Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ποιος είναι ο Στέφανος Ευάγγελος Τζιβόπουλος



O Στέφανος Ευάγγελος Τζιβόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη,απ΄όπυ κατάγεται ο πατέρας του , ενώ η μητέρα του κατάγεται από τους Προμάχους.
Σπουδες: φυσικουεραπεια και Κοινωνική εργασία

Ο Ευάγγελος Στέφανος Τζιβοπουλος ξεκίνησε την ενασχόληση του με τον αθλητισμό σε ηλικία 7 ετών και από τον πρώτο κιόλας χρόνο διακρίθηκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μικρών κατηγοριών.
Ακολούθησε μια σειρά Πανελληνίων νικών και χρυσών μεταλλίων ενώ σε ηλικία 10 ετών ο Τζιβοπουλος εκπροσωπεί για πρώτη φορά την Ελλάδα μέσω της εθνικής ομάδας καταδύσεων στο διεθνές meeting στο Monheim της Γερμανίας και κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στον βατηρα1μ. Την επόμενη χρονιά στέφεται πρωταθλητής Ελλάδος σε όλα τα αγωνίσματα του Πανελληνιου πρωταθλήματος και κατακτά αλλά δύο ασημένια μετάλλια στο διεθνές meeting της Γερμανίας.
Σειρά από διακρίσεις με αποκορύφωμα το ασημένιο μετάλλιο στο Grand PRIX της παγκόσμιας ομοσπονδίας FINA στη Μαδρίτη στον τελικό των 10 μέτρων στις συγχρονισμένες καταδύσεις με τον συναθλητή του Σακκαλη με τον οποίο πετυχαίνουν δύο μήνες μετά και την μεγαλύτερη έως τότε διάκριση στις συγχρονισμένες καταδύσεις που είναι ο τελικός και η κατάταξη στους καλύτερους 12 αθλητές του κόσμου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουοκα στην Ιαπωνια.
Στη συνέχεια ο Τζιβοπουλος αποφασίζει να εγκαταλείψει το άθλημα για προσωπικούς λόγους και τραυματισμούς και τον συναντάμε στο MEGA στους καλύτερους του super idol ως τραγουδιστή και show man ενώ πολλοί μιλούν στις ελληνικές πίστες για το νέο αστέρι της show buiz και κάνει συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όμως ο Βασίλης Καρρας, η Πάολα, ο Γιώργος Τσαλικης, ο Γ.Γιαννιας,η Ελένη Τσαλιγκοπουλου και άλλοι πολλοί με μεγάλη επιτυχία.
Στη συνέχεια αποφασίζει μετά από πρόταση που δέχτηκε από τις ΗΠΑ και έπειτα από προτροπή της αγαπημένης του φίλης και χρυσής παγκόσμιας πρωταθλήτριας και Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής Μαρίας Γεωργατου (από τα χρυσά κορίτσια του ανσάμπλ), να μετακομίσει στο Manhattan της Νέας Υόρκης.
Το 2013 και μετά από προτροπή και του φίλου του Greg Louganis αλλά και του φίλου του χρυσού Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανιδη, αποφασίζει να ξεκινήσει και πάλι να προπονείται ώστε να ξανά αγωνιστεί στο άθλημα των καταδύσεων.
Μέσα απο την στήριξη και την αγάπη που εκ λαμβάνει από τους Αμερικάνους συναθλητές αλλά και από την ομοσπονδία των ΗΠΑ ξεδιπλώνει γρήγορα το ταλέντο του μι την δύναμη της τεχνικής του και αναδεικνύεται πρωταθλητής ΗΠΑ.
Στη συνέχεια ο ένας  τίτλος έρχεται μετά τον άλλο ενώ γίνεται ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κερδίζει 3 χρυσά ευρωπαϊκά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό 25 +του Eidhoven και ταυτόχρονα ο πρώτος Ευρωπαίος αθλητής που εκπροσωπεί ξένη Ολυμπιακή επιτροπή , επιλεγμένος από την Ιαπωνική Ολυμπιακή επιτροπή για  το promo και την καμπάνια της Ιαπωνίας στην διεκδίκηση των Ολυμπιακών αγώνων του 2020 στο Τόκυο.
Η Ιαπωνία κερδίζει τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2020 και ο Τζιβοπουλος μπαίνει στην ιστορία της διεκδίκησης και της επιτυχίας μιας Ολυμπιάδας που εκεί τεράστια τιμή από Ιαπωνικής πλευράς και για τον ίδιο και για την χώρα μας.
Ταυτόχρονα εργάζεται ως αρχιπροπονητής στο Chelsea piers της Νέας Υόρκης τόνο πιο αποτελεί και το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της πόλης, Διατελεί έως και σήμερα αρχιπροπονητής καταδύσεων στην ομάδα καταδύσεων του Brooklyn αλλά και Co coach στο μεγαλύτερο club υγρού στίβου στον κόσμο το Team New York Aquatics.
Οι πιο πρόσφατες διακρίσεις του Τζιβοπουλου:
3 φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο πρωτάθλημα 25+
11 φορές Πρωταθλητής ΗΠΑ στο Εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ 21+
4 φορές πρωταθλητής Αμερικανικής ηπείρου στους Παναμερικανικους αγώνες στο largo τής Florida,
Παγκόσμιος πρωταθλητής 25+ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Montreal στα 3 μ τραμπολινο το 2014
Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 3μ και στα 10μ συγχρονισμού με τον Ηρακλή Σακκαλη στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου 25+στο Καζάν της Ρωσίας και δύο φορές ασημένιος και μια φορά χάλκινος παγκοσμιονικης στο ατομικό των 10μ και στο συγχρονισμό με το Σακκαλη Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Montreal.
Αθλητής της χρονιάς στη Νέα Υόρκη (Team New York Aquatics )
Προπονητής της χρονιάς Chelsea piers και τη νέα σεζόν ξεκινάει έως high performance head coach και μέντορας της ομάδας του south Texas στο San Antonio για να προετοιμάσει Αμερικάνους αθλητές για την Ολυμπιάδα του Τόκυο και τα Junior Olympics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)