Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Μηνύματα συμπαράστασης στην Ελλάδα και στήριξης του «όχι» – Συγκεντρώσεις σε όλο τον κόσμο

franceΣυνεχίζουν να καταφθάνουν μηνύματα συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση από πολιτικούς, συνδικαλιστικούς φορείς και κόμματα από όλο τον κόσμο.
Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ψηφίσματα, ανακοινώσεις και δηλώσεις από πολιτικούς, συνδικαλιστές και μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Αυστραλίας-Ελλάδας, το HDP/Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (Τουρκία), τους Podemos, το ΑΚΕΛ και τους ευρωβουλευτές του Νεοκλή Σιλικιώτη και Τάκη Χατζηγεωργίου, ευρωβουλευτές της Αριστεράς, την European Left, το γαλλικού ΚΚ, ομάδα αριστερών βουλευτών του Ηνωμένου Βασιλείου, το ΚΚ Ισπανίας, την Κοκκινοπράσινη Συμμαχία Δανίας, και κόμματα και φορείς του Καναδά.
«Δυστυχώς και παρά τις λεκτικές διαβεβαιώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας
για στήριξη στην Ελλάδα, στην πράξη η Κύπρος δια των ενεργειών του υπουργού Οικονομικών συντάχθηκε πλήρως με τους Γερμανούς, αλλά και τους υπόλοιπους νεοαποικιστές της Ευρώπης. Η απόφαση να μην δοθεί οποιαδήποτε παράταση ή άλλη διευκόλυνση στην Ελλάδα ήταν Ομόφωνη και αυτό λέει πολλά, όπως επίσης και το γεγονός ότι η Κύπρος συμφώνησε με την εκδίωξη του Έλληνα Υπουργού από το Eurogroup» αναφέρει μεταξύ άλλων το ΑΚΕΛ προσθέτοντας ότι «για άλλη μία φορά λοιπόν η κυπριακή κυβέρνηση δεν είπε την αλήθεια, έμεινε εκτεθειμένη αφήνοντας για άλλη μια φορά την Ελλάδα μόνη».
«Όσον αφορά το τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα, αυτό είναι υπόθεση του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης. Το ΑΚΕΛ με συνέπεια συμπαρίσταται και στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό στη δύσκολη και άνιση μάχη που δίνουν» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.
«Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές επανεπιβεβαιώνουμε την αλληλεγγύη μας με τον ελληνικό λαό και την κυβέρνησή του. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τον ελληνικό λαό, την ελληνική κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ υπέρ μιας Ευρώπης κυρίαρχων κρατών, ενωμένων με αλληλεγγύη. Επιπλέον, εκφράζουμε για άλλη μια φορά την πεποίθησή μας πως ένας εξισωτικός, δίκαιος και ελευθεριακός κόσμος είναι πιο κοντά από ποτέ» τονίζει το HDP/Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (Τουρκία).
«Υπάρχουν δυο αντιτιθέμενα μέτωπα στην Ευρώπη: της λιτότητας και της δημοκρατίας, η διακυβέρνηση από το λαό και η διακυβέρνηση από τις αγορές και από μη-εκλεγμένες δυνάμεις. Υποστηρίζουμε σθεναρά την πλευρά της δημοκρατίας. Υποστηρίζουμε σθεναρά τον ελληνικό λαό» αναφέρουν οι Podemos.
Από την πλευρά τους αριστεροί βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου καλούν τον Ντέιβιντ Κάμερον «να στηρίξει τη διοργάνωση μιας ευρωπαϊκής συνόδου που θα συμφωνήσει σε διαγραφή χρέους για την Ελλάδα και άλλες χώρες που τη χρειάζονται, στηριγμένη σε λογιστικούς ελέγχους χρέους, και χρηματοδότηση από την ανάκτηση κεφαλαίων από τις τράπεζες και τους χρηματοοικονομικούς κερδοσκόπους που υπήρξαν οι αληθινοί ωφελημένοι από τα προγράμματα διάσωσης».
Τέλος σε δεκάδες πόλεις της Ευρώπης διοργανώνονται συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό και συγκεκριμένα:
Παρασκευή 3 Ιουλίου
– Βέλγιο: Βρυξέλλες
– Γερμανία: Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Στουτγκάρδη, Βρέμη, Κολωνία, Λίμπεκ, Φράιμπουργκ, Ντίσελντορφ, Μανχάιμ, και Μύνστερ
– Ισπανία: Μαδρίτη, Βαρκελώνη, Σαραγόσα
– Γαλλία: Μονπελιέ, Μασσαλία
– Αυστρία: Βιέννη
– Λουξεμβούργο
– Πολωνία: Βαρσοβία
– Αγγλία: Λιντς
– Ιταλία: Γένοβα, Λέτσε, Πάντοβα, Ροβίγκο, Ρίμινι, Πεσκάρα, Ρώμη, Καζέρτα, Μιλάνο, Τορίνο, Κατάνια, Τάραντας, Μπολόνια, Ανκόνα, Μπρέσια, Παλέρμο, Βερόνα, Σαβόνα, Μπάρι, Φλωρεντία, Βενετία, Λα Σπέτσια, Πάρμα, Φορλί, Μπιέλλα, Πρίντεζι, Κροτόνε, Πιατσέντσα, Παβία, Κούνεο, Πίζα, Ποτέντσα, Μέλφι, Αόστα, Λιβόρνο.
Σάββατο 4 Ιουλίου
– Αγγλία: Μπρίστολ, Λίβερπουλ
– Ιρλανδία: Δουβλίνο
– Σκωτία: Εδιμβούργο
– Γερμανία: Μάνχαϊμ, Στρόμπεργκ
– Ιταλία: Πίζα, Μάντοβα, Ρέτζο-Εμίλια, Πρίντεζι, Λόντι,
– Ισπανία: Μπαδαχόθ, Κάθερες, Μέριδα, Πλασένσια,Χιχόν, Αλικάντε, Βαρκελώνη,
– Καναδάς: Μόντρεαλ
Κυριακή 5 Ιουλίου
– Βέλγιο: Βρυξέλλες
– Ισπανία: Μαδρίτη, Χιχόν, Λεόν
– Γερμανία: Βερολίνο
– Ιταλία: Ραβέννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)