Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Γιάννης Σηφάκης : Ο λαός θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση του που παλεύει για το δίκιο του




Πιστοί στο νόημα του μεγαλειώδους  ΟΧΙ του Ελληνικού λαού προχωρήσαμε στην πρόταση συμφωνίας που ξέρουμε ότι δεν είναι η καλύτερη ( πολλά από τα μέτρα ούτε να τα ακούσουμε δεν θέλαμε) αλλά βάζει στην ατζέντα το θέμα του χρέους και το αναπτυξιακό πακέτο.
Ακόμη εκφράζει τους πολύ δυσμενείς συσχετισμούς, σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση για την χώρα και με μεγάλους άμεσους κινδύνους , μετά την επικράτηση στην Ευρώπη των πιο σκληρών κύκλων που έχουν σαν στόχο το πολιτικό grexit για να μην μεταδοθεί το «μικρόβιο» ΣΥΡΙΖΑ παντού στην Ευρώπη.
Στην πολιτική χρειάζονται και τακτικοί ελιγμοί και συμβιβασμοί για να μπορέσεις να επιτύχεις τον τελικό σου στόχο. Η ιστορία μας διδάσκει ότι , για παράδειγμα, στους Περσικούς πολέμους ο Θεμιστοκλής δεν πήγε να δώσει την μάχη της Αθήνας με δεδομένη την υπεροχή του αντιπάλου γιατί θα έχανε όλο τον στρατό, υποχώρησε τακτικά αλλά κατάφερε και  διέλυσε τους Πέρσες στην Σαλαμίνα.  Στον πόλεμο που ζούμε σήμερα δεν μπορύσε κανένας να πάρει την ευθύνη της μείωσης σε μια μέρα των μισθών στο 50%, του κουρέματος σε μια μέρα των μικροκαταθέσεων στο 50% και την οδήγησης της χώρας στο ΔΝΤ σε έναν μήνα για να στηριχτεί νέο νόμισμα γιατί δεν έχουμε συναλλαγματικά αποθέματα.
Ενωμένοι, μς την υποστήριξη του λαού, θα προχωρήσουμε. Θα ανταπεξέλθουμε τις δυσκολίες και θα νομοθετήσουμε άμεσα για το συμφέρον των κοινωνικών τάξεων και ομάδων που θίχτηκαν όλα τα τελευταία χρόνια. Θα καταφέρουμε νίκες στην φοροδιαφυγή, στο λαθρεμπόριο, στην εισφοροδιαφυγή, στην διαφθορά και θα αντικαταστήσουμε με ισοδύναμα ότι αντικοινωνικό αναγκαστικά θα ψηφιστεί σε αυτή την φάση.
Ο λαός, με την ωριμότητα που ψήφισε ΟΧΙ, θα συνεχίσει την στήριξη του σε μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται και  νομοθετεί για το συμφέρον του. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να στηριχτεί γιατί είναι η μόνη ελπίδα για τον τόπο.

8 σχόλια:

