Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Οι Γερμανοί βομβαρδίζουν με φτώχεια

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ

Η απείθεια τιμωρείται. Ειδικά από λαούς που υπερηφάνεια των άλλων θεωρείται ύβρις. Την ώρα που φεύγει αυτή η σελίδα για το πιεστήριο είναι άγνωστο πού θα οδηγήσουν οι διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους». Οι οποίες ως τώρα δεν είναι διαπραγματεύσεις, είναι υποβολή όρων. Και οι οποίοι «εταίροι» δεν είναι συνεταιράκια, είναι αφεντικά. Υποτίθεται πώς πρόκειται για μια συμμαχία, για έναν συνεταιρισμό. Αλλά συχνά σε αυτές τις σχέσεις ο ένας κάνει το μουλάρι και ο άλλος τον καβαλάρη. Είναι ολοφάνερο ποιοι ποιον βάζουν εδώ και πέντε χρόνια στον ρόλο του ημίονου. .......

Ο Τσίπρας και η ελληνική αντιπροσωπεία δεν έχουν να διαπραγματευτούν σκληρά μόνο για μια αξιοπρεπή συμφωνία. Πρέπει να διαχειριστούν τη βορειοευρωπαϊκή λύσσα για το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος και τους αφρούς της που σκέπασαν τον ουρανό της «Ενωμένης» Ευρώπης.

Οι Γερμανοί – κυρίως αυτοί – θα επιμείνουν αρνητικά γιατί είναι, ιστορικά αποδεδειγμένο, οι αυθεντίες της εκδίκησης, οι μετρ των αντιποίνων, εκείνοι που για μια ενέδρα σε γερμανική περίπολο εκτελούσαν ολόκληρο χωριό. Σήμερα αν είχαμε συμβατικό πόλεμο θα βομβάρδιζαν την Ελλάδα με πραγματικά πυρά και θα την έπνιγαν στο αίμα. Στον οικονομικό πόλεμο που μαίνεται βομβαρδίζουν με μέτρα και την πνίγουν στη φτώχεια.

Εκείνο που θέλουν να αποφύγουν «ακραίοι κύκλοι» της Γερμανίας και των Βρυξελλών, είναι η διάχυση της ελληνικής απείθειας στον ευρωπαϊκό Νότο. Θα την αντιμετωπίσουν ως λαϊκή εξέγερση και θα προσπαθήσουν να την αναχαιτίσουν υποβάλλοντας σε νέα βασανιστήρια το πειραματόζωο με την επιστημονική ονομασία «Hellas».

Όταν η Κριστίν Λαγκάρντ ήταν ακόμα υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, αποφαινόταν ότι τα κεφάλαια και οι καταθέσεις μετακινούνται λόγω της διαφοράς των επιτοκίων από τις φτωχές χώρες και πλημμυρίζουν τις γερμανικές τράπεζες. Με άλλα λόγια επιβεβαίωνε την πολυδιαδεδομένη άποψη ότι τα ελλείμματα του Νότου είναι τα πλεονάσματα του Βορρά.

Σήμερα η Λαγκάρντ από άλλον θρόνο αδιαφορεί για την οικονομική ανισότητα. Και μάχεται από την πλευρά εκείνων που απαιτούν το γενναίο «Όχι» της Κυριακής να γίνει «Ναι» υποχώρησης. Κάτι που άρχισε να διαφαίνεται από προχθές, με την κοινή ανακοίνωση των πολιτικών αρχηγών.

Διον. Βραϊμάκης 
(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Τετάρτης)/http://harddog-sport.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)