Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ του ΠΑΜΕ και ΠΟΡΕΙΕΣ σε ΕΔΕΣΣΑ & ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ








          Δυναμικά συλλαλητήρια πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ και στην Πέλλα το απόγευμα της Πέμπτης σε Έδεσσα και Γιαννιτσά. Συμμετείχαν εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες,  συνταξιούχοι, γυναίκες και νεολαία, ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία που ετοιμάζουν κυβέρνηση και δανειστές.

        Στη συγκέντρωση της Έδεσσας χαιρέτισε από την Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας το μέλος του Δ.Σ. Τραπεζανίδης Γιώργος παρουσιάζοντας την απόφαση συμμετοχής στο Συλλαλητήριο του Συλλόγου τους.
        Με τις ομιλίες και τις αγωνιστικές πορείες στους δρόμους και των δύο της Πέλλας, όπως και αντίστοιχα σε πάνω από 60 πόλεις σ’όλη τη χώρα, έστειλαν το μήνυμα βροντοφωνάζοντας : «Βαφτίζουν τα μνημόνια "νέα συμφωνία", καμία ανοχή στην κοροϊδία!», «ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνουν συμφωνία, τσακίζουν το λαό για την πλουτοκρατία», «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», «Μη ματώνεις άλλο για την πλουτοκρατία μέτωπο λαέ για άλλη κοινωνία», «Τέρμα πια ο εμπαιγμός ανθρώπινος δε γίνεται ο καπιταλισμός», κ.ά.   
    Παράλληλα κάλεσαν τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της οργάνωσης πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας.
     Οι ομιλητές στάθηκαν στις συνέπειες των εφαρμοζόμενων πολιτικών ενάντια στα λαϊκά στρώματα, επισημαίνοντας ότι :
     «Αυτή είναι η δική μας απάντηση στον νέο ωμό εκβιασμό κυβέρνηση δανειστών. Στον ωμό εκβιασμό των βιομηχάνων, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων, της ΕΕ, του ΔΝΤ. Μας ζητάνε να διαλέξουμε ανάμεσα στην σκύλα και στη Χάρυβδη. Ανάμεσα στο μνημόνιο 47 σελίδων του Γιούνκερ και ανάμεσα στο μνημόνιο των 47 σελίδων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η απάντησή μας είναι ότι δε συμβιβαζόμαστε. Δεν συμβιβαζόμαστε με το μαύρο μέλλον της φτώχειας, της ανεργίας, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα, της χρεοκοπίας του λαού για να κερδίσουν τα μονοπώλια. Δεν υποχωρούμε ούτε βήμα από το αίτημα μας για την κατάργηση των μνημονίων των 400 εφαρμοστικών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών, την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων, την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, όσων μας αξίζουν σήμερα. Απορρίπτουμε τόσο τις 47 σελίδες του νέου μνημονίου της κυβέρνησης, όσο και των δανειστών.
       Τα σημερινά συλλαλητήριο είναι απάντηση και κάλεσμα για νέους αγώνες. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε. Όλοι στο δρόμο. Ξεσηκωμός. Δυναμώνουμε την προετοιμασία μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πόλεις και στα χωριά. Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε. Καμία θυσία δεν δεχόμαστε. Να πληρώσει τώρα η πλουτοκρατία. Αυτοί που θησαυρίζουν από τα δικά μας βάσανα. Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι. Τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας. Δεν τελειώνουμε εδώ, τώρα αρχίζουμε. Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και οι εταίροι τους να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Εμείς δεν προσκυνάμε. Οργανώνουμε την μαζική λαϊκή μαχητική απάντηση. Οργανώνουμε κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, προετοιμαζόμαστε για μαζική μαχητική απεργιακή απάντηση σε όλους τους κλάδους».
    Στα συλλαλητήρια είχαν πάρει απόφαση συμμετοχής περισσότερες από 700 συνδικαλιστικές οργανώσεις, σύλλογοι και μαζικοί φορείς με Βασικά αιτήματα των κινητοποιήσεων: Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Άμεση επαναφορά με νόμο του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ. Κάλυψη όλων των απωλειών. Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων. Ουσιαστική προστασία όλων των ανέργων, κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)