Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Μέχρι και o Πίτερ Σπίγκελ απηύδησε: Λέει ψέματα ο Γιούνκερ

Μέχρι και ο δημοσιογράφος των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ, γνωστός για τη στήριξή του στις θέσεις των δανειστών, απηύδησε με τα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος της Κομισίον, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι στην πρόταση των δανειστών δεν περιλαμβάνονται περικοπές σε συντάξεις. Όμως και άλλοι αναλυτές στο Twitter σχολιάζουν αρνητικά τους ισχυρισμούς του προέδρου της Κομισιόν..........

«Δεν υπάρχουν περικοπές στο πακέτο. Συγγνώμη, αυτό δεν είναι αλήθεια», έγραψε, ενώ σε άλλο μήνυμά του αναφέρεται στην περικοπή του ΕΚΑΣ, λέγοντας πως δεν το αναγνωρίζουν  ως σύνταξη. 
O Guardian γράφει πως κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου υπήρχαν οι δημοσιογράφοι έμειναν έκπληκτοι σε διάφορα σημεία της τοποθέτησης του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ειδικότερα στο σημείο περί μη περικοπής συντάξεων στην πρόταση των θεσμών.
Ενδεικτικό είναι και το μήνυμα του Bruno Waterfield, δημοσιογράφου των Times του Λονδίνου, ο οποίος γράφει σε μήνυμά του πως «ο Γιούνκερ λέει μεγάλα ψέματα». «Η Ελλάδα πρέπει να ξέρει την αλήθεια, είπε ο Γιούνκερ. Ο άνθρωπος που μόλις ισχυρίστηκε ότι η ευρωζώνη δεν θέλει περικοπή συντάξεων», αναφέρει σε άλλο μήνυμά του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)