Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Γιάννης Σηφάκης : Να σεβαστεί η Ευρώπη το μεγαλειώδες ΟΧΙ του Ελληνικού λαού










Συμφωνία κοινωνικά δίκαιη, με αναπτυξιακό πακέτο , δέσμευση για αναδιάρθρωση του χρέους και άμεση αποκατάσταση της ρευστότητας και της χρηματοδότησης

Μετά την απόλυτη έκφραση του λαού που απέρριψε τους ωμούς εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα, που γκρέμισε τα κόμματα και τις πολιτικές δυνάμεις (σε όλα τα επίπεδα) που έχουν όλη την ευθύνη για το πώς φθάσαμε ως εδώ,  πρέπει να υπογραφεί συμφωνία μ ε τους δανειστές- «εταίρους» με την λογική του έντιμου συμβιβασμού. Συμφωνία στην οποία να περιλαμβάνεται δέσμευση για εκκίνηση διαδικασιών για την αναδιάρθρωση του χρέους, ισχυρό αναπτυξιακό πακέτο για να ξεκινήσουν οι δημόσιες επενδύσεις έτσι που να παρακινηθεί και ο ιδιωτικός τομέας να επενδύσει και οι Τράπεζες να μπουν στην υποβοήθηση της ανάπτυξης και ακόμη τα μέτρα ( που σίγουρα θα είναι δύσκολα) να πληρωθούν πλέον από τους έχοντες.
Έτσι θα αποκατασταθεί η ρευστότητα και η  χρηματοδότηση και θα υπάρξει ανοιχτός ορίζοντας για την εφαρμογή του προγράμματος μας σε ορίζοντα 4ετίας.
Η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλει σε λύση αν θέλει να διατηρηθεί η συνοχή και η βιωσιμότητα της ευρωζώνης αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.      

17 σχόλια:

  1. Απευθυνεσαι ως συνηθως σε βλακες. Μονο τις δυο τελευταιες εβδομαδες η ζημια που κανατε με κλειστες τις τραπεζες αναλογει στο 4% του ΑΕΠ διαλυσατε την πραγματικη οικονομια και γι¨αυτο
    προτεινετε μετρα αυξημενα κατα 4 δις. Νομιζατε οτι με το βλημα τον Βαρουφακη θα πεζατε τους ζουρναδες και θα χορευαν οι Ευρωπαιοι. Αυτο βεβαια συνεβει γιατι πρωτα απο ολους δουλευε τον αρχηγο σας και ολους εσας. Εισαστε πολυ ελαχιστοι ολιγιστοι και αυταρχικοι.
    Αρχισατε τις διωξεις σε δημοσιογραφους γιατι σας εκαναν κριτικη. Εισαστε μια συμμορια και τιποτε αλλο. Η πατριδα σας πληρωνει και θα σας πληρωσει πανακριβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συνεχιζοντας από εκει που σταματησε ο προηγούμενος

      αφου λοιπον εκφραστηκε ο κοσμος και εκτονωθηκε , τωρα ηρθε η ωρα της αληθειας . παμε στη λογικη του εντιμου συμβιβασμου . χρυσωνουμε το χαπι λες και δε θα νιωσουμε το βιασμο που ερχεται . λες και δε θα πληρωσει ο αγροτης φορο απ το πρωτο ευρω . λες και δεν ησουν εσυ Γιαννη με δυο ν , που στην ομιλια σου - σα δεν ντρεπεσαι - ελεγες να μην πληρωσουν οι αγροτες . λες και τωρα ψηφίζετε αναπτυξιακα μετρα και όχι υφεσιακα- κουνια που σας και μας κουναγε- ακουσον ακουσον μονο από τους εχοντες . Τωρα δεν λες εσυ Γιαννη , λεω εγω : επειδή διαπιστωθηκε μια αδυναμια σας να μαθετε στους ξενους χορο με νταουλια και ζουρνάδες , γυριστε το παλι στο μπουζουκακι που το ξερουν και το ξερεις κι εσυ....αντε παλικαρι μου , τι ασχολείσαι με θεματα αγνωστα ; γινεσαι επικίνδυνος για τη δημοσια υγεια . Φωναξε και το Γιανη με το ένα ν να γλεντήσουμε παρεα γιατι τον βλεπω αποστασιοποιημενο και δεν κανει . ειχατε μια θαυμασια ευκαιρια να κανετε το πιο απλο : να πιεσετε νωρις νωρις από τον Φεβρουαριο ακομα , για κατι ευκολο , μια πιο βελτιωμενη κατασταση από το mail Χαρδουβελη και μας φερατε με το αυγο στον πισινο στο χειλος του γκρεμου . Ψεμα στο ψεμα , τις τράπεζες εσεις τις κλεισατε , με το Φιλη , τη Ζωη και το Λαπαβιτσα , με ανακολουθίες δηλωσεων των στελεχων σας , φτασαμε σε ένα δημοψήφισμα που αλλα ελεγε - μου αρεσε η διατυπωση στα αγγλικα γιατι ο παππους μου μονο ετσι θα το καταλαβαινε - που το ερμηνεύσαμε κωλοτουμποειδως , και αρχισε το ξηλωμα....Τελος , πρωτη φορα αριστερα , πρωτη φορα σχεδιο νομου στα αγγλικα στη Βουλη ! Φτανει Γιαννη ! Ντροπη !

