Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Εντός της ημέρας ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης - Αναμένονται παραιτήσεις



 

Παπαδημούλης: «Ταλιμπάν» που θέλουν ταπείνωση της Ελλάδας οι ευρωπαίοι

Εντός της ημέρας, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τοποθετείται ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, καθώς οι υπουργοί Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Στρατούλης φέρονται αποφασισμένοι να αποχωρήσουν εντός της ημέρας απο την κυβέρνηση για να μην συνυπογράψουν τα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα τα οποία πρέπει να κατατεθούν μέχρι το απόγευμα στην αρμοδία επιτροπή της Βουλής.

«Είμαι κατηγορηματικά  αντίθετος σε πειθαρχικά μέτρα εναντίον όσων δεν υπερψηφίζουν. Δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα ηγηθεί στην πορεία είτε προς τη διάσπαση, είτε προς τη μνημονιακή μετάλλαξη του κόμματος» δήλωσε από την πλευρά του ο γραμματέας της ΚΕ Τάσος Κορωνάκης.

«Η Βουλή και η πλειοψηφία της θα ψηφίσει τη συμφωνία» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών  Νίκος Βούτσης , προσθέτοντας ότι «μέσα στη Βουλή θα εκφραστούν όλες οι απόψεις και ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του απέναντι στην κυβέρνηση, τη χώρα και τον εαυτό του» επισήμανε.

Να πάρει πίσω τη συμφωνία, έστω και το και πέντε, καλεί στο μεταξύ τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση με δήλωσή του ο  Παναγιώτης Λαφαζάνης . «Η Ελλάδα είχε και έχει εναλλακτική λύση απέναντι στη συμφωνία» επιμένει, ισχυριζόμενος ότι θα ακυρωθεί από το λαό.

Αιχμές για τη στάση της  Αριστερής Πλατφόρμας κυρίως, άφησε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Γιώργος Βαρεμένος . Στη σκιά της δήλωσης Λαφαζάνη, ο κ. Βαρεμένος τόνισε «δεν κάνει να λες ‘όχι’ (στη συμφωνία) χωρίς να λες πρόταση... Ποια είναι η πρόταση;»

«Με τη διαφωνία παραιτείσαι για να μην υποτιμούνται και οι απόψεις που έχεις» δήλωσε στον ΣΚΑΪ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και για τους διαφωνούντες υπουργούς, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών  Κώστας Πουλάκης .

«Όταν διαφωνείς με μια πολιτική  οφείλεις να παραιτηθείς» τόνισε στον σταθμό για τους διαφωνούντες υπουργούς και βουλευτές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Σταύρος Παπαδόπουλος .

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προτίθενται να ψηφίσουν αποκλειστικά το πλαίσιο των μέτρων που συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών της περασμένης Παρασκευής δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος. «Για την Τετάρτη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» διευκρίνισε πάντως, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να έρθουν τα μέτρα με ένα νόμο και ένα άρθρο.

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας  κατατίθενται στη Βουλή  και τα νομοσχέδια με τα  προαπαιτούμενα μέτρα  που προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών. Βασικό κομμάτι του πρώτου «κύματος» των μέτρων της συμφωνίας, σε πρώτη φάση φορολογικών, αποτελούν οι ανακατατάξεις στο ΦΠΑ η αύξηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης καθώς και οι αλλαγές στη φορολογία των αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)