Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ :Νευρική πλειοψηφία, τραγική η μείζονα μειοψηφία








Έναν παγκόσμιο πρωτότυπο τρόπο, βρήκε η μείζονα μειοψηφία του Δήμου Αλμωπίας να κάνει… αντιπολίτευση.
Πηγαίνει στις συνεδριάσεις με καθυστέρηση γιατί δεν μπορεί να ακούει την ενημέρωση που κάνει ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε δημόσια , ο τέως δήμαρχος  Δημήτρης Πασόης , σε παρατήρηση που έκανε ο Δ. Μπίνος. Πρωτοτυπία που ασφαλώς προσβάλλει , κατά την άποψή μας το 47% των κατοίκων της Αλμωπίας που τίμησε τον συνδυασμό του στον β΄γύρο των εκλογών .
Η συνεδρίαση της Δευτέρας 17 Αυγούστου , ξεκίνησε χαλαρά και με ευχές για το τριήμερο της παναγίας που είχε περάσει. Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική. Λογο στον λόγο η κατάσταση ξέφυγε και λίγο έλλειψε να πέσει ξύλο κατόπιν…εορτών . Αφού οι περισσότεροι ύμνησαν το δημοτικό συμβούλιο ως τοπικό ναό της Δημοκρατίας , άρχισαν τα ..τροπάρια και τα παρατράγουδα.
Ενώ ο Δήμαρχος συνέχιζε να δίνει απαντήσεις επί ερωτήσεων  που τέθηκαν, παρενέβη ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  Κώστας Νικολαϊδης σε έντονο ύφος. Ανταπάντησαν σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου και στην λεκτική αντιπαράθεση μπήκαν και άλλοι σύμβουλοι του Δ. Πασόη ,με αποτέλεσμα να επικρατήσει κομφούζιο.

 Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας  Θηριόπετρας  Γιάννης Ουργαντζόγλου εξαπέλυσε λεκτική επίθεση κατά του Κώστα Νικολαϊδη , χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων …είρωνα.  . Κουβέντα στην κουβέντα, κινήθηκε απειλητικά εναντίον του,,ενώ τον συγκράτησαν άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ταυτόχρονα , άλλοι σύμβουλοι απομάκρυνα από την αίθουσα τον Κώστα Νικολαϊδη. Οι αψιμαχίες και οι φωνές συνεχίστηκαν για αρκετά λεπτά , ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σίμος Σωτηριάδης, αναγκάστηκε να διακόψει προσωρινά τη συνεδρίαση.
Ο Σίμος Σωτηριάδης μετά την επανέναρξη της διαδικασίας ζήτησε από όλους να σέβονται τον κανονισμό.
 Μιλώντας τη Τρίτη στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ 97,1  τόνισε ότι υπήρχε μια σχετική χαλαρότητα για να εκφράζονται καλύτεα οι δημοτικοί σύμβουλοι και να μην υπάρχει η πίεση του χρόνου. Φαίνεται όμως ότι η αυστηρή εφαρμογή του κανονισμού είναι πλέον μονόδρομος. Σε άλλο σημείο τόνισε ότι ως πρόεδρος δεν επιθυμεί να φιμώνει κανέναν. Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει τις απόψεις και τις θέσεις του. Για την ποιότητα και την συμπεριφορά υπεύθυνοι και υπόλογοι είναι όσοι μιλούν ,οι οποίοι και κρίνονται από τους πολίτες.

Με την επανέναρξη της διαδικασίας της συνεδρίασης, ο Κώστας Νικολαίδης τόνισε ότι ‘’Η δουλειά της αντιπολίτευσης είναι να κάνει ερωτήσεις, και αυτό θα κάνει όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να την τρομοκρατήσουν με τέτοιες συμπεριφορές’’.
Μεταξύ άλλων, επέρριψε ευθύνες και στον Πρόεδρο του Δ.Σ  για την κατάσταση αυτή, ενώ ζήτησε στο εξής να εφαρμόζεται ο κανονισμός λειτουργίας του Δ.Σ, πρόταση  που βρήκε σύμφωνο τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ο τέως Δήμαρχος Δημήτρης  Πασόης , κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι ανέχεται και δημιουργεί  αυτές τις συμπεριφορές, υποστηρίζοντας ότι η δράση γεννά αντίδραση.


