατεθεί στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης, Καταπολέμηση της Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις».
Συγκεκριμένα στην παράγραφο 3 της τροπολογίας αναφέρεται ότι: «Το πρώτο εδάφιο της παρ. 7 του άρθρου 109 του ν. 3852/ 2010 αντικαθίσταται ως εξής: “Σε περίπτωση λύσης κοινωφελούς επιχείρησης ή ΔΕΥΑ ή ανώνυμης εταιρείας ΟΤΑ, της οποίας ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το 90% του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει στον οικείο ΟΤΑ και ανάληψης των δραστηριοτήτων της από τον οικείο ΟΤΑ ή από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου αυτού, το προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου μεταφέρεται στον αντίστοιχο φορέα, με την ίδια σχέση εργασίας, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου».
Για το θέμα αυτό η κ. Τζάκρη είχε συνάντηση στις 13-2-2015 με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βούτση, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Πουλάκη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων των εργαζομένων της Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. «Τουριστική Έδεσσας Α.Ε.», όπου αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλίας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών προς την Δημοτική Αρχή του Δήμου Έδεσσας για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης σε συνεργασία και με την Κ.Ε.Δ.Ε. που να αφορά το προσωπικό που υπηρετεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου στην «Τουριστική Έδεσσας Α.Ε.».
Στη συνέχεια, σε συνάντηση που είχε εκ νέου η κ. Τζάκρη στις 24-3-2015 στο Υπουργείο με τον κ. Πουλάκη, του παρέδωσε την διάταξη που επεξεργάστηκε ο νομικός σύμβουλος της Κ.Ε.Δ.Ε., η οποία θα έδινε λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου στην «Τουριστική Έδεσσας Α.Ε.» και η οποία είχε ψηφιστεί ομόφωνα από το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και ο κ. Πουλάκης δεσμεύτηκε τότε να εξετάσει την συγκεκριμένη διάταξη και να ενημερώσει τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βούτση.
Το κείμενο της διάταξης αυτής κατατέθηκε τελικά στις 24-4-2015 ως παράγραφος 3 στην εν λόγω τροπολογία, η οποία και ψηφίστηκε σήμερα.
Μετά την εξέλιξη αυτή η κ. Τζάκρη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συγκεκριμένη διάταξη δίνει λύση στο πρόβλημα των 19 εργαζομένων στην «Τουριστική Έδεσσας Α.Ε.» και των οικογενειών τους, οι οποίοι, αν δεν είχε ψηφιστεί η συγκεκριμένη διάταξη, μετά την εκπεφρασμένη πρόθεση της δημοτικής αρχής του Δήμου Έδεσσας να λύσει την συγκεκριμένη ανώνυμη εταιρεία και να την θέσει σε εκκαθάριση, πράξη η οποία αναβλήθηκε ενόψει της ψήφισης της συγκεκριμένης τροπολογίας, θα προστίθεντο απλά στον αριθμό των ανέργων της περιοχής και εναπόκειται πλέον στην δημοτική αρχή του Δήμου Έδεσσας να εφαρμόσει στην πράξη την δυνατότητα που της δίνει η διάταξη αυτή».-

1 σχόλιο:

  1. Σύντροφοι μην κονταροκτυπιέστε, η τροπολογία είναι του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των βουλευτών του και αφορά όλη την Ελλάδα και όχι μόνο την Πέλλα.
    Ο κόσμος έχει κρίση και το καταλαβαίνει, κοιτάξτε να λύσετε το πρόβλημα των δηλώσεων για το συμπύρηνο ροδάκινο και τα αχλάδια. Διαφορετικά θα κυκλοφορούμε όλοι με κράνη στην Πέλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)