      Διαγραφή
  2. Σηφάκη «για το πώς φτάσαμε εδώ φταίνε οι αλόγιστοι ερασιτεχνισμοί και ανεύθυνοι χειρισμοί σας, μέσα σε 5 μήνες καταστρέψατε τη χώρα. Λίγο πιο κάτω τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ δημοσιεύουν δικό σου δελτίο, δυστυχώς η άθλια εικόνα της Ελλάδας ταξιδεύει καθημερινά στα πέρατα του κόσμου. Απορώ για το θράσος σου. Αντί να εξαφανιστείς μας προκαλείς και από πάνω. Να μου κοπούν τα χέρια που σε ψήφισα, ια τα μνημόνιο που θα σκίζατε, για τα 12 δις του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Ντροπή σας!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για να μην ξεχνιομαστε κυριε σηφακη , το σ μικρο , ειχατε υποσχεθεί για καταργηση των μνημονιων με νομο σε μια μερα , και τωρα ζητατε εξουσιοδοτηση από τη Βουλη να υπογραψετε μνημονιο σε μια μερα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΗΛΗΘΙΟΙ ΚΑΘΗΣΑΝ ΣΤΑ 4 ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝ ΗΛΗΘΙΟΙ ΣΤΑ 14.ΨΗΦΕΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΠΟ ΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ,ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΣΗΦΑΚΗΣ Ο ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΩΣ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΑΚΕΤΟ!ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΡΕ ΚΑΦΡΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΙΣΑΙ ΑΘΛΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ!! ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ Κ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΓΙΟΥΣ..ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μεγαλειωδες οχι του ελληνικου λαου ηταν ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ κ. σηφακη! ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ κ. σηφακη! Ο κοσμος δεν μαζευτηκε στο συνταγμα για να επισπευσετε σκληρη λιτοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΔΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΓΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΠΡΟΣ dolge vita;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ, ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΑΙ ΕΡΓΑ, ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ .ΧΘΕΣ! ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΣΧΙΣΑΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ....ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΒΑΡΑΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ...ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΠΕΝΤΟΖΑΛΗ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ..κ. πολιτικε της δεκαρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το οχι του ελληνικου λαου αυτοι το εκαναν μεσα σε ουτε πεντε μερες ΝΑΙ. ΑΧΟΥ ΓΙΑΧΟΥ.................τζαμπα εκλογες τζαμπα εξοδα,ο Σαμαρας σε τι μας πειραξε ,η μονη αλλαγη; ακομη χειροτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπίνο μη σε ξαναδούμε να ανεβαίνεις τη μοτοσυκλέτα του Σηφάκη. Μη τυχόν τον χρησιμοποιήσεις ως προπομπό σε κανένα υπουργείο, Την Αλμωπία την ντρόπιασε, Ντροπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τουλάχιστον κάποιοι είχαν
    τα Α....δια να μην ψηφίσουν ΑΥΤΌΣ δεν έχει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΣΥ ΚΕ ΣΗΦΑΚΗ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΝΤΡΟΠΗ !!!ΦΟΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Ε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι αθλιότητες γράφετε κάποιοι; Ο Σηφάκης υπερασπίστηκε μια κυβέρνηση που παλεύει για τον κόσμο. Πρότειναν συμφωνία με κούρεμα χρέους, αναπτυξιακό πακέτο, και μέτρα που θα αλλάζουν όσο προχωρά η οικονομία. Τι περιμένατε θαύματα; Στο ευρώ ψήφιφε ο κόσμος και δεν υπήρχε καμιά άλλη προετοιμασία. Δηλαδή θα σας άρεσε η άτακτη χρεοκοπία, 50% μειώσεις μισθών σε μια μέρα, 50% κούρεμα στους μικροκαταθέτες την Δευτέρα και ΔΝΤ σε ένα μήνα για να στηριχτεί η δραχμή αφού δεν υπάρχουν συναλλαγματικά αποθέματα; ποιος τα θέλει αυτά; ας το γράψει επωνύμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα ρε ...απο τετοιε πιστευεις αυτες τις τριχες που γραφεις??? Κουρεμα χρεους και αναπτυξιακο πακετο ....δεν βλεπεις το ξεβρακωμα μεχρι τον αστραγαλο και τα σαλια να σταζουν απ τα παρακαλια ???? Αντε στριψε απ την γωνια και μη γυρισεις ουτε τα ματια σου πισω !!

      Διαγραφή
  14. Για τον5.17 Κυβερνηση που παλευει για τον Σοιμπλερ Αφελεις...Ηθελα ναξερα τι αλλο πρεπει να κανουν για να τους πειτε ΕΣΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)