Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Επίσκεψη στην λουτρόπολη Πικρολίμνης



 


Tην λουτρόπολη Πικρολίμνης του νομού Κιλκίς επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας, στα πλαίσια των επισκέψεων των μελών του Πανελλήνιου Συλλόγου στις λουτροπόλεις όλης της χώρας.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης, τα μέλη Γεράσιμος Κυφοκέρης, Νίκος Ματθαίου και από την Επιτροπή Τουρισμού ο Βασίλειος Μπαντής.
Κατά την επίσκεψη συναντήθηκαν με το διευθυντή της επιχείρησης Κωνσταντίνο Βενέτε και τον ιδρυτή και ένας από τους παλαιότερους επιχειρηματίες του κλάδου των ελληνικών λουτροπόλεων κύριο Αγγελάκη.
Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν στενότερη τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, Πανελλήνιου Συλλόγου και λουτρών Πικρολίμνης, για να μπορούν από κοινού να παλεύουν για τα προβλήματα που απασχολούν όλες τις ελληνικές λουτροπόλεις.
Κατά την πολύωρη συνεδρίαση μεταξύ των άλλων θεμάτων που εξετάστηκαν αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στα παρακάτω θέματα που χρειάζονται άμεσης παρέμβασης:
1ον H λουτρόπολη είναι αναγνωρισμένη από το 1998 και μάλιστα με ΦΕΚ, οπού και καταγράφονται οι θεραπευτικές ενδείξεις της λασποθεραπίας αλλά και της λουτροθεραπείας. Για το λόγο αυτό κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται νέος φάκελος για αναγνώριση της  παραπάνω λουτροπόλεις.
2ον Καταγράφηκε έλλειμμα σηματοδότησης και για το λόγο αυτό θα γίνει παρέμβαση προς το δήμο Κιλκίς και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να τοποθετηθεί σηματοδότηση σε όλο το οδικό δίκτυο από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την λουτρόπολη.
3ον Η στάθμη της λίμνης Πικρολίμνης λόγο των πολλών βροχοπτώσεων ανέβηκε και για το λόγο αυτό προτείνετε η άμεση παρέμβαση για διάνοιξη ρέματος και αποσυμφόρησης του όγκου των νερών της λίμνης στον Γαλλικό ποταμό ή κάπου αλλού.
4ον Οι βροχοπτώσεις δημιούργησαν σμήνη από κουνούπια και προτείνεται να ενταχθεί η περιοχή της λίμνη Πικρολίμνης στο πρόγραμμα καταπολέμηση των κουνουπιών.
Συζητήθηκε, επίσης, η ανάγκη ο δήμος Κιλκίς που εδώ και πολλά χρονιά είναι μέλος του Συνδέσμου δήμων ιαματικών πηγών Ελλάδας, να έχει πιο τακτική επαφή με την διοίκηση της λουτρόπολης και να δίνονται λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν  όχι μονό τη λουτρόπολη αλλά και την η περιοχή.
Εξετάστηκε, ακόμη και το ζήτημα της πρόσβασης της λουτρόπολης από την Θεσσαλονίκη. Πρόταση του Πανελληνίου Συλλόγου προς τον Σ.Α.Σ.Θ. και τον Ο.Α.Σ.Θ. είναι η επέκταση των γραμμών του Ο.Α.Σ.Θ.  μέχρι την λουτρόπολη έστω και με ένα δρομολόγιο την ημέρα.
Κάτι αντίστοιχο προτείνεται να γίνει και με τα λουτρά Απολλώνιας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες σαν επισκέπτονται τα λουτρά.
Η αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου, επισκέφτηκε στη συνέχεια όλες τις εγκαταστάσεις της λουτρόπολης και είδε από κοντά το συγκρότημα (λασπόλουτρα, λουτροθεραπεία κλπ).
Κλείνοντας, θέλουμε να θυμίσουμε ότι την παραπάνω λουτρόπολη την επισκέφτηκαν   κατά χιλιάδες λουόμενοι. Μάλιστα ο κύριος Αγγελάκης τονίζει ότι η λουτρόπολη Πικρολίμνης από την πλευρά της θεραπείας είναι μία από τις καλύτερες  θεραπευτικές μονάδες με όλες τις προδιαγραφές που θέτουν οι κρατικοί φορείς.
Κλείνοντας, ο κύριος Αγγελάκης εξέφρασε το παράπονο ότι οι υπεύθυνοι του ΕΟΤ ποτέ δεν καταδεχτήκαν να επισκεφτούν την μονάδα και να ανταλλάξουν απόψεις για την καλύτερη λειτουργία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)