Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

Κόντρα Σόιμπλε - Ντράγκι για την Ελλάδα: Μη με περνάς για ανόητο!Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία της διακοπής του Eurogroup του Σαββάτου ήταν, η ένταση που επικράτησε κάποια στιγμή ανάμεσα στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.


Συγκεκριμένα, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών διέκοψε τον Πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι τη στιγμή που αναφερόταν στο Ελληνικό πρόβλημα, λέγοντας του: «Μην με περνάς για ανόητο», σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μ. Σπινθουράκη και το ΑΠΕ.

Θέλοντας εμφανώς να αποκλιμακώσει την ένταση, ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ανακοίνωσε την ίδια στιγμή ότι, η συνεδρίαση θα διακοπεί και θα συνεχιστεί σήμερα στις 12 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Πληροφορίες ανέφεραν, επίσης, ότι η συζήτηση γενικώς ήταν έντονη και ότι υπήρξαν μερικές χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες δεν έδειξαν καμία διάθεση διαβούλευσης με την Ελληνική πλευρά.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν από τις Βρυξέλλες ότι, εκτός από την προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα τακτική Σύνοδο του Eurogroup, κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.

Ως τότε θα πρέπει να έχουν εγκριθεί από την Βουλή των Ελλήνων νομοθετικές πράξεις σχετικές με το συνταξιοδοτικό σύστημα και τον ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21