Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Ξένα ΜΜΕ: " Θυμίζει οικονομικό πραξικόπημα"...



Ξένα ΜΜΕ: «Η κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει οικονομικό πραξικόπημα»
...η κατάσταση στην Ελλάδα...

Η πολύωρη Σύνοδος Κορυφής που τελικά κατέληξε σε συμφωνία Ελλάδας - Ευρωπαίων, με το σενάριο του Grexit να έχει...
απομακρυνθεί πλέον αισθητά, απασχολεί και σήμερα τον ξένα ΜΜΕ, που στα πρωτοσέλιδά τους αλλά και τους διαδικτυακούς τους ιστοτόπους γράφουν για την Ελλάδα και αναλύουν την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Με τον Αλέξη Τσίπρα να περιτριγυρίζεται από δημοσιογράφους κυκλοφορούν σήμερα οι Financial Times με άρθρο που τιτλοφορείται: «Ο Τσίπρας αντιμέτωπος με ανταρσία στην Αθήνα μετά το δάνειο των 86 δισ. ευρώ». Η γνωστή εφημερίδα αναφέρεραι στις χθεσινές διαπραγματεύσεις αλλά και την κατάσταση ποτυ έχει διαμορφωθεί στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας μετά την υπογραφή της συμφωνίας.



Από την πλευρά της η γαλλική Liberation, πάντα υπέρ της Ελλάδας, με φόντο την ελληνική Βουλή και μία ελληνική σημαία να κυματίζει γράφει με μεγάλα γράμματα: «Ελλάδα: Mια εθνική ήττα». Μάλιστα η εφημερίδα της Γαλλίας σημειώνει πως ναι μεν με τη χθεσινή συμφωνία αποφεύχθηκε το Grexit ωστόσο μοιάζει σαν η Ελλάδα «να έβαλε ένα κηδεμόνα πάνω από το κεφάλι της. Θυμίζει οικονομικό πραξικόπημα» σημειώνει η Liberation αναφερόμενη σε όσα -τελικά- αποδέχθηκε η χώρα μας ώστε να αποφύγει την πλήρη καταστροφή.



Και το Reuters σε άρθρο του με τίτλο: «Αντιμέτωπος ο Τσίπρας με τη μάχη για τη συμφωνία» αναφέρεται στις δυσκολίες του Έλληνας πρωθυπουργού μετά την υπογραφή του νέου μνημονίου. Όπως σημειώνει το πρακτορείο «ο Έλληνας Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει μια σκληρή μάχη για να κερδίσει την υποστήριξη από τους εταίρους του σχετικά με το νέο πακέτο διάσωσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)