  1. Ευτυχως που οι αλλες πολιτικες δυναμεις ειναι διαφορετικοι απο εσας εβαλαν πλατη και τα
    μετρα περασαν απο το Ελληνικο κοινοβουλιο. Διαφορετικα θα τα ειχατε τιναξει ολα στον αερα
    και θα ειχατε καταστρεψει το κρατος(ελπιζω να ελθει συμφωνια). Δυστυχως για εσας σας εχουν παρει ειδηση το τι τσαρλατανοι ειστε αλλα μονο οι Ευρωπαιοι. Οταν σας αντιληφθουν και οι χαζοχαρουμενοι Ελληνες θα ειναι και το τελος σας. Καιρος ειναι και εσυ να βαλεις το κεφαλι κατω ζητα και μια συγγνωμη και ασε τις θεωριες της πλακας που απευθυνεις σε ηλιθιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοείς ότι είναι η μόνη ελπίδα για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Σηφάκη υπάρχου ενημερωμένοι πολίτες που έχουν τελειώσει λύκειο, πανεπιστήμιο, μπαίνουν στο διαδίκτυο και τα μαθαίνουν όλα.
    Για ποιο χρέος μιλάτε, που μπήκε στην ατζέντα; Δεν βλέπετε τι λέει ο Ντράγκη, ότι αυτό αποτελεί εμπόδιο για τη ρευστότητα;
    Για ποιο αναπτυξιακό πακέτο μιλάτε; Αυτό έχει εξαγγελθεί από το 2014, από τους προηγούμενους που βάλανε πλάτη και σας ξελασπώσανε.
    Δεν ακούτε; Δεν διαβάζετε; Ότι η Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρωζώνης θέτουν ανοικτά θέμα φερεγγυότητας της ελληνικής κυβέρνησης; Αμφισβητώντας την ειλικρίνεια και την αποφασιστικότητα της να τιμήσει την υπογραφή της;
    Λέτε ότι θα νομοθετείτε άμεσα. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι από δω και πέρα θα υπακούτε σε εντολές της Τρόικας;
    Έλεος ποια! Δεν απευθύνεστε σε κάφρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιάννη οι αρχαίοι έλληνες έλεγαν : «το σιγάν κρείπον εστί του λαλείν». είμαι ένας από αυτούς που σε έχει ακολουθήσει και στις δύο εκλογές. Μια συμβουλή: ψήφισε τα μέτρα, πάνε διακοπές και 2-3 μήνες μην εμφανίζεσαι στην Αλμωπία, γιατί το κλίμα είναι βαρύ για σένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κύριε Σηφάκη, είμαι ένας πολίτης που προσπαθεί να είναι ενημερωμένος. Παρακολουθώ τους βουλευτές του νομού και ομολογώ ότι η δική σας συμπεριφορά με έχει εκπλήξει. Δεν μπορώ να της δώσω εξήγηση. Από την πρώτη στιγμή τα δελτία σας εκπέμπουν έπαρση, φιλαρέσκεια, φαιδρότητα (τραίνο Καρατζόβας), επιδειξιμανία. Τα ξεπερνώ αυτά. Με προβληματίζει όμως η συμπεριφορά σας μετά το δημοψήφισμα και αυτό φαίνεται από τις δηλώσεις σας στα δελτία σας, όπως: α) …σήμερα είναι μια όμορφη μέρα με ήλιο και δημοκρατία β) …το μήνυμα ταξιδεύει στα πέρατα του κόσμου γ) …να σεβαστεί η Ευρώπη το μεγαλειώδεις ΟΧΙ κλπ. Εδώ εμείς χανόμαστε μετά το δημοψήφισμα και εσείς ζείτε στον κόσμο σας. αναρωτιέμαι, δεν χρήζει η περίπτωσή σας εξέταση από ειδικούς επιστήμονες; Καμιά φορά ένα έντονο σοκ χαράς (εκλογή) ή λύπης επιφέρει μια έντονη ψύχωση. Δυστυχώς η πολιτική δίνει το δικαίωμα στον πολίτη να ενδοσκοπεί στην ψυχολογία του αντιπροσώπου του. Όλα αυτά τα λέω από μεγάλο ενδιαφέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλο είναι να σοβαρευτειτε οι προηγούμενοι, αυτη η κυβέρνηση κάνει το παν για να κρατήσει την χώρα και να αρχίσει να νομοθετεί για την κοινωνία. Ο Σηφακης συνεπής στον ΣΥΡΙΖΑ και στην δεοντολογία παλεύει πεντε μήνες για την Πελλα και έχει συγκεκριμένα αποτελεσματα, ποιος γράφει εναντίον του δεν καταλαβαίνω, μαλλον ιδιοτελες συμφέρον θα έχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιάννη άσε την κυβέρνηση, έχυσες την καρδάρα. Με ενδιαφέρεις εσύ. Και επειδή πολύ μιλάνε εδώ στην Αλμωπία εις βάρος σου, δώσε μας επιχειρήματα να σε υπερασπιστούμε. Άσε το τραίνο της Καρατζόβας, μας χλευάζουν. Πες μας από αυτά, τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, για να μπορούμε να μιλάμε. Και νομίζω ότι αυτό που προτείνει ο 8 και 38 είναι σωστό, για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Η πολιτική είναι πλανεύτρα, μην παρασύρεσαι. Ξέρω ότι είσαι σοβαρός και ανιδιοτελείς. Γιαυτό στο λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιανη[αλλα Βαρουφακη το ν]αν θελεις για 4.5 χρονια μη κανεις δηλωσεις Εγω προσωπικα σ εκτιμω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)