Η ενημέρωση του Δημάρχου Αλμωπίας 
 

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του ομόλογού του και της αντιπροσωπείας του αντίστοιχου Δήμου Νεγκότινο στα πλαίσια του προγράμματος Bee-conomy για την υποστήριξη-εξέλιξη και ανάπτυξη της οικονομίας των προϊόντων μέλισσας στη διασυνοριακή περιοχή, καθώς και στα αποτελέσματά της συνάντησής τους.
Ένημέρωσε για τις επισκέψεις που έκαναν στα Μοναστήρια Αρχαγγέλου, Προμάχων και σε μονάδα επεξεργασίας ξύλου στους Προμάχους. Αναφέρθηκε στην λειτουργία του σχολείου μελισσοκομίας που θα λειτουργήσει σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του πρώην  Δημαρχείου Εξαπλάτανου.  Για  τον σκοπό αυτό έχει προβλεφθεί δαπάνη 20.000,00 ευρώ.
Ενημέρωσε το Σώμα για  προβλήματα άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής από τις συνεχείς βλάβες των γεωτρήσεων, χαρακτηρίζοντας πρωταθλητές στα προβλήματα των γεωτρήσεων τον Εξαπλάτανο, ενώ ακολουθούν οι τοπικές κοινότητες Λουτρακίου και Αψάλου. Μετά το πέρας της αρδευτικής περιόδου, θα γνωστοποιήσει αναλυτικά στοιχεία για τις δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν κατά τοπική κοινότητα, στον τομέα αυτό.
Η ανακαίνιση του θεάτρου στο ΔΑΣΑΚΙ, προκειμένου χρησιμοποιηθεί για διάφορες εκδηλώσεις, βρίσκεται στις προτεραιότητες του Δήμου και σύντομα πρόκειται να αρχίσουν οι εργασίες. Εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο του χρόνου για εκδηλώσεις. Το κόστος θα ανέλθει στιςπενήντα χιλιάδες ευρώ , όπως έκανε γνωστό ,λίγο αργότερα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Κετικίδης 

Ο Δημοτικός ΣύμβουλοςΑνδρέας Κόγιος ,πρότεινε  να τιμήσει ο Δήμος σε ειδική εκδήλωση τους αθλητές της Αλμωπίας που διαπρέπουν στον αθλητισμό, και ειδικότερα για τον  Προμαχιώτη Παγκόσμιο Πρωταθλητή καταδύσεων Στέφανο Τζιβόπουλο .Πρότεινε δε να δοθεί το όνομά του στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλης. Ο Δήμαρχος συμφώνησε και πρότεινε να οργανωθεί ειδική γιορτή, καθώς υπάρχουν πολλοί αθλητές από την περιοχή που διαπρ΄πουν στον αθλητισμό.
 Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίμος Σωτηριάδης , διευκρίνησε ότι  για την  η ονοματοδοσία των σχολείων είναι αρμοδιότητα των σχολικών επιτροπών.Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο παραπέμπει τη πρόταση στο αρμόδιο υπουργείο που αποφασίζει σχετικά. 


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Δημήτρης Ασβεστόπουλος επεσήμανε το πρόβλημα στην άρδευση και την αναγκαιότητα που υπάρχει για τα τελευταία ποτίσματα των καλλιεργειών που κινδυνεύουν . Ακόμα επεσήμανε ότι πολλές πινακίδες στους δρόμους δεν φαίνονται επειδή έχουν καλυφθεί από χόρτα και κλαδιά , με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κίνδυνοι για οδηγούς και πεζούς. Ο Δήμαρχος συμφώνησε να δοθεί άμεση λύση στο θέμα. Για το θέμα της ασφαλτόστωσης στο βιοτεχνικό πάρκο περίμενε καλύτερη ενημέρωση , για νάνει τις προτάσεις του.

 





ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΟΥΡΣΟΓΛΟΥ ΣΕ ΣΗΦΑΚΗ 


ΣΚΛΗΡΉ ΕΠΊΘΕΣΗ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΉ Γιάννη Σηφάκη , για την μη αποζημίωση του συμπύρινου ροδακίνου λόγω μειωμένης παραγωγής, αλλά και κατά του Ατιπεριφερειάρχη για τις λακκούβες στους δρόμους εξαπέλυσε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Χουρσόγλου.
Δεν έλλειψε όμως και η «σφαγή» με το βαμβάκι , ενεργειών ή παραλείψεων του συνδυασμού του.
Αφού ενημέρωσε αρχικά  για τα αποτελέσματα της τελευταίας συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, που συμμετείχε ως σύμβουλος, σχετικά με τις αποφάσεις που έλαβε για την χρηματοδότηση των Δήμων, τις οφειλές τους, τα έργα μέσω ΕΣΠΑ κλπ. Εξαπέλυσε επίθεση κατά των κυβερνητικών  κατά των Βουλευτών της Πέλλας. Ειδικότερα όμως  επιτέθηκε κατά Γιάννη Σηφάκη, υποδεικνύοντας ότι αντί να «κρύβονται πίσω από κανονισμούς, να ζητήσουν να δοθούν αποζημιώσεις κατ εξαίρεση του κανονισμού, όπως έγινε παλαιότερα ,αφού  οι ζημιές έχουν διαπιστωθεί από όλους.
Ζήτησε δε την αρωγή του Δημάρχου και των μέσων ενημέρωσης προκειμένου αναδείξουν το θέμα, που αφορά το σύνολο σχεδόν των αγροτών της Αλμωπίας.Ο Δήμαρχος του απάντησε ότι έχουν σταλεί διαμαρτυρίες και αιτήματα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο Χρήστος Χουρσόγλου υζήτησε την παράταση της θητείας των υδρονομέων η οποία λήγει σε λίγες ημέρες, προκειμένου αποκτήσουν δικαίωμα στο ταμείο ανεργίας. Το ποσό των 450,00 ευρώ που αμείβονται δεν επαρκεί για τα έξοδά τους για την περίοδο πρόσληψής τους.
Έθεσε  και πάλι
- το θέμα των απορριμμάτων
-των αδέσποτων στην κεντρική πλατεία και άλλες περιοχές της Αριδαίας. 
-Την αποκατάσταση των φθορών στην γέφυρα της Μηλιάς
-Τον ψεκασμό στην Αλμωπία για τα κουνούπια,
- Τον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου , αν θα είναι ετοιμος για τη νεα σχολική περίοδο
-Πρότεινε τη δημιουργία εμποροπανήγυρης, αντίστοιχης με αυτήν των Γιαννιτσών και της Σκύδρας, που ξεκινά για πρώτη φορά σε λίγες μέρες.

Αργότερα ο Χ. Χουρσόγλου, εγκάλεσε τον Δ. Πασόη ,για το ερώτημα που έθεσε να γίνει γνωστό ποιος συγκεκριμένος δρόμος θα ασφαλτοστρωθεί στο βιοτεχνικό πάρκο,διότι μόλις άρχισε να παίρνει μπρος η δημοτική αρχή και να κάνει …έργο. Το που θα γίνει ,θα φανεί σύντομα,είπε.
Επιτέθηκε αργότερα και κατά του Αντιδημάρχου Γιάννη Κετικίδη , γιατί αρνιότανε πεισματικά να αναφέρει τα ποσά για έργ απου προγραμματίζονται στο Θεοδωράκι και το Ριζοχώρι. Κατά την άποψη του Αντιδημάρχου, σημασία έχει ότι γίνονται έργα και όχι τα ποσά.

ΑΙΧΜΕΣ Δ. ΠΑΣΟΗ

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Πασόης, χαρακτήρισε τη σημερινή Δημοτική Αρχή ανύπαρκτη, από άποψης έργων. Την μέμφηκε ότι βγαίνει μόνο φωτογραφίες , χαρακτηρίζοντάς την Δημοτική Αρχή της φωτογραφίας και της Ανυπαρξίας.
Ο Δημήτρης Μπίνος του απάντησε , ότι καταλαβαίνει την δύσκολη θέση που βρίσκεται και ότι καθημερινά κλαίει που βλέπει να γίνονται έργα. Κ αι αφού γίνονται έργα , είναι πολύ φυσικό να τα φωτογραφίζει και να τα προβάλλει ο τοπικός τύπος.Ο τέως δήμαρχος πρότεινε στον Δ. Μπίνο την ανανέωση των στελεχών της διοίκησης . Ο Δήμαρχος του απάντησε ότι αν χρειαστεί μάναντζερ , θα τον έχει στα υπ όψιν

