Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Κώστας Καραμανλής: «Ζωτική ανάγκη η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη»




ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ  ΣΕ ΡΟΛΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ


Στον ελληνικό λαό απευθύνθηκε, μετά από έξι χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στη χώρα.

"Η εθνική ασφάλεια είναι το υπέρτατο κριτήριο των αποφάσεών μας", δήλωσε στο μήνυμά του ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνοντας επίσης πως "Μοιράζομαι αυτές τις σκέψεις μαζί σας χωρίς καμία προσωπική επιδίωξη να εμπλακώ στις πολιτικές εξελίξεις" και τόνισε "Η επικράτηση του όχι θα ερμηνευτεί από πολλούς σε όλον τον κόσμο ως επιλογή αποχώρησης της Ελλάδας από την καρδιά της Ευρώπης. Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας, η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ενωμένης Ευρώπης Κι αυτό πρέπει να το επιβεβαιώσουμε αποφασιστικά. Την Κυριακή λέμε ναι στην Ευρώπη με συναίνεση και με εθνικό φρόνιμα".

Σημείωσε χαρακτηριστικά: "Όσοι καλοπροαίρετα νομίζουν ότι ψηφίζοντας «όχι» ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας σφάλλουν και σφάλλουν σοβαρά», και συμπλήρωσε «Όποτε πρυτάνευσε ο διχασμός και η απερισκεψία υποστήκαμε συμφορές.

Αντιμετωπίζουμε ιστορική πρόκληση και η έκβασή της θα εξαρτηθεί από τη δική μας επιλογή. Προφανώς οι εταίροι μας έκαναν σφάλματα σοβαρά στην αντιμετώπιση της κρίσης. Όπως επίσης λάθη κάναμε κι εμείς» συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός στο μήνυμα με το οποίο απευθύνθηκε στους πολίτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)