Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Νέα ονόματα στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΠΕΛΛΑ ;

Νέα πρόσωπα θα δούμε στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, αναγκαστικά φυσικά, καθώς τα κενά που πρέπει να καλύψει ο μηχανισμός του κόμματος με υποψηφίους ξεπερνούν τα 100. Μετά τη διάσπαση του κόμματος, αλλά και την απόφαση πολλών στελεχών να στηρίξουν μεν, αλλά να μην συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος, «άδειασε» και στην κυριολεξία τις εκλογικές λίστες του κυβερνώντος κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται στο να καλύψει τα κενά αυτά με... δοκιμασμένα άτομα, στελέχη δηλαδή που κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του κόμματος, υπηρέτησαν από θέσεις υπουργικές, ή άλλες αυτών των γενικών γραμματέων. Επίσης, από την Κουμουνδούρου διαμηνύεται ότι δεν πρόκειται να αναζητηθούν πολιτικοί που έχουν κάνει «καριέρα» μετακομίζοντας από το ένα κόμμα στο άλλο. Στόχος είναι να βρεθούν πρόσωπα με θετικό πρόσημο, ευρείας αποδοχής από το κόμμα αλλά και με απήχηση σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες και οι οποίοι ενστερνίζονται τις θέσεις του κόμματος.

Από τους διατελέσαντες υπουργούς, στα ψηφοδέλτια αναμένεται να μπουν ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Χριστόφορος Βερναδάκης,ο αναπληρωτής Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης (στο υπόλοιπο Αττικής), ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Τόσκας, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Τρύφων Αλεξιάδης (στη  αλλά και ο Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία να κατέβει στην Α' Θεσσαλονίκης.

Επίσης, στις λίστες, σε εκλόγιμες επίσης θέσεις αναμένεται να μπουν και οι Κώστας Πουλάκης (γγ του ΥΠΕΣ), αλλά και ο Δημήτρης Τσουκαλάς (γγ Δημόσιας Διοίκησης).

Το όνομα, όμως, που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις είναι αυτό του εξάδελφου του πρωθυπουργού Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος είχε επιλεγεί το Φεβρουάριο να αναλάβει γγ του ΥΠΕΞ και ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να μπει στις λίστες σε εκλόγιμη θέση.

1 σχόλιο:

  1. ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΛΟΚ ΑΦΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΤΡΙΑ - ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΚΛΟΓΗΜΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ -- ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ , ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΨΥΦΟΔΕΛΤΙΑ Η ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΦΡΑΖΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙ ΣΥΜΠΑΓΟΥΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΞΩ ;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

7-21