Ο Δ. Πασόης ζήτησε ακόμα  να πληροφορηθεί γιατί καθυστερούν τα έργα για το αποχετευτικό και του ΧΥΤΑ, καθώς και για τις προσλήψεις στον Δήμο με τα πεντάμηνα.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν το Σώμα ήταν, η λειτουργία  κοινωνικού παντοπωλείου το οποίο θα στεγαστεί σε χώρο της παλαιάς Ένωσης (διασταύρωση Τσάκων-Λουτρακίου) με την επωνυμία ‘’Αλληλεγγύη Αλμωπέων’’ που σκοπό έχει την ανακούφιση ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας, με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.
Ο εισηγητής του θέματος Αντιδήμαρχος Γιώργος Τσιμτσιρίδης , μιλώντας τη Τρίτη στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ 97,1 αναφέρθηκε με αρκετές λεπτομέρειες στην προσπάθεια που ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και υλοποιείται τώρα. Ανφέρθηκε ακόμα στις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι δικαιούχοι.  Ευχαρίστησε την Διοίκηση του ΦΟΣ Αλμωπίας η ΕΝΩΣΗ και τον εκκαθαριστή της πρώην Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Αλμωπίας για την συνεργασία και την παραχώρηση του χώρου. Παράλληλα αναφέρθηκε και σε άλλα προγράμματα, όπως η επισιτιστική βοήθεια η οποία απαριθμεί μέχρι στιγμής περίπου 500 αιτήσεις. Αναφέρθηκε ε΄πισης στο κοινωνικό φροντιστήριο, το Κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου που φέτος αναμένεται να φιλοξενήσει πάνω από 80 παιδιά.
Εγκρίθηκαν μεταξύ άλλων οι μελέτες για τη συντήρηση του ανοιχτού θεάτρου στο ΔΑΣΑΚΙ, προϋπολογισμού  50.000,00 χιλιάδων ευρώ, η προμήθεια αγοράς γεωργικού ελκυστήρα και πλευρικού αρθρωτού καταστροφέα προϋπολογισμού 89.000,00 χιλιάδων ευρώ.
Η  ίδρυση και λειτουργία λαϊκής αγοράς στις τοπικές κοινότητες Φιλώτειας και Ξιφιανής.
Από την πλευρά της η πλειοψηφία, έδειξε εκνευρισμό και την εντύπωση ότι αποφέυγει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις . Ο Δ. Πασόης ρώτησε για την ασφαλτόστρωση στο βιοτεχνικό πάρκο.
Ερώτημα το οποίο δεν απαντήθηκε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και εισηγητή  Γιάννη Κετικίδη , παρά τις επίμονες ερωτήσεις και άλλων  συμβούλων Απαντούσε αόριστα ότι αφορά τη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς να προσδιορίζει το ακριβές σημείο Στη συζήτηση παρενέβη  ο Δήμαρχος, λέγοντας και απαντώντας γι΄αυτόν « Να μας πει ο Πασόης για την άσφαλτο που έριξε επί Δημαρχίας του σε δρόμο όπου έμενε Αντιδήμαρχός του!». Στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα προκαλώντας την αντίδραση του Πασόη, ο οποίος τον κάλεσε να μιλήσει με ονόματα.




Η μετεγκατάσταση των πλανοδίων
 στην παραποτάμια περιοχή

Το θέμα των πλανόδιων που είχαν εγκατασταθεί στην ανατολική είσοδο της πόλης , κοντά στην γέφυρα προς Εξαπλάτανο , απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο. Μετά την σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Κοινότητας Αριδαίας που επιβεβαίωσε και ο παραβρισκόμενος πρόεδρος της Μπούλης Ταρασίδης, επιλέχτηκε για την  μετεγκατάσταση των πλανόδιων, από τη θέση που βρίσκονται τώρα σε άλλον χώρο. Επιλέχτηκε η  περιοχή που βρίσκεται απέναντι από το χωματόφραγμα, στην παραποτάμια περιοχή της Υδραίας (400 μέτρα περίπου από το σημείο που βρίσκονται σήμερα). Χρειάζονται να γίνουν οι απαραίτητες εγκαταστάσεις που θα πληρούν τους όρους υγιεινής . Η άδεια παραμονής στον οικισμό θα είναι ολίγων ημερών και θα χορηγείται ύστερα από αίτηση των ενδιαφερομένων , όπως προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία.
 Ο Ανδρέας Κόγιος εξέφρασε την άποψη ότι ο Δήμος Αλμωπίας δεν μπορεί να είναι διαρκώς αποδέκτης ατόμων που προφανώς δεν τους δέχονται άλλοι Δήμοι και καταφεύγουν εδώ.

