Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ναι στο Δημοψήφισμα



 


Μετά από μία μαραθώνια διαδικασία τελικά αποφασίστηκε να γίνει η διαδικασία του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου όπως είχε προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας και η Κυβέρνηση.
Τα αποτελέσματα μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση με πολλούς καυγάδες, ευτράπελα και αντεγκλήσεις  είναι :


ΝΑΙ: 178
ΟΧΙ: 120
ΠΑΡΩΝ: 0

Τη συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης παρακολουθούν όλοι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι βρίσκονται σε τηλεδιάσκεψη έτσι ώστε να ακούσουν τον Αλέξη Τσίπρα.

Τσίπρας: "Δεν θα ζητήσουμε την άδεια από τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Ντάισελμπλουμ για να δώσουμε το λόγο στο λαό"​

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία τους στην βουλή λέγοντας ότι : "Απέκλεισαν έναν ισότιμο εταίρο και αυτό δεν είναι στοιχείο που πρέπει κάποιος να επιχαίρει. Κάποιοι αποκλείουν τη χώρα μας χωρίς να έχουν δικαίωμα. Θα μείνει με μελανά γράμματα στην ιστορία, η αμφισβήτηση του δικαιώματος ενός κυρίαρχου λαού να αποφασίσει δημοκρατικά για το μέλλον του
                      
Δεν θα ζητήσουμε στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία την άδεια από τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Ντάισελμπλουμ για να δώσουμε το λόγο στο λαό, για να προφυλάξουμε τη δημοκρατία. Το δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή θα γίνει κανονικά είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν οι εταίροι μας. Και ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει κυρίαρχα και θα σεβαστούμε την ετυμηγορία του όποια κι αν είναι αυτή".

Επίσης τόνισε με νόημα ότι "Θα κλιμακωθεί η προπαγάνδα φόβου μέχρι την επόμενη Κυριακή. Αλλά όπως λέει ένα ρητό "ο μόνος μας φόβος είναι ο φόβος".

Σαμαράς: "Δεν θα σας αφήσουμε να διαλύσετε τη χώρα"

"Αν γίνει το δημοψήφισμα εμείς θα ψηφίσουμε ευθέως την παραμονή της χώρας στο ευρώ γιατί το όχι που εσείς προτείνετε ισοδυναμεί με έξοδο από την Ευρώπη και αυτοκτονία" είπε αρχικά ο Αντώνης Σαμαράς.
Μάλιστα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι όταν ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε δημοψήφισμα εκείνος έλεγε για χρεωκοπία και κλειστές τράπεζες κάτι που δεν έχει αλλάξει ούτε σήμερα.
"Εθνική κυριαρχία και αξιοπρέπεια είναι να σταματήσεις να ζητάς δανεικά. Ο κ. Τσίπρας δεν διαχειρίζεται κάποιο πρόβλημα. Είναι το πρόβλημα
Η Ελλάδα είναι το θύμα του κ. Τσίπρα. Διχάζετε την κοινωνία ανάμεσα σε μια πολύ κακή συμφωνία και στην απόλυτη καταστροφή. Η έξοδος από το ευρώ είναι καταστροφή. Για εμάς η ευρωπαϊκή ταυτότητα είναι κατάκτηση/. Η ένταξη στο ευρώ είναι η διασφάλιση της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας" είπε στην συνέχεια ο πρώην Πρωθυπουργός.

Τόνισε ότι "για να ικανοποιήσετε την ιδεοληψία σας βλάπτετε ενσυνείδητα τον λαό. Σας προτείναμε ως μόνη διέξοδο για τη χώρα τν ευρωπαϊκό δρόμο. Αφήστε τις ανοησίες περί δημοψηφίσματος. Ανοησία είναι. Πραξικόπημα. Ελάτε στη συνεννόηση. Σήμερα θα γίνει έτσι κι αλλιώς . θα γίνει και χωρίς εσάς".

Στην συνέχεια είπε: "Καλούμε όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις να ματαιώσουμε το πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ,Το πραξικόπημα δεν θα περάσει στον τόπο που γέννησε τη Δημοκρατία. Η Ελλάδα είναι η ψυχή μας και η Ευρώπη η ταυτότητά μας. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο χώρα. Είναι σύμβολο, είναι ψυχή. Ενώνει σήμερα εκατομμύρια Έλληνες".

Τέλος ο Αντώνης Σαμαράς είπε: "Πραξικοπηματίες χωρίς αντικείμενο πρώτη φορά βλέπω. Τη χώρα, σας το λέμε εδώ από τη ΝΔ δυνατά, δεν θα σας αφήσουμε να τη διαλύσετε"

Νωρίτερα είχε προηγηθεί ένταση με τους βουλευτές της ΝΔ να αποχωρούν από την αίθουσα συνεδρίασης. Την ώρα της ομιλίας, ανέβηκε στο προεδρείο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ώστε να προεδρεύσει της συνεδρίασης.

Εκείνη τη στιγμή, αντέδρασαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας της να αποχωρήσει βάσει του άρθρου 66.

Επί 40 χρόνια ισχύει το άρθρο 66, είστε Πρόεδρος της Βουλής και δεν το γνωρίζατε, της είπε ο κύριος Σαμαράς, και καθώς εκείνη δεν αποχωρούσε, συνέχισε: «Το έχετε παρακάνει»!

«Την ώρα ακριβώς που μιλούσα για θεσμική παρωδία, θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι απαγορεύεται η πρόεδρος να παραβιάζει τον Κανονισμό του Σώματος», είπε ο κύριος Σαμαράς.

Σύμφωνα με το άρθρο 66 του κανονισμού η Πρόεδρος της Βουλής δεν μπορεί να επανέλθει στο βήμα αν έχει πραγματοποιήσει ομιλία στην ίδια συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέστρεψε επιδεικτικά στη θέση του προέδρου μεσούσης της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά προκαλώντας την έκρηξη οργής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παραδέχθηκε το λάθος της και άφησε την προεδρική έδρα στον Αλέξη Μητρόπουλο για να προεδρεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)