ΙΡΑΝ –ΙΡΑΚ για το δάσος των Προμάχων


Μεγάλο πρόβλημα παραλίγο να δημιουργηθεί μεταξύ υλοτόμων του Γαρεφείου και των Προμάχων. Αρχικά εκτός αίθουσας και αφού συγκεντρώθηκαν  αρκετοί , αντάλλαξαν διάφορες απόψεις και «φιλοφρονήσεις» , φωναχτά.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ασχολήθηκε με την περίπτωσή τους , που αφορούσε την παράταση αποφάσεων για την εκμίσθωση εκμετάλλευσης συστάδων του Δημοτικού Δάσους Προμάχων.
Δασεργάτες και υλοτόμοι του Γαρεφείου με αίτησή τους, ζητούσαν την υλοτομία για λογαριασμό τους από το Δημοτικό δάσος των Προμάχων, που έχει παραχωρηθεί στους συνεταιρισμούς των Προμάχων προς εκμετάλλευση πριν αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα να αντιδρούν οι δασεργάτες και υλοτόμοι των Προμάχων.
Οι σύμβουλοι που κατάγονται από τους Προμάχους  πήραν θέση υπέρ του χωριού τους, Ο  Αντιδήμαρχος Χρήστος Μπάτσης, ορίσθηκε από τους συγχωριανούς του να μιλήσει εκ μέρους τους ως αντιπρόσωπος του χωριού.
Άμεση ήταν η αντίδραση του Δημάρχου που κατάγεται από το Γαρέφι. Μάλλον όμως είχε δίκηο ,ζητώντας να τηρηθεί η δεοντολογία , υπενθυμίζοντας στον Αντιδήμαρχο  ότι «Αυτή τη στιγμή είναι  Αντιδήμαρχος Αλμωπίας και εκπροσωπείς όλον τον Δήμο και όχι το χωριό καταγωγής του. Ζήτησε δε να φερθεί ανάλογα». Κατά την συζήτηση που ακολούθησε, παριστάμενος κάτοικος,  την ώρα που μιλούσε δημοτικός σύμβουλος, έκανε λόγο για διαφορετική αντιμετώπιση, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τις αντιδράσεις των παρευρισκομένων. Τελικά μετά από διευκρινήσεις που δόθηκαν τα πνεύματα ηρέμησαν και το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.  

6 σχόλια:

  1. ΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΥΣΤΑΡΗ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΤΟΥ - ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΔΗΜΑΡΧΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ19 Αυγούστου 2015 στις 3:10 μ.μ.

    ΟΣΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΘΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΝΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,Η ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΘΑ ΑΠΕΧΕΙ.ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΔΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ,ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗ ΜΕ ΤΗΝ MERCEDES ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΠΟΥ ΞΑΝΑΕΘΕΣΕ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΤΟ 2011 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΣΟΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς τα σοβαρά site τραβάνε και βίντεο και βλέπουμε τι γίνεται. Ενημέρωση Δημάρχου μόνο με ειρωνίες δε διάβασα εδώ. Θα τα παίρνετε κι εσείς όπως κι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κόσμος περιμένει απαντήσεις για τα έργα σας, όταν σας ρωτάνε. Απαντήσεις του δημάρχου του τύπου « Να μας πει ο Πασόης για την άσφαλτο που έριξε επί Δημαρχίας του σε δρόμο όπου έμενε Αντιδήμαρχός του!», δεν δείχνουν σεβασμό προς τους πολίτες, οι οποίοι έκαναν τις επιλογές τους και έβγαλαν εσας.
    Δεν μας ενδιαφέρει τι έκαναν αλλά τι κάνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλήθεια μπορεί να απαντήσει κάποιος πως και από ποιόν γίνεται η διαχείριση στο κοινοτικό δάσος προμάχων; Παράδειγμα, το δασαρχείο έχει διαχειριστικές μελέτες για την επιλογή των συστάδων.
    Για το κοινοτικό δάσος προμάχων υπάρχουν μελέτες διαχείρισης ή σε λίγα χρόνια θα έχει εξαφανιστεί χωρίς να ενδιαφέρεται κανένας αν το δάσος αυτό μπορεί να ανανεωθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για την μερσεντεσ που γραφει ο κουρτιδησ ισχυει; αν ναι,τοτε υπαρχει υποκρισια.δεν μπορει να εξαγγελεισ κοινωνικο παντοπωλειο για τουσ απορουσ και απο την αλλη,να επιβαρυνεισ τουσ δημοτεσ για ασκοπεσ πολυτελειεσ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)